De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eet je Fit!. Inhoud Inleiding Doelstellingen Inhoudelijk Vragen Afsluiting.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eet je Fit!. Inhoud Inleiding Doelstellingen Inhoudelijk Vragen Afsluiting."— Transcript van de presentatie:

1 Eet je Fit!

2 Inhoud Inleiding Doelstellingen Inhoudelijk Vragen Afsluiting

3 Energie inname en verbruik

4 BMI IndexInterpretatie Minder dan 18,5Ondergewicht 18,5 tot 25Normaal gewicht 25 tot 27Licht overgewicht 27 tot 30Matig overgewicht 30 tot 40Zwaar overgewicht Meer dan 40Morbide overgewicht Lichaamsgewicht Body Mass Index = Lichaamslengte X Lichaamslengte

5 Praktisch gedeelte Stap 1 Wat heb je vandaag allemaal gedaan?

6 Praktisch gedeelte Verschillende type inspanningen - Onbewust: Ademen, slikken, kuchen - Matig fysieke inspanningen: De trap nemen, fietsen, stevig doorstappen - Zware sportieve inspanningen: Zware training, competitiesport, squashen - Lichte inspanningen: Afwassen, strijken, rustig wandelen

7 Praktisch gedeelte Stap 2 Deel je inspanningen van vandaag in bij een type inspanning Geef daarbij ook aan hoeveel tijd je eraan besteed hebt 1.Onbewust 2.Matige fysieke inspanning 3.Zware fysieke inspanning 4.Lichte inspanning

8 Praktisch gedeelte Stap 3 Hoeveel heb je gedronken voor, tijdens en na de fysieke activiteit(en)?

9 Praktisch gedeelte Stap 4 Welke activiteiten zou je kunnen inbouwen in je dagelijkse bezigheden? Bv. De trap nemen in plaats van de lift, met de fiets naar de bakker, met de fiets naar het werk enz.

10 Praktisch gedeelte Stap 5 Welke voordelen zie je als je meer zou bewegen - en welke nadelen? En hoe zou je jezelf belonen na een sportieve inspanning?

11 Praktisch gedeelte VoordelenNadelen Sociale contactenTijd PlezierPrijs CompetitieInspanning Gezondheid Uiterlijk Psychische voordelen

12 Praktisch gedeelte Stap 7 Randvoorwaarden Op welk moment van de dag moet het kunnen plaatsvinden? Waar kan het plaatsvinden? Welk weertype/seizoen? Hoeveel tijd neemt het in beslag? Hoe duur is het? Hoe zwaar is de fysieke inspanning?

13 Meespelende factoren

14 Evenwichtig eten

15 Groente en Fruit; Vitamine C, Vitamine A, foliumzuur, vezels & kalium Vezelrijke producten; Koolhydraten, eiwitten, vezels, vitamine B, calcium & ijzer Dranken; Vochtbalans Vetten & olie; Vitamine A, D & E & essentiële vetzuren Zuivel, vlees, vis ei & vleesvervangers Eiwitten, visvetzuren, ijzer, calcium & vitamine B

16 Vragen ?

17 Bronnen


Download ppt "Eet je Fit!. Inhoud Inleiding Doelstellingen Inhoudelijk Vragen Afsluiting."

Verwante presentaties


Ads door Google