De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)"— Transcript van de presentatie:

1 Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Naam; Sevcan Klik op “Naam”. Vul je naam in . Doe hetzelfde met “hobby” Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun) Hier kun je een foto / tekening Invoegen

2 Ik heb deze hobby gekozen, omdat:
*omdat het leuk is om te weten hoe je het Turks eten maakt Vul hier de antwoorden van vraag 3 Wil je elk antwoord een andere kleur geven, klik dan op dit teken, onder aan de balk. Kan hier weer een plaatje ?

3 Wat heb je nodig: Vul hier in, welk materiaal, gereedschap je nodig hebt (bijvoorbeeld: speciale lijm, ) Lahmacun (Turkse pizza) Ingrediënten voor het deeg: 500 gram bloem, 1 theelepel gedroogde gist, 4 tot 6 eetlepels melk, 2 eieren, zout, 2 theelepels suiker, 4 eetlepels boter. Ingrediënten voor de vulling: 2 uien, 1 kleine tomaat, 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille, 2 eetlepels boter, 1 kilogram rundergehakt, versgemalen zwarte peper, zout, milde paprikapoeder. Bereidingswijze: Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingredinten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen. Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout. Verwarm de oven voor op 180° C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van ½ cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5 tot 10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in minuten gaar. Variaties: Gebruik olijfolie in plaats van boter. Maak een vulling van 1 flinke fijngehakte ui, 450 gr lamsgehakt, 2 ontvelde tomaten, 1 eetlepel gemalen komijnzaad (djinten), een snuf suiker, versgemalen piment (allspice of jamaicapepper), versgemalen peper, zout, 3 eetlepels peterselie of koriander, 1 eetlepel tomatenpuree, het sap van ½ citroen en 25 gr pijnboompitten. Bak de ui en meng hem zonder het vet door het gehakt. Meng de kruiden erdoor en voeg er de met het citroensap vermengde tomatenpuree bij. probeer het mengsel wel zo droog mogelijk te houden, anders worden de pizza's slap. Spreid het mengsel tot de randen van het deeg uit, de pizza droogt dan minder snel uit. Bron: Astrid Veldman Wat heb je ook nodig: (?) goede concentratie Goed uithoudingsvermogen Tegen verlies kunnen Goed kunnen samenwerken Hoeveel euro kost deze hobby per maand Hoeveel tijd ben je elke maand kwijt aan deze hobby ?

4 Door deze hobby weet ik nu, *wat je nodig hebt
*en hoe je Lahmacun moet maken Vul hier de antwoorden van vraag 10 in Bijvoorbeeld: “postzegels verzamelen” Door deze hobby weet ik nu Dat de randjes van postzegels niet beschadigd mogen zijn Dat er speciale postzegelalbums zijn Dat deze hobby heel ontspannend is voor mij Dat er in Nederland xxx postzegelclubs zijn Dat je met deze hobby ook geld kunt verdienen

5 Internetsites over deze hobby s *www.geheugenvanoost.nl
* * Kijk naar de antwoorden van vraag 11 Voeg hier foto’s of plaatjes in

6 einde Gebruikte informatie: *van mijn moeder en *van mijn vader
Van internet sites Welke informatie heb je gebruikt : Boeken Internetsites Clubblaadje Eigen ervaring Informatie van clubleden einde Datum: Typ hier de datum, waarin je deze presentatie hebt gemaakt.


Download ppt "Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)"

Verwante presentaties


Ads door Google