De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Thema HACCP 20-11-2012.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Thema HACCP 20-11-2012."— Transcript van de presentatie:

1 ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Thema HACCP

2 Welkom Wat gaan we vandaag doen? 2  Mappen in orde brengen  Uitleg inloggen  Instapblad dagdeel 1 HACCP maken  Lezen blz.4 t/m 19  Opdrachten maken oefenblad 1,2 en 3  Pauze rond uur.  Regels: Telefoon op stil.

3 Indeling van de Lesmap.  Les 1 hoofdstuk HACCP  Les 2 hoofdstuk voorbereidende werkzaamheden  Les 3 hoofdstuk Apparatuur  Les 4 hoofdstuk Een werkdag  Les 5 hoofdstuk Dranken  Les 6 hoofdstuk Gastheerschap 3

4 Voor de opleiding een heel fijn hulpmiddel.   Maak thuis je eigen account/inlog aan  Op deze site kan je alles vinden wat met Horeca te maken.  Kijk er eens regelmatig op.  Heb je een smartphone zet dan de App passie voor horeca erop 4

5 Lezen en vragen Maken. Lezen blz. 4 Vragen maken blz.5 instapblad dagdeel 1 HACCP 1. Hygiënisch werken is schoonmaken? Onjuist.Tijdens het werken met voedingsmiddelen zorg je ervoor dat er geen besmetting optreedt. 2. Een teveel aan bacteriën op voedingsmiddelen zorgt voor bederf van voedsel? Juist. Op voedingsmiddelen zijn altijd bacteriën en schimmels aanwezig. Als er teveel zijn treedt er bederf op. 3. HACCP zorgt ervoor dat je volgens een vast systeem werkt waardoor je risico`s vermindert? Juist. Met HACCP worden alle gevaarlijke situaties voor voedingsmiddelen opgespoord en veiliger gemaakt. 5

6 Vragen instapblad dagdeel 1 HACCP 4. Leveringen die binnenkomen kun je direct opruimen? Onjuist. Ze moeten eerst gecontroleerd worden op schade,houdbaarheid,ongedierte en temperatuur 5. Je mag voedingsmiddelen twee dagen langer gebruiken dan de houdbaarheidsdatum? Onjuist. Als iets over de datum is gooi je het normaal gesproken weg. 6. Van voedingsmiddelen die verhit zijn, hoef je de temperatuur niet te controleren? Onjuist. Je moet regelmatig controleren of het voedsel de juiste temperatuur heeft. 6

7 Lezen blz. 6,7,8/ opdracht blz.9 Lezen blz. 6,7,en 8 Opdrachten maken blz. 9,10 en 11 Wat gaat goed? Wat kan beter? 7

8 Lezen blz. 12,13,14 opdracht blz.15,16 Lezen blz.12,13,14 Opdrachten blz. 15 en 16 Maken 8

9 Filmpje persoonlijke Hygiëne.  _handen _handen  Opmerkingen?  Wie doet het op een andere manier? 9

10 Lezen blz. 17,18, Opdracht blz.19 Lezen Blz.17,18 Opdracht blz

11 Einde Dagdeel 1 HACCP  Wat vonden jullie van les 1 over HACCP?  Voor volgende keer blz. 20 t/m 43 doorlezen en vragen maken.  WO opdrachten maken: WO 7-opdracht 1,WO 7-opdracht 2, WO 8-opdracht 1 maken,praktijkopleider laten tekenen.  Ga werken met passie voor horeca en installeer de App op je telefoon.  Enquête invullen.  Bedankt voor jullie aandacht. 11


Download ppt "ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Thema HACCP 20-11-2012."

Verwante presentaties


Ads door Google