De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eerste gebod De HEER vindt het fijn,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eerste gebod De HEER vindt het fijn,"— Transcript van de presentatie:

1 Eerste gebod De HEER vindt het fijn,
als ik met mijn hele hart van Hem houd en niet bijgelovig ben of andere goden eer.

2 Tweede gebod De HEER wil graag , dat ik van Hem geen
afbeelding maak om Hem door die afbeelding te vereren.

3 Derde gebod De HEER vindt het geweldig als ik voor Zijn grote naam opkom, en Zijn naam altijd heel eerbiedig gebruik. En als ik ook zelf niet vloek of onnodig zweer.

4 Vierde gebod De HEER gunt mij rust na zes dagen werken, zoals Hijzelf gerust heeft na Zijn scheppingswerk. Ik mag bij Hem tot rust komen op de zondag.

5 Vijfde gebod De HEER geniet ervan als ik respect toon voor mijn ouders en geduld heb met hun zwakke punten

6 Zesde gebod De HEER komt op voor mijn leven en voor dat van mijn naaste; zo mag ik ook het beste zoeken voor mijn naaste. Daar past geen moord, jaloezie, wraak en haat bij, maar vriendelijkheid, geduld en het zoeken naar vrede.

7 Zevende gebod De HEER ziet graag, dat ik mijn gedachten en mijn lichaam zuiver en rein bewaar. En als ik getrouwd ben: dat ik mijn man of vrouw trouw blijf.

8 Achtste gebod De HEER geniet er van als hij ziet, dat ik niet steel en daar ook geen plannen voor maak, dat ik niet hebberig ben maar juist goed omga met de gaven, die ik van Hem gekregen heb.

9 Negende gebod De HEER vindt dat ik op de goede weg ben, als ik over mijn naaste de waarheid spreek en in alle eerlijkheid opkom voor de goede naam van mijn naaste.

10 Tiende gebod De HEER ziet graag, dat ik mijn verlangens en begeertes onder controle houd. Dat is goed voor mij en voor iedereen. De HEER houdt van mij. Hij zoekt voor mij het goede. Ik mag van Hem houden. En zo kan ik ook van anderen houden en het goede voor hen zoeken.


Download ppt "Eerste gebod De HEER vindt het fijn,"

Verwante presentaties


Ads door Google