De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk en toch … je vrienden houden of daardoor juist meer vrienden krijgen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk en toch … je vrienden houden of daardoor juist meer vrienden krijgen."— Transcript van de presentatie:

1 Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk en toch … je vrienden houden of daardoor juist meer vrienden krijgen

2 Hoe doe je het …. en hoe in ieder geval niet ?

3 Wat doen wij vandaag? Welke uitnodiging voor zendingswerk hebben wij? Welke uitnodiging voor zendingswerk hebben wij? Ontdekken waarom leden- zendingswerk is veranderd. Ontdekken waarom leden- zendingswerk is veranderd. Wat zijn de valkuilen? Wat zijn de valkuilen? Tips en trucs. Tips en trucs.

4 Ik zal je vissers van mensen maken

5 De (hoofd)opdracht van de Elders is om het evangelie te onderwijzen De leden zijn experts in het vinden van mensen die geïnteresseerd zijn.

6 Ik zal je vissers van mensen maken Elder Oaks: Ik noem het zendingswerk ook graag “anderen laten delen in het evangelie”. De term ‘laten delen in’ geeft aan dat we iets buitengewoon waardevols hebben en dat we het aan anderen willen geven omdat het hun tot zegen en voor hun welzijn is.

7 Ik zal je vissers van mensen maken Elder Oaks: De beste zendelingen, zowel lid als voltijdzendeling, doen hun zendingswerk uit liefde. Als wij die liefde voor anderen niet hebben, moeten we erom bidden.’

8 Ik zal je vissers van mensen maken Als je weet dat zendingswerk, GODS werk is en niet ONS werk, hoe helpt dat ons om anders bezig te zijn met zendingswerk?

9 Ingrijpende veranderingen in leden zendingswerk

10 Er is veel veranderd, en de wereld blijft veranderen. Daarom moeten wij steeds opnieuw nadenken over leden zendingswerk. Er is veel veranderd, en de wereld blijft veranderen. Daarom moeten wij steeds opnieuw nadenken over leden zendingswerk. Wat vroeger heel effectief was werkt soms niet meer. Maar er zijn ook hele nieuwe mogelijkheden bij gekomen. Wat vroeger heel effectief was werkt soms niet meer. Maar er zijn ook hele nieuwe mogelijkheden bij gekomen. Eén voorbeeld: Eén voorbeeld:

11 Ingrijpende veranderingen in leden zendingswerk In de tijd van Joseph Smith waren mensen geïnteresseerd in “de leer”. In de tijd van Joseph Smith waren mensen geïnteresseerd in “de leer”. Het grootste deel van de NL bevolking gaat anno 2012 niet meer naar de kerk, en.. Het grootste deel van de NL bevolking gaat anno 2012 niet meer naar de kerk, en.. Veel kerkgangers weten niet wat “de leer” van hun eigen kerk is. Veel kerkgangers weten niet wat “de leer” van hun eigen kerk is.

12 Ingrijpende veranderingen in leden zendingswerk Er is bijvoorbeeld wel interesse voor de (persoonlijke) effecten van een godsdienst!! Wat betekent de kerk voor jou en je gezin? Wat betekent de kerk voor jou en je gezin? Wat doet de kerk om mensen te helpen (inclusief de zorg voor elkaar)? Wat doet de kerk om mensen te helpen (inclusief de zorg voor elkaar)? Deze interesse is o.a. gebaseerd op: Persoonlijke interesse / vriendschap; Persoonlijke interesse / vriendschap; Behoefte aan zingeving; Behoefte aan zingeving; Eigen belang (Wat zit er in voor mij?). Eigen belang (Wat zit er in voor mij?).

13 Ingrijpende veranderingen in leden zendingswerk Wat betekenen deze veranderingen voor leden zendingswerk? Wat betekenen deze veranderingen voor leden zendingswerk? Wat werkt niet meer? Wat werkt niet meer? Wat zou wel kunnen werken? Wat zou wel kunnen werken? ? ?

14 Wat zijn valkuilen bij leden-zendingswerk?

15 Wat zijn valkuilen? Mensen die voldoen aan ons beeld van een ideaal lid van de kerk. Mensen die voldoen aan ons beeld van een ideaal lid van de kerk. Mensen die wij hebben voorbereid door met hen vrienden te worden. Mensen die wij hebben voorbereid door met hen vrienden te worden. Niet met mijn vrienden of familieleden, want we willen hen niet tegen de haren strijken. Niet met mijn vrienden of familieleden, want we willen hen niet tegen de haren strijken. Zoek inspiratie door de Geest. Zoek inspiratie door de Geest. Praat gewoon met veel mensen om je heen. Praat gewoon met veel mensen om je heen. Werk met diegene die de Heer heeft voorbereid. Werk met diegene die de Heer heeft voorbereid. Op wie richten wij ons zendingwerk? OF

16 Wat zijn valkuilen? Focus op leerstellige verschillen. Focus op leerstellige verschillen. Leg leerstelling van de kerk goed uit. Leg leerstelling van de kerk goed uit. Vertel het verhaal van Joseph Smith. Vertel het verhaal van Joseph Smith. Leg het Boek van Mormon uit, zodat ze het gaan lezen. Leg het Boek van Mormon uit, zodat ze het gaan lezen. Deel je gevoelens over: Je eigen gezin. Hoe belangrijk het voor je is. Je eigen gezin. Hoe belangrijk het voor je is. Wat voor jou het doel van het leven is en wat je er zelf uit haalt. Wat voor jou het doel van het leven is en wat je er zelf uit haalt. Wat het betekent voor je om te weten dat God dicht bij je is. Wat het betekent voor je om te weten dat God dicht bij je is. Waar spreken wij over? OF

17 Wat zijn valkuilen? Bereid je voor op een zending op latere leeftijd. Dan kun je pas echt zendingswerk doen. Bereid je voor op een zending op latere leeftijd. Dan kun je pas echt zendingswerk doen. Op dit moment heb je het te druk; later komt er meer tijd en gelegenheid voor zendingswerk. Op dit moment heb je het te druk; later komt er meer tijd en gelegenheid voor zendingswerk. Nu is een goede tijd om te beginnen. Nu is een goede tijd om te beginnen. Stel het niet uit. Stel het niet uit. Wanneer begin je met zendingswerk? OF

18 Wat zijn valkuilen? Hoe kan je jezelf beter motiveren om actief en effectief bezig te zijn om anderen uit te nodigen tot Christus te komen?

19 Tips en Trucs : de Praktijk Heb jij ideeën??

20 Tips en trucs (1/4) Vertel spontaan over zaken in de kerk die je aanspreken Vertel spontaan over zaken in de kerk die je aanspreken Verwijs naar websites van de kerk. Verwijs naar websites van de kerk. Doceer. Elke keer een beetje. Doceer. Elke keer een beetje.

21 Tips en trucs (2/4) Sluit aan bij de belangstelling van de ander. Sluit aan bij de belangstelling van de ander. Maak nieuwsgierig, laat de ander vragen. Maak nieuwsgierig, laat de ander vragen. Geef aan waarom het evangelie belangrijk voor jou is. Houd het praktisch. Geef aan waarom het evangelie belangrijk voor jou is. Houd het praktisch.

22 Tips en trucs (3/4) Sluit aan bij actualiteiten. Sluit aan bij actualiteiten. Het evangelie geeft vreugde. Straal dat ook uit. Het evangelie geeft vreugde. Straal dat ook uit. Anderen uitnodigen om naar de kerk te komen Anderen uitnodigen om naar de kerk te komen

23 Tips en trucs (4/4) Niet overtuigen. Respecteer de ander en zijn\haar mening. Niet overtuigen. Respecteer de ander en zijn\haar mening. Niet twisten Niet twisten Spreek alleen over beginselen van het evangelie. Spreek alleen over beginselen van het evangelie.

24 Nieuwe mogelijkheden voor leden zendingswerk Gebruik Facebook, Hyves, Twitter, etc. Gebruik Facebook, Hyves, Twitter, etc. Stuur (digitale) wenskaarten met evangelieboodschap; Stuur (digitale) wenskaarten met evangelieboodschap; Attendeer je vrienden via social media op websites van de kerk; Attendeer je vrienden via social media op websites van de kerk; Gebruik Mormon Messages, -Chanel en/of YouTube. Gebruik Mormon Messages, -Chanel en/of YouTube.

25 Wat blijft hangen? Waar kan je wat mee? Wat ga je anders doen?

26 EINDE Wordt een held in zendingswerk!


Download ppt "Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk en toch … je vrienden houden of daardoor juist meer vrienden krijgen."

Verwante presentaties


Ads door Google