De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”

Verwante presentaties


Presentatie over: "Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”"— Transcript van de presentatie:

1 Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”

2 De nieuwe rok.

3 Het is vroeg in de ochtend, Asha ligt nog in bed.
ligt lekker tegen haar aan. samen slapen. Het is vroeg in de ochtend, Asha ligt nog in bed. Haar beer ligt lekker tegen haar aan. De beer heet Boris. Asha vindt Boris erg lief. Hij gaat altijd met haar samen slapen.

4 de spiegel het oranje T-shirt paarse rok Mama komt de slaapkamer binnen. Asha wordt wakker. ‘Gefeliciteerd, Asha, je bent jarig,’zegt mama. ‘Vandaag mag je je nieuwe rok aan en mag de beer mee naar school.’ ‘O ja, ‘ denkt Asha,’dat is waar ook…. .Ik ben jarig. Ik mag mijn nieuwe rok aan en beer mag mee naar school!’ Als Asha zich gewassen heeft, doet ze haar nieuwe rok aan. Het is een paarse rok met grote oranje bloemen erop. Ze heeft ook een mooi, oranje T-shirt aan. Asha kijkt in de spiegel. ‘Mooooooooooooi,’denkt ze.

5 het hek. de vriendinnen. houdt de beer stevig tegen haar buik. Papa brengt Asha naar school. Ze staan nog samen even bij het hek. Asha houdt de beer stevig tegen haar buik. Wat een leuke dag gaat dit worden! Op het schoolplein ziet Asha haar vriendinnen. Ze roepen allemaal: ‘Ooooh Asha, wat heb jij een mooie nieuwe rok aan! ’Asha straalt: ze kijkt heel blij. ‘Dank jullie wel’, zegt ze. En zegt ze, ‘Ik ben jarig vandaag!’

6 lezen rekenen beer meegenomen de klas gaat aan het werk
Juf Elly feliciteert Asha met haar verjaardag. ‘Wat heb jij een mooie rok aan!’zegt juf Elly. ‘En ik zie dat je je beer ook hebt meegenomen. Neem je beer maar mee naar je tafel’ Asha gaat samen met de beer naar haar tafel. De klas gaat hard aan het werk; eerst rekenen en daarna lezen.

7 de cd-speler aan de knop draaien dansen muziek aan zetten Na de pauze pakt juf Elly de cd-speler. Ze zegt: ‘We gaan naar een leuk liedje luisteren. En dan mag jij met je beer gaan dansen, Asha! Oei, dat wil Asha wel graag. Juf Elly draait aan de knop van de cd-speler. Ze zet de muziek aan. De kinderen horen een liedje wat ze heel goed kennen. Ze zingen allemaal mee. Asha en haar beer gaan dansen. Ze danst langzaam langs alle tafels en stoelen. Juf Elly zet de cd-speler hard, de kinderen gaan hard mee zingen. En Asha? Asha gaat heel snel dansen. Haar nieuwe rok waait omhoog!

8 Sem en Igor in de speeltuin.

9 de glijbaan de wip naar beneden glijden de speeltuin Het is woensdagmiddag. Sem en Igor hoeven niet naar school. Ze zijn in de speeltuin. Ze zien de hoge glijbaan en ze zien de kinderen naar beneden glijden. Lekker! Igor en Sem hebben er veel zin in.

10 omhoog klimmen naar beneden glijden Igor glijdt naar beneden staat te wachten Ze gaan naar de glijbaan. Igor duwt Sem weg en klimt op de trap omhoog. Igor glijdt naar beneden. Sem staat te wachten. Hij vindt de glijbaan niet zo leuk.

11 omhoog de lucht in wippen op de wip beneden
Dan gaan Igor en Sem samen op de wip. Ze gaan op en neer, van boven naar beneden.! Iedere keer als Igor beneden komt met de wip, gaat Sem omhoog de lucht in. Dat is grappig! Sem lacht van plezier. Maar dan valt Sem van de wip af. Hij wil niet meer. ‘He’, zegt Igor,’durf je niet meer?’

12 touwtrekken achterover vallen
Daarna lopen ze nog wat rond in de speeltuin. Op het gras ligt een springtouw. Touwtje springen vindt Igor ook leuk om te doen. Maar Sem heeft een ander idee: touwtrekken! Ze pakken allebei het einde van een touw en gaan er hard aan trekken. Kijken wie het sterkste is…. Sem is sterker en valt achterover in het gras als Igor het touw loslaat. Ze lachen allebei en gaan het nog een keer doen. Daarna is het tijd om naar huis te gaan. Jammer, maar als de zon morgen weer schijnt, gaan ze gewoon weer naar de speeltuin!


Download ppt "Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”"

Verwante presentaties


Ads door Google