De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Introductie tot de Horeca en Hospitality Industrie 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Introductie tot de Horeca en Hospitality Industrie 1."— Transcript van de presentatie:

1 Introductie tot de Horeca en Hospitality Industrie 1

2 Soorten van Horeca vestigingen Commercieel •Hotels •Restaurants •Café’s & Deli’s •Bars & Pubs •Fast Food zaken •Buiten Horeca Industrieel •Contract Catering •Krijgsmacht •In-flight horeca •Health & Welfare •Cantine werkkracht •Educatief 2

3 Commercieel Commercieel - Hotels •Budget hotels •Bed en Ontbijt •Één ster •Twee sterren •Drie sterren •Vier sterren •Vijf sterren (luxe) Burj Al Arab Hotel in Dubai 3

4 Commercieel - Restaurants 1.Fijn Dineren 2.Casueel Dineren 3.Bistro 4.Brassière 5.Etnisch 4

5 Gordon Ramsays Top Tips om een succesvol restaurant Click on the play button to view video 5

6 1. Fijn dineren •Gewoonlijk een kleine carte du jour •Formele sfeer •Innovatieve service stijl •Duur 6

7 Michelin Star Chefs Koning van de keuken Click on the play button to view video 7

8 2. Casueel dineren •Verschillende stijlen en soorten voedsel •Casuele sfeer •Redelijk geprijsd •Hele dag geserveerd 8

9 3. Bistro •Verschillende stijlen en soorten voedsel •Informele sfeer •Meestal maar niet altijd vergulde dienst •Scherpe prijzen 9

10 4. Brasserie •Vergelijkbaar met een bistro •Maakt meestal een deel uit van een groter establishment •Minder formeel sfeer 10

11 5. Etnische restaurants •Zeer populair •Beid een grote gamma aan cuisine v.b. Indisch en Aziatisch voedsel 11

12 Commercieel – Café’s & Deli’s •Kleine voedingszaken •Beiden een grote gamma drank en snacks 12

13 Het maken van wikkel sandwiches •Klik op de video hierboven om het af te spelen 13

14 Commercieel - Bars & Pubs / Gastro-pubs •Bied een grote gamma • Afhankelijk van de locatie v.b. stadskern tegen landelijke omgeving •Gastro pubs zijn meer modern en zijn innovatief van pub voedsel 14

15 Commercieel - Fast Food Restaurants •Een gemeenschappelijk kenmerk is een gebrek aan bestek en servies •De klant eet het voedsel rechtstreeks uit een wegwerpbaar container met hun handen Personeel: •Geen ervaring •Deeltijds •Niet geschikt voor jonge mensen die chefs willen worden 15

16 Soorten van fast-food restaurant: 1. •Bestel aan de toonbank •Na het bereid word het voedsel aan de tafel gebracht •Betaling is na het bestellen of na het eten 2. •Neemt voedsel van de toonbank •Betaald & dan zet zich neer & eet (zelfservies restaurant) 16

17 Andere soorten van fast food •Klant verzamelt klaargemaakte porties •Klant serveert zichzelf vanuit containers •Klant word geserveerd aan de toonbank 17

18 •Vaak gebruikt bij evenementen zoals een trouwfeest of bedrijfsevenementen Commercieel - Buiten horeca 18

19 Industrieel – Contract Horeca •De werk van voedsel en drank aanbeiden onder een contract •Werkt in een verscheidenheid van grootschalige organisaties voor een vastgesteld kost en termijn •Industrieel horeca v.b. kantine werk •Ziekenhuizen •Scholen, enz. •Biedt een breed scala aan doorgroeimogelijkheden voor medewerkers 19

20 Industrieel 20 Publieke sector •krijgsmacht •Educatief •Gezondheid en welzijn •Kantine werkkracht

21 Industrieel 21 •Beid een stabiele carrière •Lange termijn werk mogelijkheden •Meestal in eigen land van herkomst

22 Industrieel – In vlucht horeca •Grootschalige industrieel horeca servies bij de vliegtuigmaatschappijen •Lichte snacks tot vijf sterren in vlucht ervaring 22


Download ppt "Introductie tot de Horeca en Hospitality Industrie 1."

Verwante presentaties


Ads door Google