De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het dekken van de tafel Het tafelkleed

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het dekken van de tafel Het tafelkleed"— Transcript van de presentatie:

1 Het dekken van de tafel Het tafelkleed

2 Tafel linnen – Het is een veel gevraagd stuk van catering faciliteiten en een deeltje van decoratie.

3 Tafelkleed – een element van een tafelzetting, het moet passen bij de interieur design. Een juiste grootte van de tafelkleed moet afhankelijk zijn van de tafel uiterlijk , en de comfort van de gasten.

4 Banket tafelkleed - een tafelkleed is bedoeld voor het dekken van lange tafels tijdens een feestje waar de gasten staan of zitten. Het is gelegen over lange tafels welke gedekt worden wegens dezelfde configuratie.

5 Slip kleed(napperon) – een groot tafelkleed
welk een decoratie deeltje van de tafel is, het is altijd gelegen over een tafel langs zijn lengte of zijn diagonaal.

6 Laufers- grote decoratieve tafelkleden altijd met borduurwerk of kantwerk. Wij kunnen bloemen, kaarsen en spiegels er op zetten.

7 Rok (skirtings) - verzameld, sier strook, wordt gebruikt als decoratief in de zijden van de tafels, vaak voor buffetten. Wij verbinden die aan het tafelkleed in de hoogste punt van de tafel waar wij een haak of klittenbandsluitingen kunnen gebruiken.

8 Kleuren van de tafel linnen
De witte tafel linnen is traditioneel toegepast voor het leggen over de tafels om een aangename ontvangst en de diner te bieden. Tafels zijn bedekt met gekleurde tafelkleden voor het ontbijten s’ morgen en in snacks voor namiddag en in cafés en restaurants met een rustige ruimte.

9 De klassement van de tafelkleden en servetten kleur is afhankelijk van decoratie van de instelling en karakter van de viering. Tafelkleden moet zacht zijn met een discreet patroon. Een geschikte linnen kleur van de tafel toont de dienst niveau in een plaats voor gerechten, bovendien vervolledigd het de uiterlijk van de pand.

10 Het Tafelkleed Leggen Tafelblad moet proper zijn.
Wees zeker dat de tafel niet wiebelt.

11 Het Tafelkleed Leggen De hoeken van het tafelkleed bedekt onvermijdelijk de poten van de tafel De overlap rond de tafel moet tot cm zijn De vouwen van het tafelkleed moet in dezelfde richting gelijk met de kamer zijn

12 Het Tafelkleed Leggen Indien je een tafelkleed voor een grote feest wil gebruiken, overlap de twee tafelkleden met een strip afgekeerd van de ingang.

13 Het Tafelkleed Leggen De type van het bedekken hangt er van de type van de geserveerde borden af, en het aantal borden. Richting van het bedekken moeten met de klok mee zijn.


Download ppt "Het dekken van de tafel Het tafelkleed"

Verwante presentaties


Ads door Google