De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Globale monitoring van de voedingsintake. Bij opname: screenen (binnen 24 uur) ≥ 3 punten Diëtist in consult binnen 24 uur Binnen 48 uur een behandelplan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Globale monitoring van de voedingsintake. Bij opname: screenen (binnen 24 uur) ≥ 3 punten Diëtist in consult binnen 24 uur Binnen 48 uur een behandelplan."— Transcript van de presentatie:

1 Globale monitoring van de voedingsintake

2 Bij opname: screenen (binnen 24 uur) ≥ 3 punten Diëtist in consult binnen 24 uur Binnen 48 uur een behandelplan ≥ 2 punten En+ en E+ hoofdmaaltijden en tussentijdse verstrekkingen (± 600 kcal en 12 gram eiwit) Extra motiveren 4 e dag Evaluatie intake. Streven naar % van de energie- en eiwitbehoefte -Afsluiten behandeling -Continueren en regelmatig uitgebreider evalueren -Aanpassen behandelplan (bijvoorbeeld kunstvoeding) Algemene monitoring -2 x per week wegen -Intake bijhouden door de voedingsassistent 0 of 1 punt

3 ondervoeding: multidisciplinaire verantwoordelijkheid Screening bij opname: verpleegkundige Dietist op tijd in consult (binnen 24 uur): arts en verpleegkundige Behandelplan op tijd ingezet: diëtist en arts Behandelplan goed uitgevoerd: arts, verpleegkundige, diëtist, voedingsassistent Evaluatie van intake vs. behoefte : diëtist Globale monitoring van de intake van alle patiënten: voedingsassistent en verpleegkundige

4

5 Warme maaltijd een heel bord warme maaltijd (3 punten): 2 of 3 aardappels 150 gram groente portie vlees nagerecht (melkproduct) een half bord warme maaltijd (2 punten): 1 of 2 aardappels 100 gram groente een klein stukje vlees 100 ml nagerecht (melkproduct) een kwart bord warme maaltijd (1 punt): 1 aardappel een klein beetje groente geen vlees en wel een melkproduct als nagerecht OF een klein stukje vlees en geen nagerecht

6 Broodmaaltijden een heel bord broodmaaltijd (2 punten): 2 boterhammen 2 x vlees / kaas beleg een melkproduct een half bord broodmaaltijd (1 punt): 1 boterham zoet beleg een melkproduct een kwart bord broodmaaltijd (½ punt): 1 boterham of beschuit of cracker zoet beleg geen melkproduct

7 Tussentijdse verstrekkingen Kenmerk: kcal en ± 10 gram eiwit -Vruchtenkwark (150g) (180 kcal, 9 g eiwit) -Chocolademelk (180 kcal, 8 g eiwit) -Kaasblokjes (50g) (180 kcal, 12 g eiwit) -Knabbelnoten (40g) (260 kcal, 10 g eiwit) -Worstebroodje (75g) (290 kcal, 9 g eiwit) -Bifiworstjes (40g) (210 kcal, 8 g eiwit) -Runderragout (75g) (190 kcal, 9 g eiwit) -Kaasbroodje (70g) (220 kcal, 16g eiwit) -Snickers (300 kcal, 6 g eiwit) -Pannenkoek (200 kcal, 8 g eiwit) -Drinkvoeding (300 kcal, 12 g eiwit)

8 Wanneer actie?


Download ppt "Globale monitoring van de voedingsintake. Bij opname: screenen (binnen 24 uur) ≥ 3 punten Diëtist in consult binnen 24 uur Binnen 48 uur een behandelplan."

Verwante presentaties


Ads door Google