De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Maya’s Wij ( Elina en Annemein ) Houden een PowerPoint presentatie over de Maya’s.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Maya’s Wij ( Elina en Annemein ) Houden een PowerPoint presentatie over de Maya’s."— Transcript van de presentatie:

1

2 De Maya’s Wij ( Elina en Annemein ) Houden een PowerPoint presentatie over de Maya’s

3 Inhoud Waar wonen de Maya’s? Hebben de Maya’s goden? Hebben de Maya’s tempels? Hoe zien hun kleren eruit? Hebben maya’s bouwkunsten? Wat drinken de Maya’s ? Maya’s en chocola ? Moderne maya’s! Het voedsel

4 Waar wonen de Maya’s? De maya’s woonden in Midden Amerika

5 Hebben de Maya’s goden Ja de maya’s hebben veel goden We hebben 3 goden gekozen <>

6 Hebben de Maya’s tempels? De Maya’s gebruikten de tempels om te offeren en aanbidden, dus de Maya’s hebben tempels.

7 Hoe zien hun kleren eruit? De kleren van de Maya’s zijn Altijd vrolijk en kleurrijk.

8 Hebben de Maya’s bouwkunsten ? Dit is een Zonnepoort> Dit is een beeld van de Maya’s> Dit is Tiuwanaku > Een soort van oude stad.

9 Wat drinken de Maya’s De Maya’s dronken vaak wijn

10 Chocolade werd alleen gebruikt bij bijzondere rituelen.De chocoladedrank was ook een vitaminepil, pepmiddel en medicijn tegelijk. Door chocola zou ook je vruchtbaarheid verbeteren. Er kon ook een soort zalf van de cacaobonen gemengd worden. Deze zalf hielp je te ontspannen en kalmeren. Ook kon het wonden genezen. Maya’s en chocola ?

11 Moderne Maya’s In Guatemala leven 6 miljoen directe afstammelingen van de Maya's op een bevolking van totaal 10 miljoen.Maar de Maya's zijn niet meer alleen maar boeren in afgelegen gebieden. Zij zijn ook politici, fabrieksarbeiders en professoren.De mensen die daar wonen komen op voor de Maya’s. Ook buitenlanders doen dat ook. De Maya- identiteit heeft een nieuwe betekenis gekregen. De taal zelf word ook nog steeds gesproken.

12 Het voedsel De belangrijkste bron van voedsel was de landbouw, ook de jacht en visserij waren belangrijk. Het belangrijkste wat de landbouwers verbouwden was maïs. De maïs werd gekookt of geroosterd gegeten en maïsmeel werd gebruikt om tortilla's en tamales te maken. Andere bekende gewassen waren bonen, aardappelen, pompoenen, pepers, ananas, avocado, en cacao.

13 Einde Hopelijk vond u dit een leuk PowerPoint presentatie Groetjes Annemein en Elina Annemein links Elina rechts


Download ppt "De Maya’s Wij ( Elina en Annemein ) Houden een PowerPoint presentatie over de Maya’s."

Verwante presentaties


Ads door Google