10 En dan zullen er velen geërgerd worden en zullen elkander overleveren en elkander haten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Discipelschap.
Zingen Gedenk, o volk, met heilig beven,
Heer, maak van mij een instrument van vrede…
Zonde, de grootste vijand
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
De allergrootste liefde
Genesis 3: 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders.
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Ik ben een Christen HELP.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
WELKOM OP TOV!. Bidden Wie trekt er aan je touwtjes?
Zingen Vers 1 Leer mij, o Heer, uw lijden recht betrachten,
God en ons.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Deel II verzoening.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
David, een profeet psalm 16.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
Deel II. Jona op de 3-de dag aan land de HERE daalt neer op de 3-de dag; Ex.19 de bruiloft op de 3-de dag; Joh.2 Israël volgt de ark door de Jordaan op.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Kom Hoger Teveel om te vergeven. Mattheüs 18: 21 Toen kwam Petrus bij Hem en zeide: Here, hoeveel maal zal mijn broeder tegen mij zondigen en moet ik.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
WELKOM TOV’ERS.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom op TOV!.
1 Welkom in deze dienst! Voorganger :Ds. H. de Bruijne Ouderling:E. Groenewold Organist:Wim Brunsveld.
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
2e gebod: Maak geen beeld van God, maar geloof in zijn beeld
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
Genade schenken 1.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zingen Vers 1 Zo vriendelijk en veilig als het licht
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
Verslaving.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
VASTEN.
24 mei Almachtige God - Vader, Zoon en Heilige Geest, Uw discipelen verzamelen zich over de hele wereld, om U te verheerlijken als Schepper van.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Welkom Israelzondag.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Welke betekenis?. Welke betekenis? Welke betekenis heeft vriendschap voor jou en mij? Rechts definitie Wikipedia.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Voorganger: ds. B.J.P. de Bruin Welkom in deze dienst Schriftlezing:Hosea 1 : 1 – 12.
Transcript van de presentatie:

10 En dan zullen er velen geërgerd worden en zullen elkander overleveren en elkander haten.

1 En Hij zeide tot de discipelen: Het kan niet wezen, dat er geen ergernissen komen;

Ergernis geeft absoluut een vermindering, of zelfs een verhindering, in je relatie met God.

18 Geef `t wild gediert`, dat niets in `t woên ontziet, De ziele van Uw tortelduif niet over; Laat, grote God, om een gehaten rover, Uw kwijnend volk niet eeuwig in `t verdriet. 19 Beschouw, herdenk Uw vastgestaafd verbond; Laat dat Uw hart tot ons in liefd’ ontvonken; Het land is vol van duist`re moordspelonken, Vanwaar `t geweld ons grieft met wond op wond.

21 Rijs op, o God, rijs op, toon Uw gezag; Betwist Uw zaak, wees onze Pleitbeslechter; ‘t is meer dan tijd; gedenk, o hoogste Rechter, Wat smaad de dwaas U aandoet dag op dag.

Eenheid Liefde Licht Wijsheid

21 Gij hebt gehoord, dat tot de ouden gezegd is: Gij zult niet doden; maar zo wie doodt, die zal strafbaar zijn door het gericht. 22 Doch Ik zeg u: Zo wie ten onrechte op zijn broeder toornig is, die zal strafbaar zijn door het gericht; ….

5 Maar Kaïn en zijn offer zag Hij niet aan. Toen ontstak Kaïn zeer en zijn aangezicht verviel. 6 En de HEERE zeide tot Kaïn: Waarom zijt gij ontstoken, en waarom is uw aangezicht vervallen? 7 Is er niet, indien gij weldoet, verhoging? en zo gij niet weldoet, de zonde ligt aan de deur.....

1 …. doch wee hem, door welken zij komen. 2 Het zoude hem nuttiger zijn, dat een molensteen om zijn hals gedaan ware en hij in de zee geworpen, dan dat hij één van deze kleinen zou ergeren.

12 Doch gijlieden, alzo tegen de broeders zondigende, en hun zwak geweten kwetsende, zondigt tegen Christus. 13 Daarom, indien de spijs mijn broeder ergert, zo zal ik in eeuwigheid geen vlees eten, opdat ik mijn broeder niet ergere.

Leren vergeven Het geloof echt maken/testen/zuiveren Een enorm salaris in de Hemel

1 En Hij zeide tot de discipelen: Het kan niet wezen, dat er geen ergernissen komen; doch wee hem, door welken zij komen; 2 Het zoude hem nuttiger zijn, dat een molensteen om zijn hals gedaan ware, en hij in de zee geworpen, dan dat hij één van deze kleinen zou ergeren. 3 Wacht uzelven. En indien uw broeder tegen u zondigt, zo bestraf hem; en indien het hem leed is, zo vergeef het hem. 4 En indien hij zevenmaal daags tegen u zondigt, en zevenmaal daags tot u wederkeert, zeggende: Het is mij leed; zo zult gij het hem vergeven.

5 En de apostelen zeiden tot den Heere: Vermeerder ons het geloof. 6 En de Heere zeide: Zo gij een geloof hadt als een mosterdzaad, gij zoudt tegen dezen moerbeziënboom zeggen: Word ontworteld, en in de zee geplant, en hij zou u gehoorzaam zijn.

Dat geen situatie en geen persoon u buiten Gods wil kan brengen.

11 Zalig zijt gij, als u de mensen smaden en vervolgen, en liegende alle kwaad tegen u spreken, om Mijnentwil. 12 Verblijdt en verheugt u, want uw loon is groot in de hemelen;

9 Die zegt, dat hij in het licht is, en zijn broeder haat, die is in de duisternis tot nog toe. 10 Die zijn broeder liefheeft, blijft in het licht, en geen ergernis is in hem.