De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema-Apparatuur.(Snijdgereedschappen)

Verwante presentaties


Presentatie over: "ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema-Apparatuur.(Snijdgereedschappen)"— Transcript van de presentatie:

1 ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema-Apparatuur.(Snijdgereedschappen)

2 Koksmes Het Koksmes is het meest gebruikte mes in de keuken. In de keuken wordt het voor veel snijwerk gebruikt. Het formaat van het mes is afhankelijk van het product dat ermee gesneden moet worden. De lengte van het lemmet is tussen de 10 en 36 cm. Het lemmet is het snijdgedeelte van het mes. 2 Snijdgereedschappen.

3 Batter Een batter is een groot, zwaar koksmes. Je kunt er mee snijden, iets pletten of hakken. De lengte van het lemmet is 25-30 cm. 3 Snijdgereedschappen.

4 Golfmes of kartelmes Dit mes is bedoeld voor het snijden van zachte producten met een harde korst, zoals bood en cake. Het wordt in de keuken ook vaak een broodmes genoemd. De lengte van het lemmet is 25-35 cm. 4 Snijdgereedschappen.

5 Trancheermes Dit mes is bedoeld voor het snijden van zeer dunne plakjes ham, zalm en andere gerechten die heel dun gesneden moeten worden. Lengte van het lemmet is 30 cm. 5 Snijdgereedschappen.

6 Aardappelschilmesje Dit mes wordt gebruikt voor het schillen van aardappelen, fruit en andere kleine snijdwerkzaamhede n. Lengte van het lemmet is tot 15 cm lang. 6 Snijdgereedschappen.

7 Officemesje Dit mesje wordt gebruikt voor al het kleine snijwerk. De lengte van het lemmet is 10 cm. 7 Snijdgereedschappen.

8 8 Speciaal snijdgereedschap Wordt gebruikt voor het schillen van aardappelen, wortel en komkommer. Dunschiller Kolomsteker Deze wordt ook wel appelboor genoemd. Hiermee kun je een klokhuis uit een appel steken. Citroentrekker Met een citroentrekker kun je reepjes snijden uit een komkommer, wortel of citroen. Eiersnijder Een eiersnijder verdeelt een gekookt ei in plakjes of partjes met behulp van dunne ijzerdraadjes. Glaceer- of paletmes Het glaceermes of paletmes heeft geen snijvlak. Het wordt in de keuken veel gebruikt bij het keren van aardappelen, vlees of flensjes. Handschaaf Met de handschaaf kun je raspen en dunne plakken schaven.


Download ppt "ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema-Apparatuur.(Snijdgereedschappen)"

Verwante presentaties


Ads door Google