ECHT OF ONECHT Echtheidskenmerken geld 40! Papier Voelbare inkt Watermerk Inkt met kleuromslag Veiligheidsdraad Hologram Ultraviolet licht.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Zacheus Hoe wordt ik twee uien: Een overdenking over Jezus volgen.
Ik wens je De kracht van god.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Kerstviering kleuterbouw
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Woorden en tijd.....
Tussen Pasen en Pinksteren.
… en wat wil Jezus van jou?
Welkom bij de voorlichting van mentor en decaan..
Ik droomde dat ik een interview had met God.
de genezing te Bethesda
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
THEMA VOOR VANAVOND: GESTOLEN GOED GELD & GOED HEMELS GOED
Wat maakt het leven zinvol?
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en
EEN VERRASSING KRIJGEN
God en ons.
Zacheüs Lucas 19:1-10.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Oog in oog, hand in hand ….
Ik red mij wel … "Natuurlijk, ik heb mijn vrienden nodig. Geld is natuurlijk ook belangrijk. Een prettige plek om te wonen. En goed contact met m’n ouders.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
Hartelijk welkom World Servants! Jaarthema: Levensecht.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Wat heerlijk om een schat te vinden!
De man die Jezus wilde zien Over Zacheüs geen twijfel mogelijk: FOUT! Rijke hoofdtollenaar – de oppergraaier dus… Toch een leegte, een gemis,
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
“Geef en je zal gegeven worden.”
Verlangen naar licht.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
VREDE.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
De vreugde van de HEERE.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Een relatie met God Hoe dan?.
Uitleg persoonsvorm (pv)
De koning van de kikkers
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
O Heer, wat ben ik moe!.
Preek Matteüs 13:
Een voorbeeld dat navolging verdient
Vertrouwen.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Bartimeüs 10 jan Zoetermeer.
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag?
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
15 – Waarom moet er zoveel in de kerk?
Lucas 19: Jezus kwam de stad Jericho binnen.
Welkom op 4 maart Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Johan Tijssen Lezing: Psalm 32: 1-7 Lucas 19: 1-10.
Transcript van de presentatie:

ECHT OF ONECHT

Echtheidskenmerken geld 40! Papier Voelbare inkt Watermerk Inkt met kleuromslag Veiligheidsdraad Hologram Ultraviolet licht Infrarood licht Microprint Handtekening

Waarom is er nep? Het echte is veel waard Nep bestaat omdat het echte zo bijzonder is Nep-producten proberen mee te liften op succes van het echte Je kunt een hoop verdienen door iets te verkopen voor de prijs van het origineel

Wat zijn de nadelen? Het heeft vaak niet de kwaliteit van het echte Als je zelf weet dat het nep is, weet je dat je jezelf voor de gek houdt Als het duidelijk wordt dat iets nep is, beschadigt dat het vertrouwen (VW)

Waarom valt het niet op? Van een afstand lijkt het hetzelfde De buitenkant lijkt erop Je gaat er niet direct vanuit dat iets nep is Je hebt vertrouwen in het product

Hoe kom je erachter? Onderzoek het op de echtheidskenmerken: Pak het biljet vast en voel aan het papier Kijk naar o.a. watermerken, hologrammen Voel of er een draadje in zit Pas bij goed onderzoek kom je erachter Kijk naar degene die het jou aanbiedt

Zacheüs Lukas 19:1-9 1 En Hij kwam Jericho binnen en ging erdoor Zacheüs Lukas 19:1-9 1 En Hij kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2 En zie, er was een man, Zacheüs geheten, die oppertollenaar was, en hij was rijk. 3 En hij trachtte te zien, wie Jezus was, en slaagde er niet in vanwege de schare, want hij was klein van gestalte. 4 En hij liep hard vooruit en klom in een wilde vijgeboom om Hem te zien, want Hij zou daarlangs komen. 5 En toen Jezus bij die plaats kwam, keek Hij naar boven en zeide tot hem: Zacheüs, kom vlug naar beneden, want heden moet Ik in uw huis vertoeven. 6 En hij kwam vlug naar beneden en ontving Hem met blijdschap. 7 En toen zij het zagen, morden zij allen en zeiden: Hij is bij een zondig man binnengegaan om zijn intrek te nemen. 8 Maar Zacheüs ging staan en zeide tot de Here: Zie, de helft van mijn bezit, Here, geef ik de armen, en indien ik iemand iets heb afgeperst, vergoed ik het viervoudig. 9 En Jezus zeide tot hem: Heden is aan dit huis redding geschonken, omdat ook deze een zoon van Abraham is.

Zacheüs is onechtheid zat Hij heeft een hoop bezittingen, maar kennelijk is het hem allemaal waard om het op te geven om Jezus te volgen. Hij had een hoop maar wist ook dat heel daarvan buitenkant was. Is dit het nu? Heb ik hier nu voor geleefd? Ik had verwacht met al die spullen nu heel gelukkig te zijn, maar blijkt niet zo te zijn. Niet alles is ook eerlijk verkregen Volgens mij heeft Zacheüs ook door dat Jezus dwars door hem heen kijkt: bij hem werkt dit bevrijdend Zacheüs kiest radicaal voor Jezus en daardoor voor waarheid en echtheid. Dit verhaal laat duidelijk zien dat het ook wat kost; hij weet dat als hij eerlijk naar Jezus en zichzelf kijkt, er iets moet veranderen.

Hoe ziet dat er uit? Wees transparant over jezelf: Vwb goede eigenschappen …En minder goede eigenschappen Naar jezelf Naar mensen om je heen En naar God Dat is soms confronterend…

Hoe ziet dat eruit? Onderzoek het op de echtheidskenmerken: Wees transparant over jezelf: Vwb goede eigenschappen… … en minder goede eigenschappen Naar jezelf Naar anderen om je heen En naar God Dit is soms contfronterend (vb)

22 November 2015 Vineyard Amersfoort

Eigen leven Voorbeeld met God (dienst) Voorbeeld met Liesbeth (in auto) Kan soms confronterend zijn Schept wel duidelijkheid Niet verschuilen achter buitenkant Zo ontstaan de echtheidskenmerken

Prediker 9:10a 1 Al wat uw hand vindt om naar uw vermogen te doen, doe dat. 2 Als God je iets laat zien, geef dat de hoogste prioriteit.

Wat levert echtheid op? Onderzoek het op de echtheidskenmerken: Je kunt jezelf zijn (naar jezelf, naar anderen én naar God) Het maakt het leven overzichtelijker Het geeft rust en vrede Dan ontstaan echtheidskenmerken in je leven Anderen zullen dan vanzelf zien als jouw leven van dichtbij zien

Wat kies jij?