De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in."— Transcript van de presentatie:

1 Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012
Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in Rusland geboren maar is nu ook Nederlander geworden. Mama kan goed Russisch en Nederlands praten.

2 In Rusland, maar eigenlijk moet ik zeggen
Wit Rusland (Belarus) wonen mijn Opa en Oma en oom Vova en Mischa en ook de hond Bill.

3 Rusland is het grootste land van de wereld waarvan
Wit Rusland Nederland Rusland is het grootste land van de wereld waarvan Wit Rusland een deel van is. Rusland

4 Kijk hier heb ik het beroemdste souvenir van Rusland
Kijk hier heb ik het beroemdste souvenir van Rusland. Weet iemand hoe dit heet? Wie van jullie wil dit uit elkaar halen?

5 Mijn Russische Opa en Oma wonen in een flat in de stad Novopolotsk
Mijn Russische Opa en Oma wonen in een flat in de stad Novopolotsk. Bijna alle mensen wonen in zo een huis.

6 Oma werkt nog steeds op de universiteit in de stad
Oma werkt nog steeds op de universiteit in de stad. Opa is met pensioen en werkt niet meer. Hij woont nu meestal met de hond Bill in ons buitenhuisje in een heel klein dorpje waar mijn grootmoeder heeft gewoond.

7 Hier zorgt Opa ervoor dat onze familie honing, fruit, groente, eieren en aardappelen kunnen eten. Ja, bijna alles maken ze daar zelf waardoor ze dit niet hoeven te kopen.

8 Vlak bij het huisje is een heel groot mooi meer waar wij lekker kunnen zwemmen.

9 Papa gaat hier ook altijd vissen.

10 In de zomer gaan wij altijd met mama, papa en Lera voor 5 weken op vakantie naar Rusland. Het is meestal heel warm in de zomer en heel koud in de winter.

11 Omdat mijn familie en de kinderen in Rusland alleen Russisch praten is het voor mij en Lera heel belangrijk dat wij Russisch kunnen. Hiervoor gaan wij iedere zaterdag naar de Russische school om Russisch te leren praten, lezen en schrijven. Ook leren wij er Russische liedjes zingen en ook dansen. Kijk hier heb ik een schrift en een boek.

12 Ik vind het heel leuk om naar deze school te gaan want nu kan ik al heel goed praten met onze familie maar ook met mijn vriendjes en vriendinnetjes daar. Alleen papa kan niet zo goed Russisch maar ik help hem dan.

13 In Nederland heeft ons alfabet 26 letters maar in Rusland hebben wij 33 letters. Dit is soms wel moeilijk voor mij maar ik doe mijn best en vind het heel leuk op deze school. Ik laat jullie een paar letters zien die wij hier niet kennen.

14 Om jullie te laten horen en zien dat ik Russisch kan heb ik samen met mama voor iedereen een kaartje gemaakt. Jullie zeggen wat op het kaartje staat dan vertaal ik het in het Russisch.

15 Zo nu weten jullie waarvoor ik op zaterdag naar de Russische school ga
Zo nu weten jullie waarvoor ik op zaterdag naar de Russische school ga. Wil iemand een keertje mee naar deze school? Ik kan dit dan regelen. Hebben jullie het leuk gevonden? Wil iemand nog iets vragen? Dank je wel.


Download ppt "Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in."

Verwante presentaties


Ads door Google