De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Feestelijk dessert.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Feestelijk dessert."— Transcript van de presentatie:

1 Feestelijk dessert

2 Festijn voor zoetekauwen
Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours, mini-gebakjes Kaasschotel met stokbrood, notenbrood, … Fruit, sausjes, ijs of sorbet Chocolademousse en tiramisu Inspiratie in overvloed bij je bakker!

3

4 Festijn voor zoetekauwen
Ook erg leuk: een dessertbord! Een dessertbord kan je perfect op voorhand maken zodat je mee kan genieten met je gasten. Leg per bord niet meer dan 4 soorten gebak. Serveer er een bolletje ijs, fruit en een coulis bij. Zo maak je er niet alleen een lekker maar ook een kleurrijk geheel van. Begin bij het dresseren met een coulis. Schik daarop de gebakjes, dan het fruit en net voor het opdienen ijs of sorbet. Let op: een té vol bord oogt niet mooi. Inspiratie in overvloed bij je bakker!

5

6 Chocoladesaus Inspiratie in overvloed bij je bakker!
Laat 200 g bittere chocolade au-bain-marie smelten. Breng 1 dl melk aan de kook met 1 dl room en 50 g fijne suiker. Giet de hete vloeistof onder voortdurend roeren bij de gesmolten chocolade en blijf roeren tot de saus mooi glad en glanzend is. Bewaar de chocoladesaus in een gesloten doos of kom in de koelkast. Verwarm de portie die je nodig hebt in een pannetje, maar laat de saus niet meer koken want dan wordt de saus te bitter. Inspiratie in overvloed bij je bakker!

7

8 Coulis van rode vruchten
Per 500 g fruit (aardbeien, frambozen, rode bessen,…) reken je 200 g suiker en 2 dl water. Breng het water aan de kook met de suiker. Roer niet om, wacht tot de suiker gesmolten is. Laat het niet karameliseren! Voeg er de rode vruchten bij. Je mag ook diepvriesfruit gebruiken, je hoeft dit niet van tevoren te ontdooien, in de warme stroop is dit zo gebeurd. Mix en zeef de coulis. Inspiratie in overvloed bij je bakker!

9

10 Exotische fruitsausjes
Sinaasappelsaus: breng het sap van 2 sinaasappels aan de kook met de fijngeraspte schil van een halve vrucht en 50 g fijne suiker. Laat inkoken tot er nog ongeveer twee derden overblijft. Parfumeer met 1 el cointreau. Passievruchtensaus: breng het vruchtvlees van 3 passievruchten aan de kook met 2 el ahornsiroop en het sap van 1 citroen. Parfumeer eventueel met een scheutje rum. Inspiratie in overvloed bij je bakker!

11 Altijd een lekker idee bij je bakker
Meer inspiratie op Briochebrood met ricotta en honing

12 Altijd een lekker idee bij je bakker
Meer inspiratie op Stokbrood met schapenkaas en zwarte bessen

13 Altijd een lekker idee bij je bakker
Meer inspiratie op Broodstengels met kaasfondue

14 Je bakker en zijn team wensen je prettige feestdagen!


Download ppt "Feestelijk dessert."

Verwante presentaties


Ads door Google