De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VRUCHTEN EN NOTEN.

Verwante presentaties


Presentatie over: "VRUCHTEN EN NOTEN."— Transcript van de presentatie:

1 VRUCHTEN EN NOTEN

2 Steen Vruchten Pruimen
Pruimen worden vaak vers of gedroogd gegeten (genaamd gedroogde pruimen), maar kan ook gebruikt worden in de bereiding van marmelade door het te koken. Pruimen bevatten voedingsvezels en vitamine B en C. Voor de beste smaak, moeten ze volwassen geoogst worden . Steen vruchten zijn benoemt naar de grote, harde pit die het midden van de vrucht vormt. Het vlees van de vrucht omringt de steenharde midden. Het is dit vlees die wordt gebruikt als plakjes in desserts, gestoofd voor compote, jam of pudding, of gesneden voor de garnering. Pruimen, perziken, kersen, abrikozen en nectarines zijn een paar gemeenschappelijke steenvruchten.

3 Perziken en Kersen Kersen Perziken
Er zijn twee soorten kersen: zoete kersen en zure kersen. Zoete kersen zijn lekkerder om te eten zoals het is. Zure kersen zijn zuur en meer sappiger. Ze zijn goed voor jam en sap. Perziken Een rijpe perzik is behaard, geel / rode huid en gele sappige vruchtvlees. Het heeft een korte duurzaamheid en bevat vitamine A. Het is vers gegeten of in blik. Perziken worden vaak gebruikt in desserts.

4 Harde Fruit Appel Appels zijn rijk aan vitamine C, kalium en vezels. Veel van de appel voedingstoffen zijn in de schil. Appels worden vaak gebruikt bij het koken en in desserts. Je kan ze rauw, gedroogd en gebakt eten. Ze worden ook gebruikt voor een aroma bij dranken. Er zijn meer dan 1,000 verschillende appelsoorten in de hele wereld. Appels zijn onderverdeeld in categorieën op basis van welk seizoen ze volwassen worden of hun korreligheid, zoetheid of zuurheid. Peer Peren zijn rijk aan vezels en kalium. Ze hebben verschillende textuur en smaak. Peren worden meestal gebruikt als verse vruchten maar het kan ook geconserveerd worden. Ze kunnen ook in gebak gebruikt worden.

5 Bessen Bessen hebben veel gebruiken zoals voor garnering, om jams te koken en om gemengd worden in zoete sauzen. Natuurlijk worden ze ook gebruikt bij het bakken van taarten en gebakken. Er zijn vele soorten van bessen, en elke regio heeft zijn eigen selectie die het meestal plaatselijk gebruikt worden. Aardbei Aardbeien bevatten anti oxidatie zoals vitamine B en C, mineralen, vooral ijzer en ze zijn zeer rijk aan vezels. Aardbeien zijn een heel populaire bes door zijn sappige, zoete smaak. Ze worden meestal gegeten zoals ze zijn, maar in restaurants worden ze meestal gegeten met salades en desserts. Aardbei jam is een gemeenschappelijke topping voor toast.

6 Frambozen Bosbessen Frambozen zijn geschikt om vruchtensap en jam te maken. Frambozen zijn fragiel en ze kunnen voor een korte tijd vers blijven. De zurige smaak geeft deze bes een unieke kenmerk. Bovendien, maakt de kleur en zijn uiterlijk ze heel nuttig voor het decoreren desserts. Bosbessen zijn altijd een populaire voedsel. Ze zijn heel rijk aan anti oxidanten en vitamine C. Naast het gebruiken van bosbessen in jams en sapjes, worden deze bosbessen heel vaak gebruikt voor desserts, gebakjes en muffins.

7 Aalbessen Er zijn zwarte, rode en witte bessen. Ze worden meestal gebruikt voor het decoreren van desserts, maar ze worden ook gebruikt om gelei te maken die met vlees gegeten worden. aalbessen zijn rijk aan vitamine C.

8 Citrusvruchten Sinasappelen
Er zijn verschillende types van sinasappelen, sommigen met een gele vlees en bloed sinasappelen met rode vleesvruchten. Sinasappelen worden soms vers gegeten of er word vruchtensap van gemaakt. Ze worden ook gebruikt in desserts en voor het garneren van verschillende gerechten. De schil kan ook geraspt worden voor aroma doeleinden. Citrusvruchten hebben een uitgebreid gamma van gebruiken. Sommigen van hen worden gebruikt om smaak te geven aan voorgerechten en hoofdgerechten. Wegens hun lichte kleuren, garneren ze vele gerechten en dranken. De vlees van de vruchten word ook rauw gegeten in fruitsalades of op zichzelf, vooral tijdens het ontbijten.

9 Citroen Limoen Een rijpe citroen heeft een heldere gele schil en heeft een licht gele kleur van binnen. Het heeft een zure smaak. Het wordt dikwijls gebruikt als een aroma voor gerechten, vooral vis. Het wordt ook gebruikt in dranken. De schil wordt geraspt en gebruikt om smaak aan verschillende gerechten toe te voegen. Limoen word op dezelfde manier gebruikt als citroen bij het koken en bij verschillende dranken. De sap en de schil zijn de delen dat je ervan gebruikt. Zoals citroen en sinasappel, word limoen niet rauw gegeten.

10 Exotische Vruchten Banaan
Banaan wordt vaak rauw gegeten, maar kan ook gekookt, gedroogd of geroosterd gegeten worden. Het bevat enorm veel zetmeel. Banaan kan zowel in desserts als hoofdgerechten gebruikt worden. Exotische vruchten bevatten grote aantal van typische vruchten die in gebieden buiten Europa groeien, vooral de tropische vruchten. Het is niet ongewoon om een vrucht salade of vrucht bak van exotische vruchten te hebben. Een aantal van de meer gewone exotische vruchten zijn bananen, kiwi's, ananas, kokosnoten, carambole, dadels, vijgen, guave, papaja en passievrucht.

11 Kiwi Er zijn groene en gele kiwi’s, maar de groen soort is een meer bekende soort. Ze zijn een beetje zuur, maar zoet tegelijk. Kiwi’s worden heel vaak als vers vrucht in salades of op desserts gegeten, maar ze kunnen ook samen met vlees en vis gebruikt worden. Ananas Ananas heeft een gele en sappige vlees. Ze hebben een zoete smaak. Het wordt geoogst wanneer het rijp is. Het bestaat uit vitamines, mineralen en het is rijk aan vezels. Ananas kan op verschillende manieren gebruikt worden, maar voornaamste is voor desserts, garnering voor vlees en in salades. Het wordt ook gebruikt voor ananassap en als decoratie bij enkele dranken.

12 Fruitige Noten Kokosnoot
De vlees van kokosnoot is wit, hard en zoet. Kokosnoten zijn meestal gedroogde en geraspte vlokken die in verschillende gerechten en dessert gebruikt worden. Kokosnoten bevatten ook een vloeistof, die kokosnoot melk wordt genoemd, die in soepen, stoofschotel en desserts gebruikt wordt. Het is heel gebruikelijk in de Indische en Aziatische keuken.

13 MELOENEN Meloenen zijn verwanten van komkommer en pompoen en het word soms verwezen als vruchtgroenten. Meloen is uit 98 precent gemaakt uit water en bevat kleine een hoeveelheden mineralen en vitamines. Meloenen worden vers gegeten als een dessert of in een salade. Er zijn verschillende soorten meloenen, bijvoorbeeld, watermeloen, honigmeloen en kantaloep zijn enkele bekende soorten.

14 ANDERE VRUCHTEN DRUIVEN
Er zijn groene, zwarte en rode druiven. Druiven hebben een hoge dosis glucose en dus een hoge energiewaarde. Het is de hoofdingrediënt in de wijnproductie. Druiven zijn meestal gebruikt bij desserten en fruitsalades, en regelmatig als garnering. Sinds kort is de keuze uit fruit voor consumptie wezenlijk gestegen. Globalisering en ontwikkeling van landbouwtechniek zijn de hoofdoorzaken van deze stijging.

15 NOTEN

16 AMANDEL Zoete amandelen zijn veelzijdige noten en zoals alle noten, rijk aan proteïne, gezonde vetten en mineralen. Amandelen zijn gebruikt in de bereiding van gebakjes en zijn een belangrijke ingrediënt in marsepein. Daarnaast kan amandelen gekruimeld en gehakt worden voor op cakes en koekjes te gebruiken. Geroosterd en gezouten, zijn amandelen soms geconsumeerd als snack in bars en restaurants. Sommige hoofdgerechten bevatten gehele amandelen als ingrediënt.

17 Hazelnoot Walnoot Hazelnoten zijn uitgebreid gebruikt bij gebakjes en andere desserten. Fijn gemalen, zijn deze noten de basis van pralines bij snoepgoed. Walnoten zijn nog een andere noot dat uitgebreid gebruikt word bij desserten inclusief bij cakes als decoratie. Walnoten worden ook in salades gebruikt, ofwel als gehele noten of gehakt tot ruwe stukjes. Walnoten bevat een hoge aantal aan selenium mineraal welke de hersen activiteiten effectief verhoogd.

18 Cashew Peanut Cashews zijn groten dan pinda’s. Ze worden altijd geschild verkocht, ofwel niet geroosterd of geroosterd en soms gezout. In zijn laatste vorm worden ze gecomsumeerd als snacks. Niet geroorsterde cashews worden gebruikt in stoofschotels en wokgerechten. Pinda’s zijn rijk aan vet; Ze kunnen tot 50 precent vet bevatten. Cashews, pinda’s zijn regelmatige geroosterd en gezout en gecomsumeerd als snack vooral in bars. Net zoals cashews, is het niet ongekend voor pinda’s te gebruiken in wokgerechten. Soms word de olië afgezogen uit pinda’s. En soms word er pindaboter geproduceerd.

19 Foto's in de presentatie zijn afkomstig uit het publieke domein via het internet. De presentaties worden gebruikt voor non-profit educatieve doeleinden.


Download ppt "VRUCHTEN EN NOTEN."

Verwante presentaties


Ads door Google