De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klaas koopt een bank voor in de winkel, waarop mensen kunnen zitten

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klaas koopt een bank voor in de winkel, waarop mensen kunnen zitten"— Transcript van de presentatie:

1 Klaas koopt een bank voor in de winkel, waarop mensen kunnen zitten
Klaas koopt een bank voor in de winkel, waarop mensen kunnen zitten. De bank kost € Het geld wordt van de bankrekening afgeschreven. Klaas maakt per ongeluk zijn bank kapot, deze is nog maar voor de helft waard. Klaas draagt het risico.

2 Klaas is eigenaar van een bedrijf, hij haalt €250 van de bank om op vakantie te gaan.

3 Klaas verkoopt 1. 200 huishoudartikelen voor € 200 per stuk
Klaas verkoopt huishoudartikelen voor € 200 per stuk. De inkoopwaarde bedraagt €  Afgesproken wordt dat de klant 50% van de rekening per bank direct betaalt en de rest over een maand.

4 Een klant die nog moest betalen is failliet gegaan. De schuld (€1
Een klant die nog moest betalen is failliet gegaan. De schuld (€1.500) van die klant aan Klaas wordt niet meer betaald. Het risico is voor Klaas.

5 De inventaris is nieuw (nieuwprijs = €30
De inventaris is nieuw (nieuwprijs = €30.000) en wordt in 4 jaar afgeschreven. Verwacht wordt dat de inventaris na 4 jaar nog € opbrengt. Schrijf de mutatiebalans die je opstelt na één jaar als je op dat moment de afschrijving voor dat jaar boekt. (€ – €2.000) : 4 jaar

6 Klaas koopt en ontvangt 1000 huishoudartikelen à € 125 per stuk maar betaalt nog niet. Deze artikelen zijn uiteindelijk bedoeld voor de verkoop.

7 Klaas betaalt per bank een openstaande rekening van €200

8 Pietje zet €2.000 contant geld uit zijn kas op de bank.

9 Op 17 januari koopt Klaas twee auto’s voor een totaalbedrag van €15
Op 17 januari koopt Klaas twee auto’s voor een totaalbedrag van € De helft van het bedrag betaalt hij per kas, de rest wordt volgende week betaald. Toelichting: debet -Zijn bezit, de voorraad auto’s, stijgt met € dus voorraad auto’s + €15.000 - De helft wordt betaald per kas (contant geld) dus kas -€7.500 credit De andere helft van het bedrag moet nog betaald worden, dus schuld (crediteur) stijgt met € Dus crediteuren +€7.500 Links en rechts is gelijk, dus het klopt.

10 Bonus Een bedrijf geeft voor € uit aan aandelen. Mensen betalen contact geld hiervoor. Er ontstaat een post ‘aandelen’ Let uit waarom je nettowinst niet/heel lastig op de mutatie balans kan zetten en brutowinst wel. Nettowinst bereken je door de omzet – alle kosten te doen. Deze kosten kunnen uit heel veel posten/ onderdelen bestaan. Brutowinst wordt berekend door de omzet – de inkoopwaarde te doen. Hierdoor hoeven veel posten zoals loonbetalingen en afschrijvingen niet op de mutatiebalans te staan.


Download ppt "Klaas koopt een bank voor in de winkel, waarop mensen kunnen zitten"

Verwante presentaties


Ads door Google