De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:  Vochtig bereidingswijzen  Droge bereidingswijzen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:  Vochtig bereidingswijzen  Droge bereidingswijzen."— Transcript van de presentatie:

1 Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:  Vochtig bereidingswijzen  Droge bereidingswijzen

2  Koken  Pocheren  Stomen  Stoven  Braiseren  Al deze bereidingswijzen vereisen een vloeistof om de ingrediënten te koken.

3  Soepen  Sauzen  Stoofschotels  groeten  Vis  Goedkopere stukken vlees  Fruit Lowfatrecipe.net

4  Pocheren is koken met een vloeistof/liqeur wanneer de temperatuur van de vloeistof op een zacht punt gekookt wordt net onder het kookpunt.  Vis of andere delicate voeding kunnen gepocheerd worden en de vloeistof kan de smaak van de saus die het zal vergezellen versterken. Fromaway.com

5  Ondiep pocheren in een pan met een kleine hoeveelheid vloeistof wordt vaak gebruikt voor vis of kip gerechten, normaal op de bovenkant begonnen van het fornuis, maar eindigd in de oven bedekt met een cartouche.  Diep Pocheren is wanneer een ingrediënt is bedekt met vloeistof bijna altijd op de bovenkant van de oven.

6  Gezond bereidingswijzen  Snelle bereidingswijzen  Pocheren van een vloeistof kan gebruikt worden voor een saus om een gerecht te vergezellen  Behoud de aroma’s van de ingrediënten  Delicate voeding breekt niet af tijdens het koken

7 * Wijn  Melk  Water  Bullion  A Blanc monkeyshinesinthekitchen.blogspot.com

8  Koken het bereiden van voedsel in een vloeistof op kookpunt  Altijd op de fornuis bereid bedekt met een deksel.  Vele soorten voedsel kan op deze wijze bereid worden.  Vooral gebruikt bij soepen en groenten.

9  Om snel te koken.  Niet geschikt voor delicate gerechten omdat de agitatie van het kokende water zal delicaat voedsel doen afbreken tijdens het kookproces.  Soepen en sauzen mogen alleen worden gekookt voor een korte tijd om te beginnen met het koken van het gerecht.

10  Eieren  Groenten  Soepen  Sauzen  Bepaalde stukken vlees visualphotos.com

11  Braiseren en stoven zijn zeer vergelijkbaar  Beide methodes vereisen en lange kookproces  Braiseren is meestal bereid in de oven  Stoven meestal bereid op de kookplaat Whats4eats.com

12  Goedkopere stukken vlees  Fruit  Groenten  Kip  Zwezerik  Ham  Vis

13  Wanneer men gaat stoven snijd men de voedsel in kleine stukken, even en in blokken  Wanneer men voedsel gaat braiseren kan men de voedsel in zijn geheel of grotere stukken laten.  Stoven neemt vaak plaats op de kookplaat bedekt met een vloeistof.  Braiseren neemt plaats in de oven en heeft geen vloeistof nodig.

14  Stock  Bier  Wijn  Water  Cider Talkingretail.com Geeks.co.uk

15  Stomen kan toegepast worden bij het bereiden van verschillende gerechten  Het is snel en vereist weinig aandacht tijden het koken  Koken met stoom is gecreëerd door water in hoge temperaturen Wellsphere.com

16  Sponsige desserts  Groenten  Kip  Bepaalde stukken vlees  Reuzel gebaseerde gerechten  Vis  Fruit  Ham Formanandfield.com

17  Frituren  Bakken  Roosteren  Microgolven  Grillen  Barbecue

18  Alle kookmethodes die vet nodig hebben, zoals licht en diep frituren worden bezien als droge bereidingswijzen. Dit is omdat olie en water niet gemengd kunnen worden, terwijl vet een vloeibare vorm aanneemt is het de tegengestelde van water – dus geklasseerd als “droog” verwarmingsmethode van koken

19  Koken in diep voorverwarmt vet of olie  Geschikt voor verschillende voedsel  Meeste gefrituurde voedsel heeft een bekleding vóór het frituren  De temperatuur van vet is cruciaal bij het diep frituren het moet tussen de 170 tot 190 graden C zijn. Als het te koud is zal het voedsel vet opnemen als het te warm is zal het een verbrande smaak geven en zal het midden niet koken

20  Kip  Aardappel  Vis  Bepaalde fruit  Worsten  Deeg om donuts te maken Independent.co

21  Delicate voeding zou altijd bekleed moeten zijn vóór het frituren om te vermeiden dat ze afbreken tijdens het bereiden.  Batter kan gebruikt worden bij het frituren van vis, garnalen, enz.  Broodkorrels wordt vaak gebruikt om kip, vis of andere gelijkaardige voedsel te bekleden  Gekruide bloem is ook gebruikt om voedsel te bekleden vóór het frituren

22  Licht frituren is koken in een pan met een beetje vet, olie of boter  Geeft voedsel een aangenaam kleur en smaak  Maakt voedsel smakelijk en veilig om te eten  Als boter word gebruikt moet het eerst duidelijk zijn of het geschikt is om verbranding te vermijden.  Vet en olie moet voorverwarmt worden vóór gebruik

23  Dunne sneden of tender vlees zoals steak  Eieren  Worst, bacon, karbonade, enz.  Aardappel  Vis  Pannenkoeken  Uien

24  Wokken is een snelle bereidingswijze eerst vertoond in China om brandstof te besparen.  Zeer gezonde bereidingswijzen  Behoud de aroma’s  Een kleine portie olie word gebruikt om te wokken  Groeten moet gesneden worden in uniform groottes zo dat ze deftig gekookt kunnen worden.

25  Kip  Tender stukken vlees  Groenten  Noodles Histper.co.uk

26  Bakken is een droge verwarmingsmethode vaak in de oven uitgevoerd  Het is vooral gebruikt bij brood, cakes, taart, pizza en andere bakproducten.  Bakken heeft geen vet nodig maar kan soms een beetje stoom nodig hebben afhankelijk van de product men aan het bereiden is en het resultaat dat bereikt wilt worden.

27  Bakken maakt voedsel smakelijk en verteerbaar.  Geeft voedsel een goede goudbruine kleur, die wordt bereikt door de karamelizatie van suikers die van nature in bloem voorkomen.  De oven temperatuur hangt af van de product dat men aan het bereiden is. Aspoonfulofsugar.net

28  Brood  Gebak  Kweepeer  Pizza  Taart  Producten gebaseerd op Ei  Cakes

29  Roosteren het traag koken van vlees, vis en groenten, blootgelegd, met droge hitte.  Roosteren is geschikt voor grote stukken vlees zoals gehele kippen of gewrichten van vlees.  Spit roosteren is een alternatieve methode van de oven

30  Wanneer men vlees gaat roosteren moet je altijd letten dat het beschermd is met olie of een dunne laagje folie om vochtverlies en uitdroging te voorkomen.  Wanneer vlees geroosterd word moet het op een plaat of een roosterpan geplaatst worden zodat de hitte gelijk verdeeld word.  Tijdens roosteren gaat warme lucht rond het vlees, kookt alle kanten gelijkmatig.

31  Microgolven is koken, ontdooien of opwarmen van voeding door gebruik te maken van elektromagnetische golven  Microgolven schud deeltjes van water of voedsel dat zorgt voor verwarming door wrijving  Het is een zeer snelle manier van koken dat kan helpen met enkele voedselveiligheid problemen  Maakt voedsel smaakvol en verteerbaar

32  Grillen is het snel koken van vlees en andere voedingsmiddelen  Het creëert zeer onderscheidende texturen en aroma’s  Het produceert makkelijk niet ingewikkelde gerechten  Ideaal voor vis, tender stukken vlees en gevogelte  Grillen is voedsel gekookt met hitte langs onder. Braden is wanneer hitte langs boven word toegepast  Beide geven zelfde resultaten en moeten gedraaid worden tijdens het koken.

33  Vis  Groenten  Bacon, worst, enz.  Steaks  Fruit  Kip  Brood Sharky.com

34  Vergelijkbaar met grillen  Voedsel word bereid op een grill boven kolen  Meestal buiten bereid  Geeft een uniek houtskool aroma  Geschikt voor kleine stukken vlees  Veelzijdig  Fruit en groenten zijn snel gekookt

35  Voedsel kan te snel gekookt worden waardoor het niet de correcte kern temperatuur bereikt  Voedsel kan te traag gekookt worden waardoor bacteriën kunnen ontwikkelen


Download ppt "Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:  Vochtig bereidingswijzen  Droge bereidingswijzen."

Verwante presentaties


Ads door Google