De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GMP and HACCP in school restaurants Comenius School Development Project 2006/07 Srednja šola Zagorje.

Verwante presentaties


Presentatie over: "GMP and HACCP in school restaurants Comenius School Development Project 2006/07 Srednja šola Zagorje."— Transcript van de presentatie:

1 GMP and HACCP in school restaurants Comenius School Development Project 2006/07 Srednja šola Zagorje

2 Klein keukenmateriaal

3 Kleine keukenmaterialen zijn

4 Messen en gebruik •Om uit te benen •Om brood te snijden •Om groenten te versnijden •Om iets uit te boren •Voor gerookte ham

5 Messen en gebruik •Voor decoratie •Voor rauw vlees •Om te hakken PRINCIPE VAN HACCP≈ GEBRUIK ALTIJD HET JUISTE MES VOOR DE BEREIDING AANDACHT: MESSEN MET EEN HOUTEN HANDVAT WORDEN NOOIT IN DE AFWASMACHINE GEREINIGD EN GEDESINFETEERD

6 Planken De juiste kleur voor de juiste voeding •Voor gevogelte •Voor vis •Voor gekookt vlees •Voor rauw vlees •Voor uien. •Voor fruit.. •Voro brood … •Voor deeg … •Voor groenten Gebruik altijd de juiste plank en reinig en desinfecteer onmiddelijk na gebruik

7 Raspen •Voor groenten •Voor chocolade •Voor kruidnoot (specerijen) •Voor kaas

8 Vork - Paletmes •Vork voor het braden van vlees •Palette voor het bestrijken van zoetwaren •Spatel voor de grill •Spatel voor zoetwaren

9 Pollepels en kloppers •Pollepel voor soep •Pollepel voor saus •Klopper voor gekookte voeding •Klopper om iets op te kloppen •Klopper voor braadsausen

10 Houten lepels •Om te koken •Voor deeg •Voor fruit CCP – we testen voeding nooit met een houten lepel - we laten houten lepels nooit staan in soepen, sausen, groenten….

11 Zeven •Zeven voor soepen en sausen •Zeef voor thee •Zeef voor bloem •Zeef voor citroen IMPORTANT: goed afwassen, alle vuil verwijderen en laten drogen

12 Kloppers KLEINE VOOR •Pudding •Sausen •Zure room… GROTE VOOR •Eieren •Room •Gebak…

13 Kleine materialen •blikopenen •Naalden (brideer en lardeer) •Plastiek paletten •Mes om pasta te snijden •Bakvormen •Ijsscheppers •Lepeltje voor balletjes •Borstels

14 Thermometers •Met sonde •Laser •For koelsinstallaties •Infra-rood CRITICAL CONTROL POINT ≈ Controleer dagelijks de temperatuur, registreer ze op een vast tijdsip en controleer de tehemometer regelmatig

15 Oefening Enkele voorbeelden van klein keukenmateriaal

16 Een aangepaste plank of mes kip vis beenderen gebraad

17 Juist of niet juist? Keuken meetapparatuur is gebruikt om: a.De temperatuur in de keuken te meten b.Controle van de temperatuur in frigo’s en diepvriezers c.Kook temperatuur te meten d.Buitenrtemperatuur te meten e.Voorkomen van voedselinfectie bij voeding welke niet de juiste temperatuur heeft f.Controle van voedseltemperatuur bij levering

18 Waarom kan er inectie optreden bij het gebruik van houten lepels? •S•Samenvoeging van verschillende soorten voedsel •T•Testen met houten lepel •O•Oververhitting •O•Onzorgvuldige reiniging

19 Klein keukenmateriaal is ook onderworpen aan HACCP regels. Daazrom oeten we ze correct gebruiken, ze zorgvuldig reinigen en desinfecten en opslaan Hygiëne is ook hier zeer belangrijk.

20 Power Point Presentatie gemaakt “GMP and HACCP” team of Zagorje ob Savi S l o v e n i a Vertaling Stella Maris België Einde


Download ppt "GMP and HACCP in school restaurants Comenius School Development Project 2006/07 Srednja šola Zagorje."

Verwante presentaties


Ads door Google