De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie. De geboorte van Columbus De geschiedenis van Columbus. De boten van Columbus. De wapens. De kleding. De gebouwen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie. De geboorte van Columbus De geschiedenis van Columbus. De boten van Columbus. De wapens. De kleding. De gebouwen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie.

3 De geboorte van Columbus De geschiedenis van Columbus. De boten van Columbus. De wapens. De kleding. De gebouwen waar Columbus is geweest. De beroepen en standen. Geld en handel. De dood van Columbus.

4 In 1492 werd Amerika ontdekt door Columbus. Maar Columbus zelf heeft dat nooit geweten. Hij wilde een nieuwe weg naar Indië ontdekken en kwam in Amerika terecht. Columbus dacht dat hij Indië had gevonden en noemde de mensen die er woonden indianen.

5 De geboorte van Columbus was in 1451 in Genua, in Italië. Sinds Columbus’ geboorte keek hij al in de haven naar schepen. Al snel ging hij aan boord bij een vrachtschepen. In 1476 werd dat schip aangevallen. Dit is de stad waar Columbus is geboren.

6 De Pinta was een van de drie schepen tijdens de ontdekking van Amerika. De Pinta had drie masten en een ruiminhoud van 60 ton. Het schip had een lengte van 21 meter en een breedte van 7 meter. Pinta Niña Santa MariaNiña De Niña was een van de drie schepen tijdens Christoffel Columbus' ontdekking van Amerika.Niña De Santa María was het vlaggenschip en bevoorradingsschi p van Christoffel Columbus Het schip heette oorspronkelijk María Galante.

7 Dit is een kruisboog. Dit soort geweren gebruikte Columbus.

8 De kleding van de matrozen was een wit pak met Blauwe linden erop. Arme mensen in de tijd van Columbus droegen soms maar een kleedje over zich heen. En rijke mensen droegen altijd hele mooie en nette pakken. Maar ridders droegen een zilver pantser. De ridders hebben hier een zilver pantser aan.

9 Columbus schrok toen hij aankwam met zijn mannen en het fort Navidad zag. Het hele fort was verwoest en alle Spanjaarden lagen ergens dood in het fort. Het fort was aangevallen door de Cariben. Dat was een indianenstam van een ander eiland. Columbus liet na de verwoesting van Navidad een nieuw fort bouwen met de naam: Villa de la Vavidad. Dit was een fort van Columbus.

10 Spanje, Portugal en Italië verzorgden in een tijd de handel met Indië. Uit Indië haalden ze specerijen. Om de specerijen te halen, maakte men gebruik van de weg die de Italiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo. Dit zijn allemaal specerijen.

11 De dood van Columbus was in 1506. Hij dacht dat hij in Indië was maar hij was in Amerika. Dat werd pas duidelijk na zijn dood. Dit is de graftombe waar Columbus nog steeds in ligt.

12 Je moet Amerika ontdekken. De opdrachten die je moet doen: 1: Neem vanuit landen die je tegenkomt spullen mee zoals: wapens, kruit, drank, huiden, ivoor, goud en slaven. 2: Contact leren maken met de mensen die je tegenkomt. 3: Handelen met dieren voor geld. 4: Je moet kampen maken en als je naar andere plekken gaat moet je je kamp weer uit elkaar halen. Legers maken voor gevechten. Soms als je aan het lopen ben moet je vechten, maar met behulp van huisjes en mensen kan je legers maken. Het gebied verkennen. Als je een kamp heb gemaakt moet je eerst het gebied verkennen zodat je niet wordt aangevallen.


Download ppt "Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie. De geboorte van Columbus De geschiedenis van Columbus. De boten van Columbus. De wapens. De kleding. De gebouwen."

Verwante presentaties


Ads door Google