De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lees tot het einde... (denk dan na en kies optie 1) Lees tot het einde... (denk dan na en kies optie 1)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lees tot het einde... (denk dan na en kies optie 1) Lees tot het einde... (denk dan na en kies optie 1)"— Transcript van de presentatie:

1

2 Lees tot het einde... (denk dan na en kies optie 1) Lees tot het einde... (denk dan na en kies optie 1)

3 Wat is Virtu@l? Wat is Virtu@l?

4 Op een dag ging ik haastig en met grote honger naar een restaurant. Op een dag ging ik haastig en met grote honger naar een restaurant.

5 Ik koos een tafel ver van de drukte, want ik wilde de weinige minuten die ik had, die dag gebruiken om te eten en om te werken aan de programmering van een systeem dat ik aan het ontwikkelen was. En ik wilde ook plannen maken voor mijn vacantie, en ik weet al lang niet meer wat vacantie is. Ik koos een tafel ver van de drukte, want ik wilde de weinige minuten die ik had, die dag gebruiken om te eten en om te werken aan de programmering van een systeem dat ik aan het ontwikkelen was. En ik wilde ook plannen maken voor mijn vacantie, en ik weet al lang niet meer wat vacantie is.

6 Ik bestelde een zalm-filet met kappertjes in boter, salade met jus d'orange, want tenslotte honger is honger, en dieet is dieet. Ik bestelde een zalm-filet met kappertjes in boter, salade met jus d'orange, want tenslotte honger is honger, en dieet is dieet. Ik opende mijn notebook en op hetzelfde moment schrok ik van een zacht stemmetje achter me: Ik opende mijn notebook en op hetzelfde moment schrok ik van een zacht stemmetje achter me:

7 - Meneer, krijg ik een paar geldstukjes? - Meneer, krijg ik een paar geldstukjes? - Alleen maar een stuiver, om een broodje te kopen. - Alleen maar een stuiver, om een broodje te kopen. - Ik heb er geen, jongen. - Ik heb er geen, jongen. - Oke, ik zal je er een kopen. - Oke, ik zal je er een kopen.

8 Voor de verandering is mijn box vol met e- mails. Ik amuseer mij met het lezen van poëzie, mooie boodschappen. Ik lach om die gekke grappen. Ahhh! Die muziek neemt me mee naar Londen, herinnert mij aan een mooie voorbije tijd. Voor de verandering is mijn box vol met e- mails. Ik amuseer mij met het lezen van poëzie, mooie boodschappen. Ik lach om die gekke grappen. Ahhh! Die muziek neemt me mee naar Londen, herinnert mij aan een mooie voorbije tijd.

9 - Meneer, vraag om ook boter en kaas bij het brood te doen! - Meneer, vraag om ook boter en kaas bij het brood te doen! -Nu realiseer ik me dat de jongen bij mij staat. - OK, maar laat mij daarna werken, ik heb het druk. Oke? -Nu realiseer ik me dat de jongen bij mij staat. - OK, maar laat mij daarna werken, ik heb het druk. Oke?

10 Mijn eten kwam en daarmee ook de realiteit. Ik bestel voor de kleine, en de bediende vraagt mij of ik wil dat het kind weggaat. Mijn geweten verbiedt mij een beslissing te nemen en ik zeg: “Nee, het is zo heel goed”. Mijn eten kwam en daarmee ook de realiteit. Ik bestel voor de kleine, en de bediende vraagt mij of ik wil dat het kind weggaat. Mijn geweten verbiedt mij een beslissing te nemen en ik zeg: “Nee, het is zo heel goed”. - Laat hem blijven. Breng brood en een fatsoenlijke maaltijd voor hem. - Laat hem blijven. Breng brood en een fatsoenlijke maaltijd voor hem.

11 De jongen ging toen voor me zitten en vroeg: De jongen ging toen voor me zitten en vroeg: - Meneer, wat doe je? - Meneer, wat doe je? - Ik ben e-mails aan het lezen. - Ik ben e-mails aan het lezen. - En wat zijn e-mails? - En wat zijn e-mails? -Het zijn elektronische berichten die de mensen via het Internet versturen. -Het zijn elektronische berichten die de mensen via het Internet versturen.

12 Ik wist dat hij niets zou begrijpen, en om verdere vragen te vermijden zei ik: Ik wist dat hij niets zou begrijpen, en om verdere vragen te vermijden zei ik: - Het is als een brief, maar hij wordt verzonden met het Internet. - Het is als een brief, maar hij wordt verzonden met het Internet. - Meneer, hebt u Internet? - Meneer, hebt u Internet? - Ja, ik heb het. Het is van essentieel belang in de wereld van vandaag. - Ja, ik heb het. Het is van essentieel belang in de wereld van vandaag. - En wat is het Internet? - En wat is het Internet?

13 - Het is een plek op de computer waar we veel dingen kunnen zien en horen, nieuws, muziek, mensen leren kennen, lezen, schrijven, dromen, werken, leren. Daar is alles, maar in een virtuele wereld. - Het is een plek op de computer waar we veel dingen kunnen zien en horen, nieuws, muziek, mensen leren kennen, lezen, schrijven, dromen, werken, leren. Daar is alles, maar in een virtuele wereld. - En wat is het virtuele? - En wat is het virtuele?

14 Ik besluit om een vereenvoudigde uitleg te geven, overtuigd dat hij maar weinig zal begrijpen en mij dan gerust zal laten om mijn lunch te eten, zonder schuldgevoel. Ik besluit om een vereenvoudigde uitleg te geven, overtuigd dat hij maar weinig zal begrijpen en mij dan gerust zal laten om mijn lunch te eten, zonder schuldgevoel.

15 - Virtueel is een plaats in onze verbeelding, iets wat we niet kunnen aanraken of bereiken. Een plaats waar we een heleboel dingen scheppen die we graag zouden doen. Wij creëren onze fantasieën, transformeren de wereld als het ware zoals we zouden willen dat hij is. - Virtueel is een plaats in onze verbeelding, iets wat we niet kunnen aanraken of bereiken. Een plaats waar we een heleboel dingen scheppen die we graag zouden doen. Wij creëren onze fantasieën, transformeren de wereld als het ware zoals we zouden willen dat hij is. - Dat is goed! Daar hou ik van!!! - Dat is goed! Daar hou ik van!!!

16 Heb je begrepen, jongen, wat virtueel is? Heb je begrepen, jongen, wat virtueel is? - Ja meneer, ik leef ook in deze virtuele wereld. - Ja meneer, ik leef ook in deze virtuele wereld. - En heb je een computer? - En heb je een computer?

17 Mijn moeder is de hele dag weg, ze komt zeer laat thuis en ik zie ze bijna niet. Mijn moeder is de hele dag weg, ze komt zeer laat thuis en ik zie ze bijna niet. - Nee, maar mijn wereld is ook zo,... Virtueel ! - Nee, maar mijn wereld is ook zo,... Virtueel ! Ik moet zorgen voor mijn klein broertje, die altijd schreit van de honger, en ik geef hem water opdat hij zou denken dat het soep is. Ik moet zorgen voor mijn klein broertje, die altijd schreit van de honger, en ik geef hem water opdat hij zou denken dat het soep is.

18 Mijn oudste zus is de hele dag weg. Ze zegt dat zij haar lichaam gaat verkopen, maar ik begrijp het niet, want ze komt altijd terug met haar lichaam. Mijn oudste zus is de hele dag weg. Ze zegt dat zij haar lichaam gaat verkopen, maar ik begrijp het niet, want ze komt altijd terug met haar lichaam. En ik beeld mij altijd in dat de hele familie samen thuis is. Dat er veel eten is, en veel speelgoed met Kerstmis, en dat ik naar school ga om ooit een grote arts te zijn. En ik beeld mij altijd in dat de hele familie samen thuis is. Dat er veel eten is, en veel speelgoed met Kerstmis, en dat ik naar school ga om ooit een grote arts te zijn. Mijn vader zit al lang in de gevangenis. Mijn vader zit al lang in de gevangenis.

19 - Is dat niet virtueel, meneer? - Is dat niet virtueel, meneer? Ik sloot mijn notebook, maar mijn tranen waren toen al op het toetsenbord gevallen. Ik sloot mijn notebook, maar mijn tranen waren toen al op het toetsenbord gevallen.

20 Ik wachtte tot het kind zijn bord letterlijk “leeggevreten” had, betaalde de rekening en gaf het wisselgeld aan de kleine, die mij beloonde met een van de mooiste en de oprechtste glimlachen die ik ooit in mijn leven gekregen heb, en daarbij nog een "Dank u meneer, u bent een meester! ". Ik wachtte tot het kind zijn bord letterlijk “leeggevreten” had, betaalde de rekening en gaf het wisselgeld aan de kleine, die mij beloonde met een van de mooiste en de oprechtste glimlachen die ik ooit in mijn leven gekregen heb, en daarbij nog een "Dank u meneer, u bent een meester! ".

21 Op dat ogenblik kreeg ik daar het grootste bewijs van het zinloze virtualisme waarin we elke dag leven, terwijl we aan de wrede realiteit voorbijgaan en doen alsof we ze niet zien! Op dat ogenblik kreeg ik daar het grootste bewijs van het zinloze virtualisme waarin we elke dag leven, terwijl we aan de wrede realiteit voorbijgaan en doen alsof we ze niet zien!

22 Je hebt nu 2 opties: Je hebt nu 2 opties: 1 – Deze boodschap naar je vrienden sturen. 1 – Deze boodschap naar je vrienden sturen. 2 – De boodschap afsluiten en doen alsof ge ze niet gelezen hebt en ze u niet geraakt heeft. 2 – De boodschap afsluiten en doen alsof ge ze niet gelezen hebt en ze u niet geraakt heeft. Zoals je kunt zien, ik koos voor optie 1. Zoals je kunt zien, ik koos voor optie 1.


Download ppt "Lees tot het einde... (denk dan na en kies optie 1) Lees tot het einde... (denk dan na en kies optie 1)"

Verwante presentaties


Ads door Google