De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HACCP and GMP in school restaurants School Development Project.

Verwante presentaties


Presentatie over: "HACCP and GMP in school restaurants School Development Project."— Transcript van de presentatie:

1 HACCP and GMP in school restaurants School Development Project

2 DROGE VOEDING DIEPVRIES PRODUCTEN OPSLAG VAN VOEDING GEKOELDE PRODUCTNE GEVAARLIJKE STOFFEN

3 DOEL: De kwaliteit en ongeschonden toestand van voeding gedurende een bepaalde periode te waarborgen. Opslag voorwaarden:  Sla goederen apart op: - volgens de natuur van het product - volgens de opslag voorwaarden aangegeven door de producent.  Sla goederen op in pseciaal daarvoor bestemde ruimtes, aangepast aan de wettelijke vereisten.  Aangepaste temperatuur, vochtighiedsgraad en ventilatie.

4 Opslagplaatsen Magazijn Droge geventileerde ruimte voor droge voeding Dagmagazijn keuken Koelkamers Diepvriezers

5  Geplaatst volgens de technische voorschriften om kruisbesmetting te voorkomen,  Uitgerust met thermometers en heavy-duty vloeren  Proper en hygiënisch  Beschermd tegen ongedierte  Koelapparaten dienen steeds aan te staan indien ze gebruikt worden ATTENTIE  Elk technisch defect aan het koelsysteem zal onmiddellijk worden verholpen om het verbreken van de koelketen te voorkomen

6 Producten die eerst worden geleverd worden ook eerst gebruikt. Het FIFO principe

7  Plaats nieuw geleverde goederen achter goederen welke reeds aanwezig zijn (FIFO)  Breng een houdbaarheidsdatum aan, indien niet aanwezig.  Gebruik eerst de producten met de kortste houdbaarheiddatum, ook als ze later zijn geleverd.  Controleer minstens éénmaal per week het FIFO- systeem en maak hiervan notities

8  Controleert de houdsbaarheidsdatums op de verpakkingen regelmatig.  Gebruikt de aanbevolen lijst met houdbaarheidsdatums als de aanduidingen op de verpakkingen onvolledig zijn.  Vermindert de houdbaarheidsdatum indien de producten op een hogere temperatuur dan aangegeven worden bewaard.  Verwijdert producten waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken.  Markeert en verwijdert vervallen producten  Noteert de producten die zijn verwijderd. Om microbiologisch en biochemische besmetting te voorkomen.

9  Temperatuur lager dan 7°C  Plaats producten in de koeling op de demonteerbare rekken  Stockeer groenten en rauwe vleesproducten van elkaar geschieden Als de oppervlakte te klein is, verpak dan de producnten in afsluitbare containers

10  store semi-finished and end products separately from the other products  mark each type of products so as to be easily identified  apply the FIFO principle  measure and record the temperature every day

11 Producten te stockeren op de vloer of tegen de wqnden Warme producten in de koelkast te plaatsen De koelketen te onderbreken.

12  Temperatuur C of lager  Sla producten op in gesloten verpakkingen  Label elk diepvriesproduct  Handel volgens het FIFO principe

13  Reinig diepvriezers en koelkasten volgens voorschriften van de producent  Vontroleer en registreer dagelijks de temperaturen van koelkasten en dierpvriezers ATTENTIE!  Verwijder producten waarvan de temperatuur boven de -12°C is geweest  Verwijder producten die vervallen zijn.

14  De magazijnen moeten goed geventileerd en proper zijn  De temperatuur mag niet hoger zijn dan 25°C  Stockeer enkel verpakte goederen  Verpake geen droge voeding en kuisproducten in dezelfde ruimte  Label elk product  Werk volgens het FIFO principe ATTENTION!  Geopende verpakkingen waar nog voeding inzit dienen gesloten te worden en voorzien van een label.

15  store in a separate locked room or cupboard  keep the substances in their original containers  read carefully the usage instructions for each substance  remove containers that are insufficiently coded

16  Wordt gedaan met :  liften  Karretjes  Transporteer goederen van verschillende types afzonderlijk  Zorg ervoro dat diepvriesproducten en gekoelde producten maximaal 15 minuten na levering zijn  Vervoer geen rauwe producten samen met bereide producten

17 HACCP and GMP in school restaurants School Development Project


Download ppt "HACCP and GMP in school restaurants School Development Project."

Verwante presentaties


Ads door Google