De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eieren en Ei bereidingen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eieren en Ei bereidingen"— Transcript van de presentatie:

1 Eieren en Ei bereidingen

2 Inleiding Een kip legt gemiddeld tussen de 150 en 200 eieren.
Naast kippeneieren worden er ook eenden, ganzen en kwarteleieren gebruik. Een ei levert veel eiwitten, maar kan ook je cholesterol verhogen.

3 Functie van het ei Garnering Bindmiddel Rijsmiddel Luchtigmaker
Plakmiddel Glansmiddel Zelfstandig gerecht

4 Samenstelling 75 % water 13% eiwit
11% vet (voornamelijk in de dooier). Mineralen: calcium en ijzer. Vitaminen: A-, D- en B (in de dooier). Lecithine.

5 De bouw van een ei

6 Soorten kippeneieren Legbatterij Scharreleieren Voliére-eieren
Vrije uitloop eieren Biologische eieren

7 De inkoop van eieren De kippeneieren worden in de volgende gewichtsklassen ingedeeld: S = minder dan 50 gram M = 53 tot 63 gram L = 63 tot 73 gram XL = 73 gram of meer

8 Het bewaren van eieren. Koel en donker (max 12 graden)
Gekookte eieren in koelkast. Gepelde eieren onder water in de koelkast. Eidooier onder olie in koelkast. Eiwit afgedekt in koelkast. Eieren uit de buurt van sterk ruikende producten houden.

9 Gepasteuriseerd eieren, eigeel en eiwit

10 Eierbereidingen

11 De verschillende eierbereidingen
Koken Pocheren Bakken Uitsmijter Frituren Roereieren Eieren ‘en cocotte’ Omeletten


Download ppt "Eieren en Ei bereidingen"

Verwante presentaties


Ads door Google