De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal."— Transcript van de presentatie:

1

2 Dag 2

3 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal te vertellen heb? Nou dan zal ik maar snel beginnen. Zoals jullie al weten had Hoofdpiet enkele maanden geleden een verrassing voor Sinterklaas bedacht. Toen Sinterklaas ‘s ochtends aan boord kwam… wist hij niet wat hij zag. Gespannen keek Sinterklaas in het rond. “Pieten… mag ik nu eindelijk weten waarom wij weg gaan uit Spanje?”, vroeg Sinterklaas.

4 “Nou Sinterklaas, wij zullen U niet langer meer in spanning laten, zei Hoofdpiet. Wij hebben een verrassing voor U bedacht. Omdat U altijd zoveel voor ons en alle lieve kindertjes over hebt… willen wij U eens in het zonnetje zetten. En Uw grootste wens uit laten komen”. “Mijn grootste wens, zei Sinterklaas, maar dat kan toch helemaal niet! Wij hebben het nog ontzettend druk de komende maanden… we kunnen de kinderen toch niet teleurstellen!!” “Maakt U zich maar geen zorgen Sinterklaas. We hebben alles geregeld en onder controle. Gaat U maar genieten van onze super verrassing”, zei Hoofdpiet.

5 En daar gingen we dan. Op weg voor een reis rond de wereld
En daar gingen we dan. Op weg voor een reis rond de wereld. Het was wel even wennen aan boord hoor! Normaal is het altijd slecht en koud weer aan boord, als we naar Nederland komen. Maar nu scheen volop de zon. En het was warm!! Zo warm dat we zelfs aan boord met een zwembroek rondliepen. Zien jullie het al voor jullie?? Allemaal Pieten in zwembroek. Maar de mijne is de coolste hoor!! Kijk maar. Blits hè… zo’n streepjesbroek. Hij staat geweldig bij mijn donkere huid. Vinden jullie dat ook?

6 Het was een dolle en gezellige boel aan boord
Het was een dolle en gezellige boel aan boord. Iedereen genoot van de lange reis over zee. We vulden onze tijd met spelletjes, heerlijk zonnen aan dek of gezellig liedjes zingen met elkaar. Oh… en we hebben ook echte dolfijnen gezien! Ik heb er een foto van gemaakt. Kijk maar eens. Wat zijn het toch mooie dieren. Sinterklaas genoot er enorm van. De dolfijnen sprongen hoog op uit het water en spetterde zelfs Sinterklaas zijn mantel nat.

7 “ Zeg Hoofdpiet, vertel mij nu eens waar wij naar toe gaan”, zei Sinterklaas. “ “Nou Sinterklaas, wij gaan eindelijk een wereldreis maken. Wij gaan kennismaken met alle kinderen over de hele wereld. En dan gaan we overal een gezellig feestje vieren. En wat denkt U ervan?” “Tjonge… jonge… Piet, meen je dat? Gaan we echt overal naar toe? Hier heb ik nu al zo lang van gedroomd. Geweldig!!! En weet je zeker dat alles dan op tijd in orde komt voor de lieve kinderen in Nederland? En zijn we zeker op tijd in Dordrecht? Want daar hebben we voor dit jaar afgesproken om aan te komen met de Pakjesboot. En waar gaan we dan als eerste naar toe?”, ratelde Sinterklaas aan een stuk door.

8 “Nou Sinterklaas”, zei Hoofdpiet, “ik zal U een paar aanwijzingen geven. Ze praten er geen Nederlands, er staat een héél hoog beeld met één arm in de lucht en het is een heel groot land. Weet U het al? Of zal ik U de wereldkaart laten kijken?”, zei hij. “Nou Piet, kom maar op met je kaart… maar ik denk wel dat ik het weet. We gaan naar… AMERIKA!!!

9 Oh jongens en meisjes… naar Amerika. Ik vond het spannend
Oh jongens en meisjes… naar Amerika. Ik vond het spannend!! We moesten héél veel nachtjes varen over de oceaan. Ineens zagen we in de verte een boot varen. We waren heel benieuwd wie er aan boord zouden zijn. Dat is raar. Zit je midden op de oceaan kom je een andere boot tegen. Toen we dichterbij kwamen hoorden we muziek en gezang. Als jullie nu onderaan in de balk op het toetertje klikken… dan kunnen jullie horen wat ze zongen.

10 En… weten jullie al wie wij onderweg zijn tegengekomen
En… weten jullie al wie wij onderweg zijn tegengekomen? Ook op weg naar een nieuw avontuur? Jaaa… ik denk dat jullie het wel weten. Ik heb een foto van hen gemaakt. Kijk maar. Na een praatje met elkaar zijn we allemaal weer verder gegaan met onze reis. Op naar Amerika. Kijken jullie morgen weer om te lezen wat we daar gezien en gedaan hebben? Tot dan!!!


Download ppt "Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal."

Verwante presentaties


Ads door Google