De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“Leonardo Project” F&B 4You

Verwante presentaties


Presentatie over: "“Leonardo Project” F&B 4You"— Transcript van de presentatie:

1 “Leonardo Project” F&B 4You
GEDROOGDE PASTA

2 PRODUCTIE Mengsel van harde tarwe griesmeel met water Chemische reactie: Tarwezetmeel hydratatie dat het volume van het mengsel verhoogd; gluten eiwitten (gliadine en glutenine) hydratatie Gluten is zeer belangrijk omdat het een soort raster creëert dat de vallende tarwe zetmeelkorrels om pasta te ​​koken helpen.

3 Het snijden van paste geeft het verschillende vormen
PRODUCTIEPROCES Het langdurige proces van de kneedmachines geeft de pasta meer dichtheid en elasticiteit. Het snijden van paste geeft het verschillende vormen droogproces: afwisseling van warme lucht ventilatie en momenten van rust laat vocht voortvloeien in het product Maximale toegestaan vocht is 12,5%

4 Pasta is een volledig en gezonde voeding:
VOEDINGSKERMERKEN Pasta is een volledig en gezonde voeding: - Een hoge glucide inname (80% van tarwezetmeel)     - Een respectabele hoeveelheid eiwitten (10%) hoewel essentiële aminozuren ontbreken. - Een beperkte hoeveelheid vetten, minerale zouten en vitaminen, kan worden gecompenseerd door het toevoegen van tomatensaus en Parmezaanse kaas.     - Energie toerekening. van 100 gram pasta = 350kcal (Het kan afhankelijk zijn van de dressing)

5 Kartonnen dozen of plastic zakken
INPAKKEN Kartonnen dozen of plastic zakken Inpakken houd in: - Denominatie - Gewicht - Vervaldatum - Suggesties voor het koken - Voedingswaarde informatie - Gewicht - Plaats van herkomst en productie bedrijf

6 BEREIDING gram pasta, 7 / 10 gram grof zout voor elke persoon - Breng een grote pan water aan de kook. Voeg grof zout - Tijdens het koken, voeg pasta toe en roer vaak - Kook zonder deksel en houd het water op kookpunt - Wanneer "al dente", giet de pasta met een vergiet - Klop in een pan met de gekozen saus BELANGRIJK: Let goed op de kooktijd!

7 Serveer warm in serveerschaal of schotel
SERVIES Serveer warm in serveerschaal of schotel Manier van serveren: - Engels stijl: met boter en geraspte Parmezaanse kaas, olie, chili en knoflook; - Met groetensauzen: groente ragout, aubergines, paprika's, courgettes, broccoli, erwten, champignons, enz. - Met vleessauzen: “amatriciana "," Bolognese ", ragout, worst, gevogelte, tomatensaus en basilicum;" arrabbiata "," carbonara ", pesto, aromatische kruiden

8 VERSCHILLENDE SOORTEN PASTA Lange pasta

9 Korte pasta

10 Pastina

11 “SPECIALE” PASTA Ei pasta: (1 kg harde tarwezetmeel en vier eieren) Aromatische pasta: (geel, groen, rood en zwart gemaakt van groenten, kruiden of inktvis inkt) Gevulde pasta Organisch pasta Volkoren, spelt bloem, boekweitmeel, rijstmeel, roggemeel, kamut pasta Dieet pasta


Download ppt "“Leonardo Project” F&B 4You"

Verwante presentaties


Ads door Google