De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Discipelschap.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Discipelschap."— Transcript van de presentatie:

1 Discipelschap

2 Weet je het nog? De jeugdgroep PRZ bestaat om jongeren actief te bereiken, ze in contact te brengen met elkaar, ze te stimuleren om Jezus te leren kennen en te volgen, voor elkaar te zorgen en God te eren met hun leven.

3 Weet je het nog? De jeugdgroep PRZ bestaat om jongeren actief te bereiken, ze in contact te brengen met elkaar, ze te stimuleren om Jezus te leren kennen en te volgen, voor elkaar te zorgen en God te eren met hun leven.

4 Discipel Wat is een discipel? Iemand die Jezus in alles volgt en
de dingen naar Zijn wil doet Nieuwe bijbelvertaling: Leerling

5 Makkelijker gezegd… ’k wil Jezus volgen, heel mijn leven,
‘k wil Jezus volgen, dag aan dag In mijn handel, in mijn wandel, In mijn slapen en ontwaken, Ik wil Hem volgen, elke dag!

6 Duidelijke verhouding
Leraar – Leerling Matteus 10:24-25 Een leerling staat niet boven zijn leermeester en een slaaf niet boven zijn heer Een leerling moet er genoegen mee nemen te worden als zijn leermeester, en de slaaf als zijn heer

7 Moeilijk?! Leraar – Leerling Vraag:
Wie heeft er moeite met iemand boven zich, die zegt wat je moet doen?

8 Jezus verkleint de afstand
Jezus is op zoek naar jou Je bent kostbaar in zijn ogen Hij wil jou helpen in dit leven Hij heeft het beste met jou voor Hij wil jou gebruiken om anderen over Hem te vertellen Daarvoor moet je Hem goed kennen en Hem volgen Daarom wil Hij de relatie met jou aangaan!

9 Johannes 15:1-17 1 ‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer. 2 Iedere rank aan mij die geen vrucht draagt snijdt hij weg, en iedere rank die wel vrucht draagt snoeit hij bij, opdat hij meer vruchten draagt. 3 Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb. 4 Blijf in mij, dan blijf ik in jullie. Een rank die niet aan de wijnstok blijft, kan uit zichzelf geen vrucht dragen. Zo kunnen jullie geen vrucht dragen als jullie niet in mij blijven.

10 Johannes 15:1-17 5 Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen. 6 Wie niet in mij blijft wordt weggegooid als een wijnrank en verdort; hij wordt met andere ranken verzameld, in het vuur gegooid en verbrand. 7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren. 8 De grootheid van mijn Vader zal zichtbaar worden wanneer jullie veel vrucht dragen en mijn leerlingen zijn.

11 Johannes 15:1-17 9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad. Blijf in mijn liefde: 10 je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf. 11 Dit zeg ik tegen jullie om je mijn vreugde te geven, dan zal je vreugde volkomen zijn. 12 Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben zoals ik jullie heb liefgehad. 13 Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden. 14 Jullie zijn mijn vrienden wanneer je doet wat ik zeg.

12 Johannes 15:1-17 15 Ik noem jullie geen slaven meer, want een slaaf weet niet wat zijn meester doet; vrienden noem ik jullie, omdat ik alles wat ik van de Vader heb gehoord, aan jullie bekendgemaakt heb. 16 Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik jullie, en ik heb jullie opgedragen om op weg te gaan en vrucht te dragen, blijvende vrucht. Wat je de Vader in mijn naam vraagt, zal hij je geven. 17 Dit draag ik jullie op: heb elkaar lief.

13 Opvallend Verbonden met Jezus Afhankelijk van Hem
Het heeft een doel: vrucht dragen (komen we nog op) Geen vrucht, dan wegsnijden Wel vrucht, dan snoeien De grootheid van mijn Vader zal zichtbaar worden wanneer jullie veel vrucht dragen en mijn leerlingen zijn

14 Opvallend Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad. Blijf in mijn liefde: je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt Dan zal je vreugde volkomen zijn Jullie zijn mijn vrienden wanneer je doet wat ik zeg Dit draag ik jullie op: heb elkaar lief Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik jullie, en ik heb jullie opgedragen om op weg te gaan en vrucht te dragen, blijvende vrucht

15 Opvallend Gods woord continu onderhouden en meedragen in ons hart en gedachten als een gids voor onze handel en wandel De gewoonte om persoonlijk contact met Hem te houden De relatie met Jezus is niet iets statisch (eens voor Hem gekozen dan zit het wel goed). Nee, het is de opdracht aan de discipelen om in Hem en in Zijn liefde te blijven. Actie vanuit de discipelen als antwoord op de roep van Jezus Johannes 13:35 Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn!!! Dat is het bewijs voor de wereld!!!

16 Actie! Pak jouw mobiele telefoon Open jouw agenda
Zet voor komende week de dagelijkse reminder met alarm: Leerling in actie (kies een tijdstip dat je er standaard tijd voor hebt) Lees deze studie na en doe er iets mee Succes!!


Download ppt "Discipelschap."

Verwante presentaties


Ads door Google