De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Keukengerei. Ladles and skimmers Bowls, colanders Chopping boards Knifes and peelers Meat cleavers, tenderizers Spatulas, turners Pans, roasters Cooking,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Keukengerei. Ladles and skimmers Bowls, colanders Chopping boards Knifes and peelers Meat cleavers, tenderizers Spatulas, turners Pans, roasters Cooking,"— Transcript van de presentatie:

1 Keukengerei

2 Ladles and skimmers Bowls, colanders Chopping boards Knifes and peelers Meat cleavers, tenderizers Spatulas, turners Pans, roasters Cooking, stock pots Kitchen utensils

3

4 Messen en schillers Messen worden gemaakt uit enkele materiaal: carbon staal, roestvrij staal, hoog carbon roestvrij staal, deze is ook het duurste en dus ook het meest duurzame. Deze messen verroesten niet en blijven langer scherp dan andere staal soorten.

5 Messen en schillers Ceramische messen zijn behoorlijk nieuw. Deze messen moeten voor jaren niet geslepen worden en ze moeten geslepen worden door een expert wanneer ze toch bot worden

6 Messen en schillers Messen greep is gemaakt uit hout of plastiek. Beide zijn een goede keuze. Het enige verschil zit in het reinigen en onderhoud. Messen met een houten greep gaan sneller verslechten wanneer ze in de afwasmachine worden gereinigd.

7 Anatomie van de mes Meshandvat

8 Anatomie van de mes A - Punt: De uiterst einde van de mes, word gebruikt voor doordringen. B - Tip: Het eerste derde van het mes (ongeveer), die wordt gebruikt voor kleine of delicate werk.

9 Anatomie van de mes C - Rand: Het gehele snij oppervlakte van de mes, die zich uitstrekt vanaf het punt naar de hiel. D - Hiel: Het achterste deel van het mes, wordt gebruikt voor het snijden van activiteiten die meer kracht nodig hebben.

10 Anatomie van de mes E - Rug: De top, dikkere gedeelte van de mes, voegt gewicht en kracht toe F - Ondersteuning: De dikke metalen gedeelte dat treed tot de handgreep en het mes, waardoor het gewicht en de balans toevoegt.

11 Anatomie van de mes G – Vinger bescherming: De gedeelde van de ondersteuning dat de koks hand weerhoud onder de mes te glijden. H - Return: De punt waar het hiel met de ondersteuning samenkomt.

12 Anatomie van de mes J - Angel: Het gedeelte van de metalen blad dat zich uitstrekt in het handvat, waardoor het mes stabiliteit en extra gewicht krijgt. K - Omvang: De twee delen van handvat materiaal (hout, plastic, composiet, etc.) die verbonden zijn aan beide zijden van de angel.

13 Anatomie van de mes L - Nagels: De metalen pinnen (meestal 3) dat de mes omvang rond de angel vast houden. M – Greep bescherming: De lip onder de kont van het handvat, waardoor het mes een betere grip heeft en uitglijden voorkomt. N - Kont: Het uiteinde van het handvat.

14 Anatomie van de mes Chefs mes Ook wel bekend als koks mes of franse mes – het is meestal de grootste mes in de keuken, met een wijde mes van 20cm tot 25cm lang. Het mes zou een doorlopende angel moeten hebben. Dit wil zeggen dat de mes helemaal door de handvat gaat voor de best greep en stabiliteit.

15 Chefs mes

16 Messen en schillers Officemesje Officemesjes zijn meestal 5 tot 6cm in lengte. De meest gebruikte mes in de keuken. Het is ideaal voor schillen en ontkernen van fruit en groenten, snijden van kleine voorwerpen en andere hand taken.

17 Officemesjes

18 Broodmes Broodmessen zijn meestal gekarteld. Meeste experts raden een hoekig gekartelde mes aan i.p.v. een golvend gekartelde mes voor beter controle en langere levensduur. Je moet een zaag beweging doen om een gezaagde mes te gebruiken.

19 Messen en schillers Een kaasmes is een soort van een keukenmes dat gespecialiseerd is in het snijden van kaas. Verschillende kazen vereisen verschillende messen, vervolgens gebaseerd op hardheid; meestal wilt “kaasmes“ zeggen dat het ontworpen is voor zachte kaas.

20 Kaasmes Zachte kazen hebben een scherpe mes nodig. Omdat deze kazen meestal plakkerig zijn, een kaasmes is gekarteld en heeft meestal gaten om kleven te vermeiden

21 Schilmesje Een schilmes (dunschiller en/of appelschiller) is een metalen mes gehecht aan een houten, metalen of een plastiek handvat dat word gebruikt om de buitenste schil te verwijderen of te schillen dus het schillen van bepaalde groenten, regelmatig aardappels en fruit zoals appels en peren.

22 Universele schiller

23 Schiller voor vis

24 Hakmessen Een hakmes is een grote, meestal rechthoekig mes dat gebruikt word om het versnijden of “hakken” van vlees en botten. Een hakmes kan worden onderscheiden van een keukenmes met een soortgelijke vorm door het feit dat het een zware mes heeft dat dik is vanaf de rug tot heel dicht bij de rand.

25 Hakmessen Vele hakmessen hebben een gat op het einde om hen makkelijk op een rek te hangen. Hakmessen zijn een essentieel gereedschap voor elke restaurant dat zijn eigen vlees bereid.

26 Hakmessen De hakmes dat meestal gevonden word in een thuis keukenmessen set is meestal een lichte hakmes van ongeveer 15 cm lang is. Zware hakmessen met veel dikkere messen worden vaak gevonden in de handel.

27 Hakmes

28 Vleesklopper Is een met de hand aangedreven gereedschap dat gebruikt wordt om lappen vlees mals te maken ter voorbereiding voor het koken van het vlees. Over het algemeen, lijkt het op een hamer dat gemaakt is van metaal of hout, met een korte steel en grote, soms holle, meestal vierkante kop.

29 Vleeskloppper Het bestaat uit rijen van kleine piramide hoeken aan het uiteinde. Dit is handig bij het voorbereiden van bijzonder moeilijke stukken steak, en werkt goed bij het roosteren of braden van het vlees. Het wordt ook gebruikt om "pond out" gerechten, zoals kip, gebakken biefstuk of schnitzel breder en dunner te maken.

30 Vleesklopper

31 Vleesklopper met een houten greep

32 Snijplanken Een snijplank is een duurzame plank dat gebruikt word om materiaal te plaatsen dat gesneden moet worden. Meest voorkomende is de keuken snijplank om voedsel voor te bereiden, maar er bestaan meerdere soorten voor het snijden van ruwe materiaal zoals het snijden van leer en plastiek.

33 Snijplanken Snijplanken bestaan meestal uit hout of plastiek. Er zijn ook snijplanken van glas, staal, marmer of grenen welke gemakkelijker is om te reinigen, maar kunnen messen tasten.

34 Plastieke planken Terwijl plastiek theoretisch een meer sanitaire materiaal is dan hout voor snijplanken testen hebben aangetoond dat dit niet het geval kan zijn. De zachtere ondergrond van plastiek planken wordt geschuurd door messen, en de daaruit voortvloeiende groeven en sneden in het oppervlak waardoor bacteriën haven zelfs na goed wassen. Echter, in tegenstelling tot hout, kan men kunststof planken gespoeld worden met hardere schoonmakenmiddelen bestaand uit chemische stoffen zoals bleekwater en andere desinfecterende middelen zonder schade aan plank of het behoud de chemische stoffen niet die later voedsel kunnen besmetten.

35 Kunststof snijplanken

36 Kleurgecodeerde snijplanken

37 Raspen Diverse soorten van raspen beschikken over verschillende maten van roosters sleuven, en kan dus helpen bij de voorbereiding van verschillende gerechten. Ze worden vaak gebruikt om kaas, citroen of sinaasappel te raspen, en kan ook gebruikt worden om andere zacht voedsel te raspen.

38 Raspen Ze worden regelmatig gebruikt bij het voorbereiden van getoaste kaas, Welsh rarebit, macaroni en kaas.

39 4 zijdige rasp

40 Rasp voor groenten

41 Pollepels en schuimspanen Een pollepel is een soort van lepel gebruikt voor het opscheppen en serveren van soep en andere vloeistof. Alhoewel de ontwerp variëren, een typische pollepel heeft een lange handgreep ->[terminating in a deep bowl, frequently with the bowl oriented at an angle to the handle to facilitate lifting liquid out of a pot or other vessel and conveying it to a bowl.]<- (vertaling onduidelijk)

42 Pollepels en schuimpanen Pollepels zijn meestal uit aluminium, zilver, kunststof, melamine, hout, bamboe of andere materiaal. Pollepels bestaan uit verschillende maten, de grotere zijn ongeveer 30cm (1 voet) in lengte, met de verschillende maten afgestemd op het bedoelde gebruik.

43 Pollepel

44 Schuimspan

45 Spatels Een spatel, ook wel een ei slice, een “draaier," een flipper genoemd - is een keuken gerei met een lange handvat en een brede platte rand, gebruikt voor het tillen en draaien van geroosterde gerechten.

46 Spatels Spatels zijn lang genoeg om de gebruikers hand veilig te houden van wat er getild word, of gedraaid. Spatels zijn meestal gemaakt van plastiek of metaal, met een houten of plastieken handvat om ze te isoleren van hitte.

47 Spatels Schuimspaan draaier

48 Vis en asperges draaier

49 Vergieten Een vergieten is een komvormige keuken gerei met gaten gebruikt voor vocht uit voeding te halen zoals pasta en rijst. Traditioneel zijn vergieten gemaakt uit lichte metaal, zoals aluminium of dun gerolde roestvrij staal, maar sommige vergieten zijn gemaakt uit plastiek of silicone.

50 Vergieten Een vergiet is geboord met een patroon van smalle gaten (of sleuven in plastiek vergieten) dat de vocht erdoor laten ontsnappen, maar behoud de vaste stoffen. Het word ook wel eens filter of keuken zeef genoemt.

51 Vergieten met handvaten

52 Keuken kommen Beschikbaar in verschillende maten en vormen, zeer utilitaire metalen kom sets kunnen worden gebruikt om zowel voedsel als dranken elke dag te houden.

53 Keuken kommen

54 Kookpotten en pannen de ontwikkeling van pottenbakkerij toegestaan ​​ voor de creatie van brandwerende kook etui in diverse vormen en maten. Het bekleden van de aardewerk met een soort van fabrieken gom, en later een keramiek glazuur, veranderd de poreuze container in een waterdicht etui.

55 Kookpotten en pannen Het grondwerk kookgerei zou dan kunnen worden opgeschort over een vuur door gebruikt te maken van statief of andere apparatuur, kan zelfs op een zachte vuurtje of ene koolbed geplaatst worden zoals in geval van een pipkin.

56 Kookpotten en pannen Zelfs na metalen potten in grote schaal gebruikt worden, aardewerk potten hebben nog steeds voorkeur bij de minder bedeelden, wereldwijd, wegens hun lage productie kosten. In de 19 e en 20 e eeuw hebben vorderingen in metallurgie gezorgt voor de ontwikkeling van stalen, roestvrij stalen en aluminium potten en pannen.

57 Aluminum pan Aluminum is a lightweight metal with very good thermal conductivity. It is resistant to many forms of corrosion. Aluminum is commonly available in sheet, cast, or anodized forms and may be physically combined with other metals.

58 Roestvrije stalen pannen De voordelen van roestvrij staal zijn weerstand tegen roest, non- reactiviteit met alkaline of zure voedingsmiddelen en weerstand tegen krassen en deuken.

59 Antiaanbaklaag braadpannen Braadpannen met een antiaanbaklaag oppervlakten werden voor het eerst tentoongesteld door DuPont in 1956 onder de Teflon merknaam. De duurzaamheid van de vroegere bekleding was arm, maar verbeteringen in productie hebben deze producten een keuken standaard gemaakt. Toch is het oppervlak niet zo hard als metaal en het gebruik van metalen gebruiksvoorwerpen kan het permanent schade verrichten aan de bekleding en de antiaanbaklaag verslijten.

60 Antiaanbaklaag pannen met Teflon bekleding mogen nooit een temperatuur hoger dan 240°C hebben, een temperatuur dat in minuten word bereikt. Bij hogere temperaturen valt de antiaanbaklaag bekleding uiteen en geeft het giftige dampen af. Braadpannen met antiaanbaklaag

61 Carbon Staal pan Carbon staal kookwaren kunnen gerold of gehamerd worden in zeer dunne platen materiaal, terwijl het steeds krachtig blijft en tegen hoge temperaturen kan. Dit zorgt voor snelle en hoge opwarming.

62 Braiseren en grillen Braiseerpannen and grillpannen (ook bekend als braiseren en grillen) zijn groot, wijd en hol, om ruimte te creëren voor het koken van een grill (kip, rund of varken). Ze hebben meestal twee loop-of tab handgrepen, en kan een deksel hebben.

63 Braiseren en grillen Grillen zijn meestal gemaakt uit zware metalen zodat ze veilig kunnen worden gebruikt op een kookplaat na het roosteren in een oven. Integenstelling tot andere kook etui zijn grillpannen meestal langwerpig of ovaal.

64 Gegoten rechthoekige grill met glazen deksel “Titan”

65 Rechthoekige bakplaat

66 Kookpotten Roestvrije kookpotten worden gebruikt bij een grote gamma van kook en opslag doeleinden. Kookpotten kunnen diep en groot zijn met of zonder een passend deksel. Ze kunnen ook gebruikt worden voor het bereiden van pasta, stoofschotels of groeten. Zware roestvrij stalen kookpotten van goede kwaliteit worden vaak gebruikt omdat ze hitte gelijk circuleren en ze zijn gevoeliger voor veranderingen in temperaturen.

67 Kookpot

68 Stock potten Stock potten hebben een grote capaciteit en ze worden gebruikt voor enkele functies zoals voedsel bewaren, braden van hele kippen, het koken of braiseren van grote stukken runderen, stomen of sudderen van schaaldieren, enz. Deze zijn diep, hoog en beschikbaar met strak gemonteerde deksels. Roestvrije stalen stock potten zijn veeleisend voor woon-en commercieel gebruik.

69 Stock potten

70 Saus potten Sauspannen (of "potten") zijn vezels met verticale zijden ongeveer dezelfde hoogte als hun diameter, het wordt gebruikt voor het laten sudderen of koken. Pannen hebben over het algemeen een lange steel.

71 Sauspotten Grotere potten met dezelfde vorm hebben meestal twee stelen dicht tegen de zijden van de pot (zo dat ze met beide handen opgeheven kunnen worden), en men noemt ze sauspotten of soeppotten (3–12 liter).

72 Sauspotten en pannen Sauspannen en sauspotten worden gemeten naar hun volume (vaak 1–8 L). Terwijl sauspotten meestal op Nederlandse ovens lijken in vorm, ze hebben niet dezelfde warmtecapaciteit kenmerken.

73 Sauspotten en pannen Kleine sauspannen worden gebruikt voor het verwarmen van melk en worden ook wel melkpannen genoemd, dergelijke pannen hebben meestal een lip voor het gieten van de verwarmde melk.

74 Sauspotten en pannen


Download ppt "Keukengerei. Ladles and skimmers Bowls, colanders Chopping boards Knifes and peelers Meat cleavers, tenderizers Spatulas, turners Pans, roasters Cooking,"

Verwante presentaties


Ads door Google