De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” Vlees & Gevogelte.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” Vlees & Gevogelte."— Transcript van de presentatie:

1 Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
Vlees & Gevogelte

2 Vlees Vlees komt van verschillende zoogdieren, meestal gedomesticeerd, maar ook van wild. In restaurants, is vlees vaak afkomstig van verschillende koeien, varkens, lams en kalven. Elke dier is afgeslacht voor de specifieke deelstukken. De deelstukken hebben verschillende gebruiken. Alle soorten van vlees wordt vaak gemaald voor een groot aantal recepten.

3 Rundvlees Rundvlees heeft een laag vetgehalte.
Rundvlees heeft een helder rode kleur. Rundvlees heeft een laag vetgehalte. De weefsel van rundvlees hangt af van de leeftijd, de hoeveelheid stress op het dier is gezet en hoeveel de spieren gebruikt worden.

4 Voornaamste delen van het rund
*Een mogelijke schema gebaseerd op de Britse normen

5 Veel gebruikte delen van het rund
Binnenkant van de dijen Buitenkant van de dijen Biefstuk Sirloin Tenderloin klauwplaat

6 Veel gebruikte delen van het rund
Borststuk Flank Silverside Rib eye steaks T-bone steaks Schacht

7 Kalfvlees Kalven worden geslacht op een leeftijd die varieert tussen weken. Kalfvlees heeft een lichtroze kleur. Het vlees is stevig, maar malser dan rundvlees. Net als rundvlees, kalfsvlees heeft een laag vetgehalte. De sneden van kalfsvlees zijn vergelijkbaar met rundvlees .

8 Lam Lams vlees is duidelijk rood, zoals rundvlees.
Lams ribstuk is vaak gebarbecued Andere delen van lams zijn gekruid en geroosterd in de oven. Schouders van lams kan gestoofd of gekookt worden in de oven.

9 Primal deelstukken van het Lam
*Een mogelijke schema gebaseerd op de Britse normen

10 Veel gebruikte stukken lamsvlees
been koteletten / biefstukken haaskarbonade zadel van lams lamskoteletjes Lams ribstuk lamsschouder gehaktballetjes

11 Varken Er zijn veel soorten varkens net als bij koeien en schapen. De varkens worden geslacht wanneer ze tussen 6-7 maand oud zijn. Varken is aanmerkelijk lichter dan rund en lams, wegens de groter hoeveelheid van vet.

12 Voornaamste deelstukken van varken
*Een mogelijke schema gebaseerd op de Britse normen.

13 Veel gebruikte stukken varkensvlees
varkens schouder varkensbuik Varkenshaasje karbonades Spare rib Loin ribs Leg/ham Tenderloin

14 Pluimvee Pluimvee is een soort vlees, dat afkomstig is van vogels. De kleur van de vlees is lichter dan varken, rund en lamsvlees.

15 Kippen Kip is de meest gebruikte pluimvee. Het is geserveerd zoveel in fast food restaurants in verschillende vormen, zoals bijvoorbeeld in kipburgers, kip nuggets en de zo genaamde "drumsticks“. Bovendien , kip is ook gebruikt in meeste exclusief restaurants met verschillende bijgerechten. Kip is gebruikt overal ter wereld en in verschillende recepten.

16 kipfilet Kipfilet heeft geen benen binnen hun. Ze kunnen gewoon gebruikt worden zoals ze zijn in verschillende recepten. ze kunnen ook in kleine stukken gesneden en gebruikt worden in stoofschotels en soepen.

17 Kip Dij Kip dijen worden meestal gebruikt gewoon zoals ze zijn, in een oven gebakken. De huid blijft voor een krokante oppervlakte te maken en de dijen zijn vaak gemarineerd, zodat de huid een bijzondere smaak krijgt.

18 Vogelbout Vogelbouten zijn de benen van de kip. Ze zijn vaak in fast food menu’s maar ze kunnen ook geserveerd worden in fijnere restaurants, ze worden geserveerd met andere bijgerechten.

19 Andere basis gevogelte
Kalkoen Eend Kalkoenen zijn een stuk groter en de vlees van deze vogel wordt soms gebruikt in een verwerkte vorm in een verscheidene gerechten. Kalkoen borst wordt soms geserveerd nadat het in de oven geroosterd wordt. Kalkoen kan warm of koud geserveerd worden. Eenden kunnen geroosterd of gestoofd worden en vaak geserveerd als geheel.

20 Foto's in de presentatie zijn afkomstig uit het publieke domein via het internet. De presentaties worden gebruikt voor non-profit educatieve doeleinden.


Download ppt "Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” Vlees & Gevogelte."

Verwante presentaties


Ads door Google