De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!"— Transcript van de presentatie:

1 Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!

2 Op de laatste dagen voor Kerstmis, haastte ik mij naar de winkel om nog een paar kadootjes te kopen.
Terwijl ik op de speelgoedafdeling stond te kijken, merkte ik een kleine jongen op van ongeveer 5 jaar. Hij hield een pop tegen zijn borst gedrukt, streelde haar en keek heel droevig.

3 De kleine jongen draaide zich om en vroeg aan de oude vrouw naast hem : “Oma, weet u zeker dat ik niet genoeg geld heb ?” De oude dame antwoordde : “ ik weet zeker dat je niet genoeg geld hebt om deze pop te kopen, mijn beste kind.” Toen vroeg zij hem om hier minuten te blijven staan terwijl zij even rond ging kijken.

4 De jongen hield de pop nog steeds in zijn handen en snikte
De jongen hield de pop nog steeds in zijn handen en snikte. Toen ik naar hem toe liep en hem vroeg voor wie hij die pop wilde kopen, vertelde hij snikkend : “ Het is de pop die mijn zus zo graag wilde hebben voor Kerstmis.” Ik antwoordde dat de Kerstman ze misschien wel zou brengen. Maar hij antwoordde droevig :

5 “De Kerstman kan ze niet aan haar geven waar ze nu is, ik moet de pop aan mijn moeder geven zodat zij ze aan mijn zus kan geven wanneer zij daarheen gaat.” Zijn ogen waren zo droevig terwijl hij dit zei : “Mijn zus is naar God toe gegaan en papa zegt dat mama ook spoedig naar God zal gaan. Dus ik dacht dan kan zij de pop aan mijn zus geven.”

6 Dan toonde hij mij een zeer aardige foto van hem waar hij aan het lachen was. Hij zei “Ik wil ook dat ze deze foto meeneemt zodat ze mij niet vergeet.” Ontdaan door dit verhaal keek ik snel in mijn portemonnee en gaf de jongen wat geld. Ik gaf hem nog wat extra omdat hij ook nog een roos bij haar wilde leggen.

7 Toen ik thuis kwam herinnerde ik me een lokaal krantenartikel van 2 dagen geleden dat melding maakte van een dronken chauffeur in een vrachtwagen die een auto raakte waar een jonge vrouw en een klein meisje zaten. Het meisje stierf ter plaatse en de moeder werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en was in coma. Was dit de familie van die kleine jongen ?

8 Twee dagen na de ontmoeting met de kleine jongen, las ik in de krant dat de jonge vrouw ook was overleden Ik kon het niet laten, ging een bos witte rozen kopen en ging naar het mortuarium waar het lichaam van de jonge vrouw was opgebaard.

9 Zij lag daar, in haar doodskist en hield een mooie witte roos vast
Zij lag daar, in haar doodskist en hield een mooie witte roos vast. Ook lag er een foto van de kleine jongen en de pop op haar borst. De liefde die deze kleine jongen voor zijn moeder en voor zijn zusje had is toch heel duidelijk en IN EEN FRACTIE VAN EEN SECONDE had een dronken chauffeur dit alles van hem afgenomen !!!

10 Nu heb je 2 keuzes : Je delete dit bericht en doet alsof zoiets je nooit raakt. Of je verzendt het naar al je vrienden en kennissen. Door het te verzenden help je misschien mee om dronken chauffeurs er van te weerhouden toch te gaan rijden. IK HEB HET WEL VERZONDEN !!!


Download ppt "Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!"

Verwante presentaties


Ads door Google