Ons systeem Gouden Eeuw in Israël–Jerobeam II(750 v. Chr.) méns wordt groter in eigen ogen zwakke vertrapt arme onderdrukt niet in staat tot rechtvaardigheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Eerste gebod De HEER vindt het fijn,
Advertisements

Genezing op sjabbat Johannes 5:1-18
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Welkom Thuis Karpos Leerhuis.
Kerstmis.
Evangelie der genade Vragen :
Tussen Pasen en Pinksteren.
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
Zingen Gedenk, o volk, met heilig beven,
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
4/4/2017 6:30 AM Markus 12:13-17 © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may.
STRESS Bijbels omgaan met stress ? Wat is stress ? Stress is een vorm van spanning die in het lichaam optreedt als reactie op externe of psychische.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Godsdienst.
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Zijn de geboden van God moeilijk te volbrengen
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
21 april 2013 Zoetermeer Lucas 16: Lucas 16 – de Schriftlezing 19 En er was een rijk man, die gekleed ging in purper en fijn linnen en elke dag.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Beloofd is beloofd.
Twee wegen Ga door de nauwe poort naar binnen. Want de brede weg, die velen volgen, en de ruime poort, waar velen door naar binnen gaan, leiden naar de.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
GOED NIEUWS.
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
De Heer is mijn Herder Psalm 23
Je geld of je leven! Een preek over geld.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Hoe luister je naar de wet van God?
Liederen Sing-in 12 oktober
De vreugde van de HEERE.
We see things and persons as we are, not as they are
Preek Jesaja 42: 1-9.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
De zee..
Spreuken 9: 9 Geef aan de wijze, en hij zal nog wijzer worden, onderwijs de rechtvaardige, en hij zal aan inzicht winnen.
De profeet Pablo Gargallo ( ).
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Welkom in de samenkomst
De vrijdag…… ……..maar de zondag komt!.
4 kleine profeten 1 grote HEER. 4 kleine profeten 1 grote HEER 1 Joël (1 maart) 2 Habakuk (8 maart) 3 Haggai (15 maart) 4 Maleachi (29 maart)
Van A tot Z A van almachtig B van bevrijder
Bron van levend water opwekking 445
Gods aanwezigheid ontdekken
24 mei Almachtige God - Vader, Zoon en Heilige Geest, Uw discipelen verzamelen zich over de hele wereld, om U te verheerlijken als Schepper van.
Vers 1 O God, wil aan de koning schenken uw recht en wijs beleid, wil hem, de koningszoon, bedenken met uw gerechtigheid. Laat hij uw volk besturen, Here,
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
U bent gekozen om de schat van uw HEER te zijn (Deut.7 en10b) U BENT GEKOZEN OM DE SCHAT VAN UW HEER TE ZIJN I. Besef hoe bijzonder je bent, alleen omdat.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Heb je de goede Herder al nodig? Waarom?
Kolossenzen 3 & 4 gaat over het nieuwe leven
Jezus komt terug! Jippie!... of toch niet?
Preek over Psalm 81.
De rijke man en Lazarus Lucas 16:19-31
Eerste gebod De HEER vindt het fijn,
Transcript van de presentatie:

ons systeem Gouden Eeuw in Israël–Jerobeam II(750 v. Chr.) méns wordt groter in eigen ogen zwakke vertrapt arme onderdrukt niet in staat tot rechtvaardigheid welvaart is nog geen welzijn

u bent vrij! uitgekozen door Gods liefde groot in eigen ogen geen oog voor arme Bevrijder vergeten zoek de Heer en leef! 5:6

BOODSCHAP: Boer zoekt hart!

. opkomen voor recht en gerechtigheid bevrijd van slavernij met God op eigen manier omgaan zoekt hart verboden te profeteren

Herder zoekt hart U past niet in onze cultuur Farizeeën waren geldzuchtig

Lucas 16: 19 – 22 “Er was een rijk man die gewoon was zich te kleden in purperen gewaden en fijn linnen en die dagelijks uitbundig feest vierde. Een bedelaar die Lazarus heette, lag voor de poort van zijn huis, overdekt met zweren. Hij hoopte zijn maag te vullen met wat er overschoot van de tafel van de rijke man, maar er kwamen alleen honden aanlopen die zijn zweren likten. Op zekere dag stierf de bedelaar, hij werd door de engelen weggedragen om aan Abrahams hart te rusten. Ook de rijke stierf en werd begraven”.

leven één groot feest Lazarus: ‘Here helpt!’

Herder zoekt u: geef me je hart! Ik zal je leren wat liefde is de profeet Lazarus zoekt uw hart ik kwam ook uit de modder Christus’ hart is gebroken voor schapen zonder herder