De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GEDROOGDE PASTA. PRODUCTIE Mengsel van harde tarwe griesmeel met water Chemische reactie: Tarwezetmeel hydratatie dat het volume van het mengsel verhoogd;

Verwante presentaties


Presentatie over: "GEDROOGDE PASTA. PRODUCTIE Mengsel van harde tarwe griesmeel met water Chemische reactie: Tarwezetmeel hydratatie dat het volume van het mengsel verhoogd;"— Transcript van de presentatie:

1 GEDROOGDE PASTA

2 PRODUCTIE Mengsel van harde tarwe griesmeel met water Chemische reactie: Tarwezetmeel hydratatie dat het volume van het mengsel verhoogd; gluten eiwitten (gliadine en glutenine) hydratatie Gluten is zeer belangrijk omdat het een soort raster creëert dat de vallende tarwe zetmeelkorrels om pasta te ​​ koken helpen.

3 PRODUCTIEPROCES Het langdurige proces van de kneedmachines geeft de pasta meer dichtheid en elasticiteit. Het snijden van paste geeft het verschillende vormen droogproces: afwisseling van warme lucht ventilatie en momenten van rust laat vocht voortvloeien in het product Maximale toegestaan vocht is 12,5%

4 VOEDINGSKERMERKEN Pasta is een volledig en gezonde voeding: - Een hoge glucide inname (80% van tarwezetmeel) - Een respectabele hoeveelheid eiwitten (10%) hoewel essentiële aminozuren ontbreken. - Een beperkte hoeveelheid vetten, minerale zouten en vitaminen, kan worden gecompenseerd door het toevoegen van tomatensaus en Parmezaanse kaas. - Energie toerekening. van 100 gram pasta = 350kcal (Het kan afhankelijk zijn van de dressing)

5 INPAKKEN Kartonnen dozen of plastic zakken Inpakken houd in: - Denominatie - Gewicht - Vervaldatum - Suggesties voor het koken - Voedingswaarde informatie - Gewicht - Plaats van herkomst en productie bedrijf

6 BEREIDING gram pasta, 7 / 10 gram grof zout voor elke persoon - Breng een grote pan water aan de kook. Voeg grof zout - Tijdens het koken, voeg pasta toe en roer vaak - Kook zonder deksel en houd het water op kookpunt - Wanneer "al dente", giet de pasta met een vergiet - Klop in een pan met de gekozen saus BELANGRIJK: Let goed op de kooktijd!

7 SERVIES Serveer warm in serveerschaal of schotel Manier van serveren: -Engels stijl: met boter en geraspte Parmezaanse kaas, olie, chili en knoflook; -Met groetensauzen: groente ragout, aubergines, paprika's, courgettes, broccoli, erwten, champignons, enz. -Met vleessauzen: “amatriciana "," Bolognese ", ragout, worst, gevogelte, tomatensaus en basilicum;" arrabbiata "," carbonara ", pesto, aromatische kruiden

8 VERSCHILLENDE SOORTEN PASTA Lange pasta

9 Korte pasta

10 Pastina

11 “SPECIALE” PASTA - Ei pasta: (1 kg harde tarwezetmeel en vier eieren) - Aromatische pasta: (geel, groen, rood en zwart gemaakt van groenten, kruiden of inktvis inkt ) - Gevulde pasta - Organisch pasta - Volkoren, spelt bloem, boekweitmeel, rijstmeel, roggemeel, kamut pasta - Dieet pasta


Download ppt "GEDROOGDE PASTA. PRODUCTIE Mengsel van harde tarwe griesmeel met water Chemische reactie: Tarwezetmeel hydratatie dat het volume van het mengsel verhoogd;"

Verwante presentaties


Ads door Google