De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Naam: Pinar Yaman Presentatie over: Konijnen Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Naam: Pinar Yaman Presentatie over: Konijnen Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen."— Transcript van de presentatie:

1 Naam: Pinar Yaman Presentatie over: Konijnen Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen

2 Ik heb dit dier gekozen, omdat: * Ik zelf ook konijnen heb. * Ik konijnen lief vind. * Ik meer over konijnen wou weten Vul hier de antwoorden van vraag 3 Wil je elk antwoord een andere kleur geven, klik dan op dit teken, onder aan de balk. Kan hier weer een plaatje ?

3 Dit is een huisdier / wild dier, want *Konijnen die je in de winkel haalt zijn huidieren,je kunt ze gewoon aaien en voeren. *Konijnen die je bijvoorbeeld buiten in de bos ziet,kun je niet aaien want dan lopen ze weg dus zij zijn wilde konijnen. Vul hier in, waarom dit dier een huisdier is, of een wild dier

4 Leeftijd: Gemiddelde leeftijd: 5-10 jaar (sommige echter 15 jaar) Vul hier de antwoorden van vraag 6,7,8,9 in Vrienden: Mensen die konijnen willen verzorgen Vijanden: Vossen,wilde katten,marters,lynx,arenden en andere roofvogels,slangen en de wolf. Voedsel: hooi,groente o.a wortel,sla water en verschillende soorten konijnenvoeren.Hooi moet er altijd zijn,een konijn moet 24 uur per dag hooi eten zoveel als ie kan. :

5 naamadres Cafe CambrinusBrunssumerstraat 8 schimveld Dit is een vereniging/club Als er geen verenigingen zijn, klik dan met de rechter muisknop op de 5e dia; klik op “knippen” Verzorging Konijnen kunnen zowel binnen als buiten leven in een hok.

6 Kijk naar de antwoorden van vraag 13 Voeg hier foto’s of plaatjes in Zodra of voordat een nestje geboren wordt moet de ram uit het hok gehaald worden. Een paar uur na de geboorte wil de voedster weer paren en de ram zal daar gebruik van maken. Afgezien van het feit dat er dan na 4 weken een nieuw nestje geboren wordt, kunnen de konijnen in hun liefdesspel over het nest gaan trappelen en daarbij de pasgeboren jongen beschadigen. Het konijn is veel kleiner dan een haas, hij heeft veel kleinere achterpoten.De oren zijn ook kleiner en de pels is grijzer dan van een haas. Ook de onderkant van het staartje is wit. Konijnen kunnen ook heel hard lopen en daarbij grote sprongen maken. Ze hebben twee grote en krachtige achterpoten. Hiermee kunnen ze trappen en springen. De twee kleine voorpootjes zijn om de schokken op te vangen. De scherpe nagels aan de voorpoten gebruiken ze om holen te graven. De nagels van de achterpoten gebruiken ze om te krabben en hun vacht te verzorgen. Konijnen zijn zoogdieren die behoren tot de familie van de haasachtigen. Er zijn meer dan 50 konijnenrassen Praktische tips Hooi of gras moet altijd ter beschikking zijn. Laat konijnen wennen aan een nieuw soort voer. Voer de hoeveelheid langzaam op. Geef elke dag groente of fruit. Fruit en vochtige groente beperkt geven. Als een konijn alleen de lekkerste stukjes uit konijnenvoer eten, moet er naar pellets omgeschakeld worden. Laat de konijnen regelmatig rondlopen op een grasveldje voor beweging, zonlicht en gezond gras. Geef beperkte hoeveelheid konijnenvoer per dag. Als het op één dag niet opkomt, moet er minder worden gegeven. Niet meer dan 20 g/kg konijnenvoer (= 2% van lichaamsgewicht).

7 Gebruikte informatie: * Internet: Google. Datum: 2-06-2006 Welke informatie heb je gebruikt : -Boeken -Internetsites -Clubblaadje -Eigen ervaring -Informatie van clubleden -Kijk naar de antwoorden van vraag 14,15 Typ hier de datum, waarin je deze presentatie hebt gemaakt.


Download ppt "Naam: Pinar Yaman Presentatie over: Konijnen Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen."

Verwante presentaties


Ads door Google