De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van."— Transcript van de presentatie:

1

2 Dag 10

3 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van alles mis. En ik had nog wel gehoopt dat we dit jaar eens zonder problemen een gezellige tijd in Nederland zouden hebben. Alle Pieten zijn ook erg de kluts kwijt. Iedereen is op zoek naar het Grote Boek. Zelfs Huispiet is er niet helemaal met zijn gedachten bij. Toen hij deze week een brandalarm test deed vergat hij zelfs de sleutels mee te nemen!! Gelukkig kon Rolstoelpiet ons weer binnen laten.

4 En niet alleen het Grote Boek is zoek
En niet alleen het Grote Boek is zoek. Er zijn tijdens een storm ook heel veel Pietenmutsen kwijt geraakt. Daarom zijn er nu een aantal Pieten op uit gestuurd om deze weer te zoeken. Stel je voor… komen we dadelijk nog zonder mutsen bij jullie op bezoek. Dat kan toch echt niet. Maar ik heb wel een idee hoe jullie ons zouden kunnen helpen. Als jullie nu eens zelf Pietenmutsen maken en die zondag opzetten! Als wij dan onze mutsen nog niet allemaal gevonden hebben… dan ziet Sinterklaas misschien niet dat wij geen mutsen op hebben. Vinden jullie dat geen goed idee?

5 Ik heb even aan Mutsenpiet gevraagd hoe jullie zelf gemakkelijk een echte Pietenmuts kunnen maken. Ik zal het jullie uitleggen. Zwarte Pietenmuts Wat hebben jullie nodig? - gekleurde strook papier - gekleurd crêpepapier - gekleurd papier - nietmachine - schaar Hoe maak je het? Maak de strook papier op maat van je hoofd. Deze strook kan je versieren met bijvoorbeeld kleurpotloden. Knip een groot vierkant uit het crêpepapier. Niet aan de binnenkant van de hoofdband het crêpepapier zo dat het een beetje kronkelig wordt. Maak van het papier een veer en plak deze op de muts.

6 En? Wat denken jullie ervan? Gaat het jullie lukken?
Nou ik weet eigenlijk wel zeker dat jullie hele mooie mutsen kunnen maken. Wat zal dat er gezellig uitzien zondag!! Zo dan hebben we al één probleem voor zondag opgelost. Maar nu nog het volgende probleem. Weet iemand van jullie inmiddels al wie Flip Flopper is? Ik vind het toch wel heel raar dat wij helemaal niets meer van hem gehoord hebben. En ik denk nu eigenlijk wel zeker te weten dat het verrassingsfeestje van Hoofdpiet niet gaat lukken. Nou kinderen… dan zit er maar een ding op. Ik denk dat het heel verstandig is dat wij dan samen zorgen voor een leuk feestje. Hebben jullie nog veel Sinterklaasliedjes geoefend?

7 Hey… een piep. Dat betekend dat ik mail heb gekregen
Hey… een piep. Dat betekend dat ik mail heb gekregen. Ik zal eens even kijken. Whoehaa… ik heb groot nieuws!!! Ik ga even de Pieten erbij roepen. Ik ben zo bij jullie terug. “ Hey Pieten, ik heb groot nieuws. Ik heb een belangrijke gekregen. En het schijnt dat alles weer goed is en wat nog niet goed is goed komt”. “ Wat zeg je nu allemaal?”, vroeg Hoofdpiet. “ Nou Hoofdpiet… lees zelf maar”.

8

9 Nou jongens en meisjes… dat is inderdaad goed nieuws
Nou jongens en meisjes… dat is inderdaad goed nieuws. We hebben naar het Sinterklaasjournaal gekeken en… wij zijn eigenlijk toch allemaal wel een beetje heel erg dom geweest. Natuurlijk is het Grote Boek bij Sinterklaas!!! Nu kunnen we eindelijk weer gaan beginnen met het inpakken van de cadeautjes voor Pakjesavond.

10 En ik schrijf jullie dinsdag weer.
En dan hebben we natuurlijk nog de videoboodschap van Flip. Hebben jullie al gekeken? Ik zal de link hier nog eens inzetten. Als jullie nu aan papa, mama, juf of meester vragen of ze jullie willen helpen… dan kunnen jullie zijn videobericht ook even bekijken. Ik kan jullie zeggen dat wij hier allemaal in feeststemming zijn. De Pieten die meekomen naar Schin op Geul zijn zich al helemaal aan het verheugen om jullie snoetjes weer te zien. Ik hoop dat het een heel gezellige dag wordt. Veel plezier!!! En ik schrijf jullie dinsdag weer. Doeiiiii


Download ppt "Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van."

Verwante presentaties


Ads door Google