De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels

Verwante presentaties


Presentatie over: "“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels"— Transcript van de presentatie:

1 “Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
Brede opdracht unit 3 “Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels

2 Wat gaan we doen? Je gaat met een groepje een eigen school ontwerpen
Je krijgt hiervoor 4 weken de tijd. Je presenteert op het einde drie onderdelen voor de hele klas. Je krijgt een beoordeling van de juf of meester en de kinderen.

3 Wat leren we hier van? Je leert samenwerken in een groepje.
Je leert om een goede taakverdeling te maken. Je leert hoe het is om de baas te zijn op een school en waar je rekening mee moet houden. Je leert dat er regels en afspraken nodig zijn in een school. Je leert hoe je een groot project kunt presenteren. Je leert een plattegrond maken. Je leert wat een budget is en hoe je een begroting maakt. Je leert rekenen met grote geldbedragen Je leert welke onderdelen er in een schoolgids zitten. Je leert hoe je een rooster voor een hele week moet maken

4 Het maken van een school
Je ontwerpt de school door het maken van een plattegrond. Hoe ziet een school er uit? Wat moet er in een school zijn? Je mag maximaal 200 leerlingen in je school hebben.

5 De plattegrond Alles wat je in je school bedenkt of ‘bouwt’ kost geld.
Denk aan de volgende punten. Lokalen € 150 Meesters en juffen € 200 Andere personeelsleden € 100 Gangen Trappen Toiletten € 50 per toilet Speelplaats € 500 Gymzaal € 1000 Andere ruimtes € 200 per ruimte

6 Budget Hoe komt je aan geld, wat is een budget?
Elke leerling op je school levert geld op. Je krijgt ook geld van elke ouder die een kind op school heeft. Dat noemen we de ouderbijdrage. Alles wat je in je school bedenkt en bouwt kost geld. (lokalen, gymzaal, meesters en juffen etc.)

7 Budget Je budget is € 2000 Per leerling krijg je € 20 van de regering.
Ouderbijdrage per leerling is € 10. Je mag sponsors en vrienden zoeken voor maximaal € 1000. Je maakt per groepje een begroting op papier. Je krijgt een voorbeeld dat je verder moet invullen.

8 Voorbeeld begroting

9 Schoolgids Wat moet er in de schoolgids staan?
Wat voor soort school is het? Wat leren de kinderen? Welke regels en afspraken zijn er op jullie school? Hoeveel leerlingen zijn er? Welke groepen maak je en hoeveel leerlingen zitten in elke groep? Welke juffen en meesters doen de groepen? Naam van de school? Waar staat de school? Welke dagen gaan de kinderen naar school? Maak een rooster voor elke dag (de leerlingen moeten minimaal 26 uur per week naar school) Eigen inbreng

10 Presenteren Presenteer je school aan de rest van de klas. Wat moet je presenteren? Een complete schoolgids Plattegrond van de school Begroting Schrijf op hoe het ging. Hoe ging de samenwerking? Wat heb je er van geleerd?

11 Beoordeling Zitten alle afgesproken punten erin? Klopt de begroting?
Waar gaan we op letten bij het presenteren? Zitten alle afgesproken punten erin? Klopt de begroting? Verzorging (handschrift, tekeningen, hoe ziet het eruit?) Creativiteit (heb je originele dingen bedacht?, heb je iets nieuws?, heb je iets dat anderen niet hebben bedacht?)

12 Hoe gaan we het organiseren?
We maken groepjes van maximaal 4 kinderen. Per groepje ontwerp je een school met een: Hoe ziet je school er uit? (de plattegrond) Begroting Schoolgids Dit alles ga je per groepje presenteren aan de klas. Je krijgt hier vier weken voor.

13 Groepjes We hebben de volgende groepjes gemaakt:


Download ppt "“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels"

Verwante presentaties


Ads door Google