De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek."— Transcript van de presentatie:

1

2 Dag 9

3 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek in Schin op Geul. Hebben jullie er al zin in? Wij in ieder geval wel. Ik hoop maar dat alles nog goed komt voor zondag. Want ik heb toch wel mijn twijfels of Flip alles op tijd geregeld krijgt. Weten jullie misschien of het hem gelukt is om alles te regelen voor het verrassingsfeestje voor Sinterklaas?

4 Weten jullie eigenlijk wie Flip is. Ik heb geen idee
Weten jullie eigenlijk wie Flip is? Ik heb geen idee. Ik heb al een paar keer aan Hoofdpiet gevraagd wie Flip is en waar hij woont. En of hij wel zeker weet dat hij dit aan Flip kan overlaten. En iedere keer zegt Hoofdpiet: “ Maak je geen zorgen Dagboekpietje, ik weet zeker dat wij dit aan Flip over kunnen laten”. Nou jongens en meisjes, ik geloof er niet zo hard in. Ik kan mij niet meer herinneren waar in Schin op Geul een Flip Flopper woont. En toen wij onderweg waren, van Afrika richting Europa, kreeg ik een van hem. Maar dat beloofde ook niet veel goeds. Ik kreeg toch echt de indruk dat hij niet begreep wat de bedoeling is aanstaande zondag. Lees zijn mailtje zelf maar eens.

5

6 Tsja jongens en meisjes, snappen jullie nu waarom ik mij zorgen maak
Tsja jongens en meisjes, snappen jullie nu waarom ik mij zorgen maak? Ik weet het niet hoor. Hij schrijft dat hij slim is maar hij maakt allemaal spelfouten. En dan schrijft hij ook nog dat het geheim is en dan gaat hij bij iedereen navragen! Dat doe je toch niet als je een geheim moet bewaren. Ik denk dat ik voor de zekerheid maar een paar leuke cd’s meeneem naar ‘t Geboew… dan kunnen we tenminste nog een leuk discofeestje vieren samen. Voor als het verrassingsfeest in de soep loopt. Hebben jullie al een tekening gemaakt voor Sinterklaas? Dan kunnen jullie die zelf aan hem geven zondag. En hebben jullie de Sinterklaasliedjes al goed geoefend? Zullen we nog eens samen een liedje oefenen. Wat dachten jullie van Sinterklaas wil dansen? Klik maar op het toetertje.

7 Nou dat ging tenminste wél goed
Nou dat ging tenminste wél goed. Maar jullie mogen wel nog even oefenen op het dansje! Laten we er maar vanuit gaan dat Hoofdpiet weet wat hij doet. Dan zal het zondag vast wel allemaal goed komen met Flip en het Sinterklaasfeest. En dan hoop ik ook maar dat het hier in het Pietenhuis allemaal goed komt. Want nu hebben die slimme Inpakpieten ook nog eens alle cadeautjes uitgepakt!! Ze dachten namelijk dat het Grote Boek van Sinterklaas ook ingepakt zou zijn. Maar nu weten we dus niet meer van wie alle cadeautjes zijn. En als we het Grote Boek niet op tijd vinden gaat Pakjesavond niet door!!!

8 Ik ga ondertussen maar verder met het schrijven over onze wereldreis
Ik ga ondertussen maar verder met het schrijven over onze wereldreis. En dan zijn we helaas al weer toegekomen aan het laatste stuk van de reis. Want nadat we vertrokken zijn uit Afrika ging onze koers richting Europa. We kwamen aan wal in Italië. Weten jullie waar dat ligt?

9 In Italië hebben we een heleboel steden bezocht. Wat is het daar mooi
In Italië hebben we een heleboel steden bezocht. Wat is het daar mooi!! Ik heb een heleboel foto’s gemaakt. Kijk maar eens.

10 We hebben daar natuurlijk ook heel veel kinderen ontmoet
We hebben daar natuurlijk ook heel veel kinderen ontmoet. We hebben zelfs een beetje Italiaans leren praten. Weten jullie het Italiaanse woord voor kinderen? Nee… zal ik het verklappen? Dat is Bambini. Grappig hè. Nou dat vond Reservepiet ook. Hij dacht dat de mensen het over Bambi hadden. Weten jullie wel… het hertje. Hij was maar om zich heen aan het kijken. En tot overmaat van ramp vroeg hij ook nog:” Is Stampertje dan ook hier?”.

11 En natuurlijk wilden wij ook een echt Italiaans feestje vieren
En natuurlijk wilden wij ook een echt Italiaans feestje vieren. En wat hoort er bij een Italiaans feestje? Inderdaad… echte pizza en een heerlijk wijntje voor Sinterklaas. En daar had Keukenpiet iets op bedacht. Hij wilde namelijk ook graag leren hoe je een echte Italiaanse pizza moet bakken. Hij is toen naar een echte pizzabakker gegaan en heeft hem uitgenodigd om met ons mee te gaan aan boord. En daar heeft Mario… zo heet de pizzabakker… ons geleerd hoe je een lekkere pizza moet maken. Maar dat liep wel een beetje uit de hand. Het werd me een zooitje aan boord!! Het meel vloog in het rond. Maar we hebben wel veel lol gehad.

12

13 En net zoals iedere keer Zeg ik vandaag… tot vrijdag maar weer.
Ja jongens en meisjes, na dit pizza avontuur moesten we nog vele uurtjes zwabberen en dweilen. Zo het is weer tijd om af te sluiten. Ik ga nog even een dutje doen en dan gaan we strakjes weer de daken op. Oh ja… ik moet jullie nog heel veel lieve groetjes doen van Sinterklaas. En hij hoopt jullie zondag allemaal te zien!! En net zoals iedere keer Zeg ik vandaag… tot vrijdag maar weer. Doeiiiiiiii


Download ppt "Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek."

Verwante presentaties


Ads door Google