De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dag 4. Dag 4 “We zijn er bijna… we zijn er bijna, nog maar 1 nachtje onderweg”. Dag 4 van het dagboek Hallootjes allemaal, “We zijn er bijna… we zijn.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dag 4. Dag 4 “We zijn er bijna… we zijn er bijna, nog maar 1 nachtje onderweg”. Dag 4 van het dagboek Hallootjes allemaal, “We zijn er bijna… we zijn."— Transcript van de presentatie:

1

2 Dag 4

3 “We zijn er bijna… we zijn er bijna, nog maar 1 nachtje onderweg”.
Dag 4 van het dagboek Hallootjes allemaal, “We zijn er bijna… we zijn er bijna, nog maar 1 nachtje onderweg”. Ja lieve kinderen, we verheugen ons er enorm op. Gaan jullie ook allemaal kijken naar de intocht? En denken jullie er ook aan om wat lekkers te kopen voor het paard? Hihi… er mag ook wel wat lekkers voor ons in jullie schoentje hoor!!

4 Oh ja… voordat ik het vergeet… ik moet van Sinterklaas aan jullie vragen of jullie al gekeken hebben of je naam in het nieuwe boek staat. Dit kunnen jullie nakijken via de site van het Sinterklaasjournaal. Zoals jullie misschien al weten heeft Sinterklaas een nieuw boek. En nog niet alle namen staan erin dus… snel kijken en invullen!!! Ik ben gisteravond nog even onder in het ruim gaan kijken bij de pakjes. En ik kan jullie verklappen… het zijn er vééééélll!!

5 Eigenlijk ben ik wel blij als we na al die maanden eindelijk een tijdje aan land blijven. Want ik heb nu toch wel heel erg veel last van zeebenen. En ik vind het ook wel lekker als we weer in het grote Pietenhuis zijn. Daar zijn tenminste lekkere bedden en het is er ‘s nachts heerlijk rustig. De meeste Pieten zijn dan op de daken en dan hoor ik geen geklots van de zee. Ik hoop maar dat dit jaar alles rustig verloopt. Maar dat zal wel. Want we zijn allemaal goed uitgerust na onze lange vakantie… dus alles zal op rolletjes verlopen.

6 Ik had jullie gisteren beloofd dat ik jullie nog meer zou vertellen over onze reis. Nadat wij vertrokken zijn uit Noord-Amerika zijn we richting Zuid-Amerika gevaren. De reis ging heel erg goed. We hebben onderweg weer veel gelachen en spelletjes gedaan. Vooral Wellespiet vond spelletjes doen heel erg leuk. En dan met name het spelletje: Welles… Nietes. Kennen jullie dit? Sinterklaas werd er af en toe helemaal gek van.

7 We hebben daar een heleboel landen bezocht. Het is daar geweldig
We hebben daar een heleboel landen bezocht. Het is daar geweldig. Ik kan jullie niet over alle landen wat vertellen maar de leukste haal ik er tussenuit. We hebben o.a. St. Maarten, Hawai en Brazilië bezocht. In Brazilië hebben we heel hard gelachen. Daar hebben we een rondrit gemaakt bovenop een aanhanger. Deze aanhanger werd getrokken door een tractor! Wij liepen, toen wij aankwamen, door de straten en toen kwam er een hele lieve meneer naar ons toe. Hij vroeg aan Sinterklaas wie wij waren. Nadat Sinterklaas dit had uitgelegd bood die man ons een lift aan. Hij wilde ons namelijk voorstellen aan iedereen uit de stad. De dag erna hebben we daar een groot feest gevierd samen met de kinderen. Zij hebben ons een echt Braziliaans feestje gegeven en wij hebben hen verwend met cadeautjes. Op de volgende bladzijde zien jullie wat foto’s.

8 Een trotse Sinterklaas
Lieve meneer Een trotse Sinterklaas Lieve kindertjes met gespannen gezichtjes. Goed vasthouden Pieten!!

9 Daarna zijn we op St. Maarten geweest. Dit is een heel mooi eiland
Daarna zijn we op St. Maarten geweest. Dit is een heel mooi eiland. Ze hebben hier hele grappige, gekleurde huisjes. We hebben er ook een rondvaart gemaakt met de Oranje Boven. Dat is een boot van het eiland.

10 Op een gegeven moment liepen we door een gezellige straat in de stad
Op een gegeven moment liepen we door een gezellige straat in de stad. Ineens begon Vergeetpiet raar in het rond te springen. “Sinterklaas… Sinterklaas, kijk een Pauwvrouw!!!”, riep hij. “ Een wat… Vergeetpiet?” vroeg Sinterklaas. “Daar… kijk dan… een Pauwvrouw”, zei Vergeetpiet weer. We keken allemaal in het rond. Toen begon Sinterklaas heel hard te bulderen. “ Maar Vergeetpiet… wat is een Pauwvrouw?”. “Nou daar achter op het plein… dat is een Pauwvrouw”. Nou jongens en meisjes, we keken allemaal richting plein. Toen zagen we eindelijk wat Vergeetpiet bedoelde. Nou toen lag niet alleen Sinterklaas in een deuk… maar wij allemaal!!

11 Daarna hebben we nog heel lang genoten van de geweldige sfeer op het eiland. En ook daar hebben we met alle kinderen een heus Sinterklaasfeest gevierd. Whoepsie…wat hoor ik daar. Ssstt. Oh jee, ik ben te laat. Ik had allang beneden in het ruim moeten zijn. Daar hoor ik het weer. Het is de stem van Diewertje Blok!! En zij praat met Sinterklaas! Zij blijft maar iedere keer contact met ons zoeken. Maar zij mag ons nog niet zien. Kunnen jullie een geheimpje bewaren? Zeker weten? Wij zijn bezig met een geheime missie. Maar ik beloof jullie… alles komt goed!! Dus… mondje dicht allemaal. Ik wens jullie heel veel plezier tijdens het kijken van de intocht. En vergeet niet heel hard te zingen!! Klik maar op het toetertje… dan kunnen jullie alvast oefenen. Ik laat jullie maandag weer weten hoe het met ons gaat. Tot dan!!


Download ppt "Dag 4. Dag 4 “We zijn er bijna… we zijn er bijna, nog maar 1 nachtje onderweg”. Dag 4 van het dagboek Hallootjes allemaal, “We zijn er bijna… we zijn."

Verwante presentaties


Ads door Google