Werkveldconferentie 13 november 2014

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gezamenlijk vorm geven aan goede veiligheid in de praktijk
Advertisements

Een leven lang leren Informatie voor classicale vergaderingen over de Permanente Educatie.
31 oktober. Programma  360˚ feedback en competentieontwikkeling  toepassing 360˚ feedback in stage.  ervaringen vanuit de praktijk.  afronding.
Vraaggericht werken.
Werkveldtraining 26 september 2013
Beoordelen om te beslissen
Criteriumgericht Beoordelen - beroepsbekwame toetsing – VELON 2014
Workshop ‘Competenties’
HOORCOLLEGE V2 ASSESSMENTS CMD
Competentieprofiel studieloopbaanbegeleider
Conferentie DHRM Fred Slaghekke beleidsmedewerker P&O
Leidinggeven aan professionals in modern onderwijs
Certificeren van assessoren __________________________________ Workshop congres LLL op een HOger plan! Erkennen van Verworven Competenties Antoinette van.
Examinering Conferentie BTG HTVF
Portfoliowaardering: model & praktijk
Presentatie Flexcollege Experimenteren met flexibiliseren
Van, voor én door het onderwijs.
Van, voor én door het onderwijs.
Kennis borgen Kennis integreren
Introductie workshop 1.
NIOC 2002 Corrie Huijs 18 april Corrie Huijs en Nico van Diepen Uitdagen en oriënteren op ICT competenties met webdesign E-mission  emotion.
“Digitaal Portfolio, meer dan een klapper”
Competentieontwikkeling voor OR-leden
Studieloopbaanbegeleiding binnen Windesheim
Visie, Instrumenten, Onderwijsinspectie en Deskundige Beoordelaar
Proeve van Bekwaamheid
Portfolio
Opzet Pop toetst flexibel en competent  Onderwijsconcept Academie voor Popcultuur  Flexibel onderwijsprogramma  Competentiegericht beoordelen Hanzehogeschool.
Werkveldconferentie 23 april 2014
Workshop “Beoordelen”
Leren en beoordelen op de werkplek Docentenoverleg Workshop alternatieven voor KPB’s Juli 2014.
Beoordelen van praktijkonderzoek Quinta Kools (q.
OPDRACHT 3 vakdidactiek Mbo
Inhoud workshop Wat is de bedoeling van het V2- assessment?
Alles wat je wilt weten over PLP 1!
De puzzel past steeds beter
Werkveldconferentie 3 juni 2015 Wat is de rol van zorgverlener door de ogen van leerjaar 2?
7 Kernwaarden van Delta Lloyd Groep
Leerstijlen KOLB SJM.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Werkveldconferentie 13 november 2014 “Samenwerken en nu verder”
Bachelor Medische Hulpverlening
Thema 2 Bijeenkomst oktober 2015.
Het betrekken van studenten bij de toetscyclus
Week 2.  Theoretische inleiding vaardigheden  Bespreken van de verdiepende leervraag  Oefenen met vaardigheden  Laatste uur: zelfstandig oefenen.
Welkom bij de Basiscursus-SLC jaar 3
KWARTAAL 2 JAAR 2 SLC. vandaag Programma kwartaal 4 Opdrachten Werkbezoeken eindgesprekken.
Praktijkervaring en reflectie
werkveldoverleg bbl mz 5 november 2013
WELKOM WERKBEGELEIDERS EN PRAKTIJKBEGELEIDERS WERKVELDOVERLEG MZ 28 OKTOBER 2014.
Beroepshouding en beroepscode
Beoordelen binnen het Friesland College Trudie Wiersma Joost Philipsen.
VAD BIJEENKOMST 1.3. Inhoud bijeenkomst Welkom, mededelingen, stage ervaringen 2. Presentatie / bespreken van de voorbereidingsopdrachten 3.Leerdoelen/lesdoelen.
Informatie EN-VO-LWS1. Activiteiten in de school Leerwerkstage Studieloopbaan- begeleiding Leerwerktaken vak Leerwerktaak onderwijskunde/drama onderzoek.
De praktijk van het bekwaamverklaren
Assessorentraining 3 Hannah Wielenga april 2016.
Rollen binnen het werkplekleren
Hannah Wielenga februari 2017
Met STAR(R) meer zicht op competentieontwikkeling
Met de SETQ in actie Naam workshopleider.
Studiedag FEBE Weldoen bij persoonlijke dilemma’s…
Werken met de nieuwe beoordelingsformulieren bij het assessment startbekwaam Hannah Wielenga 26 mei 2015.
Op welke manier kan men competenties verwerven?
Workshop “de coachende praktijkopleider”
Vriendschap, relaties en seksualiteit
Werkveldbijeenkomst Z&W 19 Juni 2018
Oc ritscompetenties Oc 19 januari ml.
werkveldoverleg mz 28 oktober 2014
werkveldoverleg bbl mz 5 november 2013
Transparantie over Toegang master
Opdracht 2 bij EX16/20: Ondersteuningsplan vaststellen en onderbouwen
Transcript van de presentatie:

Werkveldconferentie 13 november 2014 Kritische situaties: het dilemma is de uitdaging

Programma Korte presentatie van criteria waaraan een kritische situatie moet voldoen In groepen bespreken van een kritische situatie van een student Terugkoppeling

Wat staat er in een kritische situatie? Een dilemma met een directe keuze Nieuw gedrag of handeling Reflectie hierop Voorwaardelijk Kenmerkend voor de beroepssituatie Geschreven op het niveau v.d. gedragsindicator

Competentieontwikkeling van Miller Weten: feiten en begrippen Hoe heb ik een bepaalde taak uitgevoerd (knowing how)? Waarom heb ik een bepaalde taak op een bepaalde manier uitgevoerd (knowing why)?  Waartoe heb ik een bepaalde taak op een bepaalde manier uitgevoerd (knowing who I am as professional/person)?

Kritische situatie gedragsindicatoren + dilemma + handelen Een kritisch dilemma, is een beroepssituatie waarmee een beroepsbeoefenaar regelmatig te maken heeft, die kenmerkend is voor het beroep en waarbij van de beroepsbeoefenaar een aanpak en een oplossing wordt verwacht. Een dergelijke situatie stelt de beroepsbeoefenaar voor keuzes, problemen, spanningsvelden en kansen en is daarmee complex van aard (Zorgkompas 2) De kritische dilemma’s refereren aan beroepssituaties die kerntaak en werkprocessen en competentie doorsnijdend zijn en waar meerdere werkprocessen en competenties aanbod komen.

Voorbeelden van een dilemma het vinden van een goede balans tussen betrokkenheid en distantie in relatie tot de zorgvrager. het afwegen of je als verpleegkundige vasthoudt aan de afspraken in het verpleegplan versus flexibel omgaan met veranderende behoefte van de zorgvrager. het vinden van een evenwicht in het omgaan met normen en waarden van de zorgvrager en/of mantelzorger en/of naasten versus de eigen normen en waarden. Enz enz   het maken van een afweging tussen de mate van begeleiden van de zorgvrager bij het uitvoeren van taken en het overnemen van die taken en verantwoordelijkheden. het maken van een afweging of je als verpleegkundige zelf de werkzaamheden zal uitvoeren of anderen zal consulteren. het omgaan met de belangen van de zorgvrager en de mantelzorger en/of naasten versus beleid en mogelijkheden van de organisatie. het vinden van een evenwicht tussen het betrekken van mantelzorgers en/of naasten en vrijwilligers bij de zorg of het inschakelen van professionele hulp. het vinden van een goede balans tussen de kwaliteit van de verpleegkundige zorg versus de eisen van doelmatigheid die worden gesteld vanuit de organisatie.

Workshop Bespreek met een groep van 4 of de kritische situatie voldoet een de criteria zoals besproken. Voldoet het aan de gedragsindicatoren? Indien de kritische situatie niet op het juiste niveau is beaurgumenteer dit dan en bespreek met elkaar waar deze versterkt moet worden. Doe een schriftelijke bijstelling van die situatie

Beoordelingsdriehoek (van Berkel, 2010) Bewijs Student gespreksruimte Beoordelaar Beroepstaken en problemen: uitgewerkte handlelingen, kritische situaties en of dilemma’s ( het wat) ( dat in het competenteiprofiel omschreven staat: kerntaken, beschrijving ervan en de bijbehorende handelingen. Bewijs: beroepsproducten, gedrag, ervaringsverslagen, reflectieverslagen etc. Beoordelingscriteria in meetbaar gedrag. Het hoe en waarom? Bijvoorbeeld geeft beargumenteerde diagnoses op basis van klinische redenatie: toont inzicht en kan de interventies toepassen etc. Deze zie je ook terug in de gedragsindicatoren Beroepstaken en -problemen Uitgewerkt in handelingen (KS) Beoordelingscriteria in meetbaar gedrag Beoordelingsmodel

Rol van de werkbegeleider bij de beoordeling Relateert ervaringen, werkwijze en eventuele bewijzen die de student inbrengt. Komt tot een onderbouwd oordeel Geeft constructieve feedback Beschrijft deze feedback concreet in de beoordeling

Onderbouwing Berkel, A. (2012) Kritische reflectie op competentiegericht toetsen in het hbo, onderwijsinnovatie Geraadpleegd op 8 april 2014 op [internet}: http://www.ou.nl/documents/10815/5d233d66-7e4b-45a5-acbf-641045eb66d3 Zorgkompas 2