De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Naam: Yasemin Presentatie gaat over: Slangen Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Naam: Yasemin Presentatie gaat over: Slangen Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen."— Transcript van de presentatie:

1 Naam: Yasemin Presentatie gaat over: Slangen Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen

2 Ik heb dit dier gekozen, omdat: * Ik vind slangen mooi in elke opzicht * Ik vind ze heel bijzonder •Ik vind ze natuurlijk Wat zijn slangen? * Slangen zijn reptielen, net als hagedissen, krokodillen en schildpadden. Slangen hebben een aantal kenmerken, het zijn lange, slanke dieren zonder poten, oogleden en oorschelpen. Hun lichaam is bedekt met stevige, waterdichte schubben. Ze hebben een gevorkte tong waarmee ze lucht ruiken en proeven. Slangen eten vlees en slikken hun prooi heel door. Er zijn zo'n 2700 verschillende soorten slangen, waarvan er maar ongeveer 300 in staat zijn mensen te doden. De langste slang ter wereld is de netpython, die zo'n 10 m kan worden. De kortste slang ter wereld is maar 10,8 cm lang. Slangen kunnen 30 tot 40 jaar oud worden. Vul hier de antwoorden van vraag 3 Wil je elk antwoord een andere kleur geven, klik dan op dit teken, onder aan de balk. Kan hier weer een plaatje ?

3 Dit is een huisdier / wild dier, want * Je hebt slangen in het wild. * Maar je hebt ook handtamme slangen. Slangen in nederland: * In Nederland komen 3 soorten slangen voor, de adder, de ringlang en de gladde slang. Deze slangen zijn beschermde dieren. Ze zijn niet gevaarlijk voor mensen. De adder is een gifslang, maar niet gevaarlijk voor mensen. Ze komen voornamelijk voor in veengebieden en heidevelden. De adder is te herkennen aan de donkere zigzaglijn op de rug. De ringslang is een wurgslang. Ze komen voornamelijk voor bij water. Aan beide kanten van de kop heeft de ringslang een witte of oranjekleurige vlek. De gladde slang is een wurgslang en komt voornamelijk voor op heidevelden, open plekken in het bos en bosranden. Deze slangen hebben een donkerbruine streep die vanaf de neusgaten dwars door het oog tot in de nek loopt. Vul hier in, waarom dit dier een huisdier is, of een wild dier

4 Vul hier de antwoorden van vraag 6,7,8,9 in Vrienden: Vijanden: Hoofdvijanden zijn : egels, bunzing, kraaien, grijpvogels, wilde varkens, katten, honden en als hoofdschuldige de mens door rechtstreekse doodslag uit angst en door de vernieling van voor adders geschikte biotopen. Voedsel : Knaagdieren zoals, Muizen, Ratten, maar slangen in het wild zoals je kunt zien eten ze ook kangaroes en sommige slangen eten ook vissen

5 1 http://www.snakesociety.nl/ 2 http://www.repweb.nl/artikel.html Dit zijn een paar verenigingen / clubs Als er geen verenigingen zijn, klik dan met de rechter muisknop op de 5e dia; klik op “knippen”

6 Door de informatie, weet ik nu dat: •Lang niet alle slangen zijn gevaarlijk. * Er zijn slangen die ook vissen eten Kijk naar de antwoorden van vraag 13 Voeg hier foto’s of plaatjes in

7 Hoop dat Jullie het leuk vonden =) Datum: 02-06-06 Welke informatie heb je gebruikt : -Boeken -Internetsites -Clubblaadje -Eigen ervaring -Informatie van clubleden -Kijk naar de antwoorden van vraag 14,15 Typ hier de datum, waarin je deze presentatie hebt gemaakt.


Download ppt "Naam: Yasemin Presentatie gaat over: Slangen Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen."

Verwante presentaties


Ads door Google