De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zuivelproducten en Eieren

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zuivelproducten en Eieren"— Transcript van de presentatie:

1 Zuivelproducten en Eieren
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” Zuivelproducten en Eieren

2 Melk Melk is één van de meest voorkomende voedingsmiddel. Het bevat 18 van de 22 meest belangrijke voedingsstoffen dat een mens nodig heeft op een dagelijkse basis. Het is een gewoonte om melk voor het koken te gebruiken, vooral voor desserts en bakken. Melk wordt ook vaak gebruikt als een drank en in thee of koffee. Melk komt uit verschillende bronnen, maar hoofdzakelijk koeien. Melk wordt ingedeeld door het vetgehalte: volle melk (≈4%), half volle melk (≈2%) en magere melk (≈0.1%)

3 Room Room is van koeienmelk, maar bevat veel minder water en meer vet. Room wordt gebruikt als een ingrediënt in veel gerechten en als een topping in zijn slagroom vorm. Bijvoorbeeld, room is een nuttige melk product dat kleur en een romige textuur voegt aan de saus. Het komt ook in verschillende vormen zoals zure room en crème fraîche.

4 Yoghurt Yoghurt is een bacteriële gekweekte melkproduct en is dus voedingrijk. Yoghurt heeft een gelijkaardige niveau van vetgehalte zoals melk. In tegenstelling tot melk, wordt yoghurt vaak op smaak gebracht, meestal met vruchten. Gewone yoghurt wordt gebruikt bij het koken, maar word meestal gebruikt in sommige koude sauzen.

5 Boter Boter is een zuivelproduct dat dikwijls gebruikt wordt tijdens het koken. Boter is een gemeenschappelijk ingrediënt in recepten. Bovendien als je groenten moet braden, is boter effectief omdat het helpt dat voedsel niet verbrand. Boter wordt ook gebruikt op broodjes in vele culturen.

6 Kaas Kaas is een vaak voorkomend zuivelproduct die in de hele wereld gebruikt wordt. Het wordt in sauzen gebruikt, in dressings, op broodjes of voor andere kook doeleinden. Kaas wordt ook vaak gegeten zonder andere ingrediënten. Kaas wordt gecultiveerd , leeftijd en verschillende manieren van gebruiken hangt er van de lokale klanten af. Het kweek proces speelt een belangrijke rol in hoe de kaas wordt geclassificeerd.

7 Hard & halfharde Kazen Deze kazen kunnen gesneden of geraspt worden, afhankelijk van hun textuur en dichtheid. Ze zijn in staat om in tal van manieren gebruikt te worden in de bereiding van voedsel maar kan ook gegeten op zich alleen.

8 Zachte Kaas Zachte kaas komt in verschillende consistenties zowel als smaken voor. Het is vaak gesneden en gegeten met crackers bij andere producten en drankjes.

9 Blauwe Kaas Blauwe kazen worden speciaal gekweekt voor aderen van blauwgroene of blauwgrijze mallen binnen de kaas. De kaas kan op zichzelf gegeten worden, maar kan ook gesmolten of verkruimeld worden over voedsel.

10 Verse Kaas Zoals alle andere soorten van kaas, lokale specialiteiten worden vaak gebruikt bij het koken. Feta, cottage en room kazen zijn wel bekende verse kazen. Verse kaas gaat erg lang omdat er weinig tot geen preservatieve zijn toegevoegd.

11 Eieren Eieren zijn een gemeenschappelijk hoofdgerecht wegens hun proteïnerijke natuur. Een ei bevat eigeel en eiwit. Het is gebruikelijk een eitje te pellen na het koken of te braden of pocheren na het open te kraken. Je kan ze ook gebruiken bij het koken en het bakken.

12 Gebakken Eieren Gebakken eieren worden geserveerd op verschillende manieren en kan worden gegeten bij elke maaltijd. De eigeel kan vloeibaar of vast zijn, zonnige kant boven of zonnige kant beneden .

13 Gekookte Eieren Gekookt eieren zijn heel gemeenschappelijk voor het ontbijt in de meeste landen. De ei wordt vast. De lengte voor het koken van een ei is afhankelijk van je keuzen tussen een hardgekookte of vloeibare dooier.

14 Roereieren Andere gemeenschappelijk manier om een ei te bereiden is het gebruiken van een klopper om het ei te klappen zodat de eigeel en eiwit gemengd worden. Dan bakt je de eieren.

15 Foto's in de presentatie zijn afkomstig uit het publieke domein via het internet. De presentaties worden gebruikt voor non-profit educatieve doeleinden.


Download ppt "Zuivelproducten en Eieren"

Verwante presentaties


Ads door Google