De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De actieve voedingsdriehoek

Verwante presentaties


Presentatie over: "De actieve voedingsdriehoek"— Transcript van de presentatie:

1 De actieve voedingsdriehoek
Om uw dagelijks fit te voelen

2 De actieve voedingsdriehoek
De actieve voedingsdriehoek geeft een idee van wat je dagelijks zou moeten eten om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Er zijn 7 groepen voedingsmiddelen. Naast voeding is lichaamsbeweging erg belangrijk voor een goede gezondheid.

3 Lichaamsbeweging

4 1. lichaamsbeweging Volwassenen Kinderen en jongeren
Minstens 30 minuten per dag Kinderen en jongeren Minstens 60 minuten per dag

5 Water

6 2. Water Water levert vocht en is een zeer belangrijk onderdeel van onze voeding. Minstens 1,5 liter water drinken

7 Graanproducten & aardappelen

8 3. Graanproducten & aardappelen
Graanproducten en aardappelen zijn een bron van koolhydraten (zetmeel) en voedingsvezels. Zij zorgen ook voor vitaminen en mineralen. 5 tot 12 sneden brood 3 tot 5 aardappelen

9 Groenten

10 4a. Groenten Minimum 300 gram per dag
Groenten zijn een bron van koolhydraten (zetmeel) en voedingsvezels. Zij zorgen ook voor vitaminen en mineralen. Groenten eet je nooit genoeg !!! Minimum 300 gram per dag

11 Fruit

12 4b. Fruit Minimum 2 stukken fruit
Fruit is een bron van koolhydraten (zetmeel) en voedingsvezels. Zij zorgen ook voor vitaminen en mineralen. Minimum 2 stukken fruit

13 Melkproducten en calciumverrijkte sojaproducten

14 5a. Melkproducten en calciumverrijkte sojaproducten
Calcium is een voedingsstof die bijdraagt tot de opbouw en het onderhoud van de sterke botten. Melkproducten en calciumverrijkt sojaproducten brengen calcium, eiwitten en vitaminen van de B-groep aan. 1 tot 2 sneden kaas en 3 tot 4 glazen melk

15 Vlees, vis, eieren en vervangproducten

16 5b. Vlees, vis, eieren en vervangproducten
Vlees, vis, eieren en vervangproducten zijn een bron van eiwitten, vitaminen en mineralen zoals ijzer. Per dag volstaat 100 gram vlees, vis, eieren of sojaproducten

17 Smeer- en bereidingsvet

18 6. Smeer- en bereidingsvet
Smeer- en bereidingsvetten leveren ook energie. Ze brengen vetzuren en vetoplosbare vitaminen aan. Met mate !!!! 1 mespuntje smeerboter 1 eetlepel bereidingsvet

19 Restgroep

20 7. Restgroep Een toemaatje: zoetigheden, snoepjes,……
Voedingsmiddelen die je niet nodig hebt in een evenwichtige voeding !!! Een toemaatje: zoetigheden, snoepjes,……

21

22


Download ppt "De actieve voedingsdriehoek"

Verwante presentaties


Ads door Google