De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In de wereld van : chocola.

Verwante presentaties


Presentatie over: "In de wereld van : chocola."— Transcript van de presentatie:

1 in de wereld van : chocola

2 De cacaoboom is afkomstig uit de valeien in Zuid-Amerika

3 In de natuur kunnen cacaobomen wel 15 meter hoog worden!
De cacaobomen zijn gevoelige bomen, de bomen houden van warmte en vocht. In de natuur kunnen cacaobomen wel 15 meter hoog worden! Op de plantages worden ze gesnoeid zodat ze niet langer worden dan 4 meter . Dat is veel handiger bij het plukken. De cacaobomen beginnen vrucht te krijgen wanneer ze tussen de 3 tot 4 jaar oud zijn dit zijn cacoabonen

4 waar komt chocolade vandaan ?
Cacao en chocola komt uit de taal van de Azteken. De Azteken wonen in Amerika Via schepen van Columbus is de cacaoboon in Europa terechtgekomen denken de meeste mensen. En dat zou heel goed kunnen. De eerste chocolade fabriekjes ontstonden in Spanje. Ondanks de Spaanse geheimzinnigheid eromheen, werd chocolade al snel ook geproduceerd in Italië, Frankrijk en Engeland. En in Nederland is het natuurlijk ook gekomen. dit is columbus

5 : Op de meeste cacao plantages werken kinderen van arme ouders.
Voor weinig geld werken de kinderen met gevaar voor eigen leven door het vergif dat er gespoten word. Gelukkig zijn er ook chocolade producten zonder kinderarbeid. die hebben een plaatje die ziet er zo uit :

6 max-havelaar maakt eerlijke chocola en eerlijke koffie
Dit is het “teken” van max-havelaar Dit betekent dat De chocolade eerlijk is

7 in stappen stap voor stap chocola
Stap 1 . De cacaobonen worden schoongemaakt om al het losse zand weg te halen Stap2. Om de chocolade geur en kleur te krijgen worden de bonen geroosterd. Stap 3. Een wanner wordt gebruikt om de schillen van de bonen weg te halen, zodat de gepelde cacaoboon overblijft. Stap 4. De gepelde boon ondergaat alkalisatie, meestal wordt kaliumcarbonaat gebruikt, voor de smaak- en kleur.

8 Stap 5. daarna worden de gepelde bonen gemalen tot cacao-likeur .
Stap 6 . Producenten verwerken gewoonlijk meer dan één soort boon in hun producten, daarom moeten de verschillende soorten bonen gemengd worden tot de gewilde mix. Stap 7. De cacao-likeur wordt geperst zodat de cacaoboter eruit komt en er een vaste massa achterblijft die heet cacaokoek. De hoeveelheid boter die geëxtraheerd wordt, wordt bepaald door de producent die cacaokoek maakt met verschillende hoeveelheden vet. Stap 8 . Nu wordt het productieproces in tweeën gedeeld. De cacaoboter wordt gebruikt voor de chocolade. De cacaokoek wordt verbrokkeld en vervolgens verpulverd tot cacaopoeder.

9 Stap 9. De cacao-likeur wordt gebruikt om chocolade te maken na toevoeging van cacaoboter. Andere ingrediënten zoals suiker, melk, emulgatoren en cacaoboter equivalenten worden toegevoegd en gemengd. De verhoudingen van de verschillende ingrediënten zijn afhankelijk van de soort chocolade die gemaakt wordt. Stap 10. Het mengsel ondergaat vervolgens een verfijningproces door een serie van rollers te doorlopen, op deze wijze wordt een gladde pasta gevormd. Dit verfijningproces verbetert de textuur van de chocolade. Stap 11 . Het volgende proces, concheren, ontwikkelt de smaak en textuur verder. Concheren is een kneedproces. De snelheid, duur en temperatuur tijdens het kneden beïnvloeden van de smaak. Een alternatief voor concheren is een emulsificatieproces waarbij een apparaat wordt gebruikt die op dezelfde wijze werkt als een eiopklopper.

10 Stap 12 . Het mengsel wordt vervolgens getemperd of ondergaat een proces van verhitten en weer afkoelen en weer verhitten. Dit voorkomt verkleuring en uitreding van vet via de formatie van specifieke kristallen van de cacaoboter. Stap 13. Het mengsel wordt daarna in een mal gegoten of als hulsel om een vulling heen, die vervolgens gekoeld wordt in een koelkamer. Stap 14 . De chocolade wordt verpakt en is klaar voor de winkel.

11 eindproducten

12 einde eet smakelijk !!!


Download ppt "In de wereld van : chocola."

Verwante presentaties


Ads door Google