De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk"— Transcript van de presentatie:

1 Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
en toch … je vrienden houden of daardoor juist meer vrienden krijgen

2 Hoe doe je het …. en hoe in ieder geval niet ?

3 Wat doen wij vandaag? Welke uitnodiging voor zendingswerk hebben wij?
Ontdekken waarom leden- zendingswerk is veranderd. Wat zijn de valkuilen? Tips en trucs.

4 Ik zal je vissers van mensen maken

5 Ik zal je vissers van mensen maken
De (hoofd)opdracht van de Elders is om het evangelie te onderwijzen De leden zijn experts in het vinden van mensen die geïnteresseerd zijn. Leden kennen de cultuur en taal

6 Ik zal je vissers van mensen maken
Elder Oaks: Ik noem het zendingswerk ook graag “anderen laten delen in het evangelie”. De term ‘laten delen in’ geeft aan dat we iets buitengewoon waardevols hebben en dat we het aan anderen willen geven omdat het hun tot zegen en voor hun welzijn is. Januari 2002 Anderen over het evangelie vertellen

7 Ik zal je vissers van mensen maken
Elder Oaks: De beste zendelingen, zowel lid als voltijdzendeling, doen hun zendingswerk uit liefde. Als wij die liefde voor anderen niet hebben, moeten we erom bidden.’ Oktober 2001 Anderen over het evangelie vertellen

8 Ik zal je vissers van mensen maken
Elder Oaks: We hebben ook goddelijke hulp nodig om ons te leiden als we anderen over het evangelie willen vertellen. Net zoals ons verlangen zuiver moet zijn, en in een getuigenis en in liefde geworteld moet zijn, moeten onze daden door de Heer geleid worden. Het is Zijn werk, niet ons werk, en het moet op Zijn wijze gedaan worden en met Zijn timing, en niet met onze timing. Anders leiden onze inspanningen mogelijk alleen maar tot frustratie en falen. Als je weet dat zendingswerk, GODS werk is en niet ONS werk, hoe helpt dat ons om anders bezig te zijn met zendingswerk?

9 Ingrijpende veranderingen in leden zendingswerk

10 Ingrijpende veranderingen in leden zendingswerk
Er is veel veranderd, en de wereld blijft veranderen. Daarom moeten wij steeds opnieuw nadenken over leden zendingswerk. Wat vroeger heel effectief was werkt soms niet meer. Maar er zijn ook hele nieuwe mogelijkheden bij gekomen. Eén voorbeeld:

11 Ingrijpende veranderingen in leden zendingswerk
In de tijd van Joseph Smith waren mensen geïnteresseerd in “de leer”. Het grootste deel van de NL bevolking gaat anno 2012 niet meer naar de kerk, en.. Veel kerkgangers weten niet wat “de leer” van hun eigen kerk is.

12 Ingrijpende veranderingen in leden zendingswerk
Er is bijvoorbeeld wel interesse voor de (persoonlijke) effecten van een godsdienst!! Wat betekent de kerk voor jou en je gezin? Wat doet de kerk om mensen te helpen (inclusief de zorg voor elkaar)? Deze interesse is o.a. gebaseerd op: Persoonlijke interesse / vriendschap; Behoefte aan zingeving; Eigen belang (Wat zit er in voor mij?).

13 Ingrijpende veranderingen in leden zendingswerk
Wat betekenen deze veranderingen voor leden zendingswerk? Wat werkt niet meer? Wat zou wel kunnen werken? ? ?

14 Wat zijn valkuilen bij leden-zendingswerk?

15 OF Wat zijn valkuilen? Op wie richten wij ons zendingwerk?
Mensen die voldoen aan ons beeld van een ideaal lid van de kerk. Mensen die wij hebben voorbereid door met hen vrienden te worden. Niet met mijn vrienden of familieleden, want we willen hen niet tegen de haren strijken. Zoek inspiratie door de Geest. Praat gewoon met veel mensen om je heen. Werk met diegene die de Heer heeft voorbereid. OF Rechts staat de raad van de profeten / kerkleiders.

16 OF Wat zijn valkuilen? Waar spreken wij over?
Focus op leerstellige verschillen. Leg leerstelling van de kerk goed uit. Vertel het verhaal van Joseph Smith. Leg het Boek van Mormon uit, zodat ze het gaan lezen. Deel je gevoelens over: Je eigen gezin. Hoe belangrijk het voor je is. Wat voor jou het doel van het leven is en wat je er zelf uit haalt. Wat het betekent voor je om te weten dat God dicht bij je is. OF NIET: Vertel dat we niet in polygamie geloven. WEL: Hoe bijzonder het is om God te mogen dienen en voor anderen te zorgen.

17 OF Wat zijn valkuilen? Wanneer begin je met zendingswerk?
Bereid je voor op een zending op latere leeftijd. Dan kun je pas echt zendingswerk doen. Op dit moment heb je het te druk; later komt er meer tijd en gelegenheid voor zendingswerk. OF Nu is een goede tijd om te beginnen. Stel het niet uit. NIET: Vertel dat we niet in polygamie geloven. WEL: Hoe bijzonder het is om God te mogen dienen en voor anderen te zorgen.

18 Wat zijn valkuilen? Hoe kan je jezelf beter motiveren om actief en effectief bezig te zijn om anderen uit te nodigen tot Christus te komen?

19 Tips en Trucs : de Praktijk
Heb jij ideeën??

20 Tips en trucs (1/4) Vertel spontaan over zaken in de kerk die je aanspreken Verwijs naar websites van de kerk. Doceer. Elke keer een beetje. Vertel iets over jezelf wat iets met jouw geloof te maken heeft (een ervaring, een mening). Stel de andere een directe vraag over zijn mening. Stel een “denkvraag” die de ander aan het denken zet, iets waar hij nog niet over heeft nagedacht en waar jij antwoord op zou hebben door jouw kennis van het evangelie. Ga niet beginnen met een uitleg voordat de ander een vraag stelt. Jouw uitleg moet specifiek zijn vraag beantwoorden. Zet de ander aan het denken zodat hij geïnteresseerd wordt en in zijn hoofd vragen ontwikkelt die hij wil gaan stellen. Wacht totdat zijn vraag rijp is om geformuleerd te worden. Vermijdt typisch mormoons jargon (celestiaal, priesterschap, doop, zendingswerk, onderzoeker, ZHV, JOVO’s, e.d.) waar de toehoorder heel andere gevoelens bij krijgt dan jij eigenlijk bedoelt.

21 Tips en trucs (2/4) Sluit aan bij de belangstelling van de ander.
Maak nieuwsgierig, laat de ander vragen. Geef aan waarom het evangelie belangrijk voor jou is. Houd het praktisch. Begin met interesse te tonen voor de ander. Laat de ander over zichzelf praten. Zoek naar de mening van de ander over allerlei onderwerpen. Luister aandachtig en wees echt geïnteresseerd in die mening. Zoek naar een ingang om met de ander te laten blijken dat jij ook iets hebt wat/zij wil weten.

22 Tips en trucs (3/4) Sluit aan bij actualiteiten.
Het evangelie geeft vreugde. Straal dat ook uit. Anderen uitnodigen om naar de kerk te komen Organiseer regelmatig “Vriendendiensten” waarop leden hun vrienden kunnen uitnodigen. Wij kunnen digitale wenskaarten versturen naar onze vrienden, inclusief evangelieboodschappen en uitnodigingen. Kiss (keep it short en simpel).

23 Tips en trucs (4/4) Niet overtuigen. Respecteer de ander en zijn\haar mening. Niet twisten Spreek alleen over beginselen van het evangelie. We kunnen positieve opmerkingen maken over onze kerk en de uitwerking van haar leringen, en we kunnen mensen vragen of ze er meer over willen horen.

24 Nieuwe mogelijkheden voor leden zendingswerk
Gebruik Facebook, Hyves, Twitter, etc. Stuur (digitale) wenskaarten met evangelieboodschap; Attendeer je vrienden via social media op websites van de kerk; Gebruik Mormon Messages, -Chanel en/of YouTube. Wij kunnen digitale wenskaarten versturen naar onze vrienden, inclusief evangelieboodschappen en uitnodigingen.

25 Wat blijft hangen? Waar kan je wat mee? Wat ga je anders doen?
Het beste zendingswerk doen wij door onze goede levenswijze en ons voorbeeld. Wees een goed voorbeeld. Je bent waarschijnlijk het enige standaardwerk dat je vrienden en familie zullen lezen.

26 Wordt een held in zendingswerk!
EINDE


Download ppt "Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk"

Verwante presentaties


Ads door Google