Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Samen bidden, samen delen
Evangelie der genade Vragen :
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Woord van Leven April 2014.
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
4 De kracht van de Geest.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Make a choice, the right choice
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
Zingen Vers 1 Hoor, onze Vader, hoor ons aan
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Zingen: Gezang 181d onze vader
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Leven als een potlood.
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Welkom op TOV!.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’.
Plaatjesboek. Spiegel van Gods grootheid Belijden: opkomen voor God, teruggeven wat je van Hem ziet en hoort Belijden: opkomen voor God, teruggeven wat.
Alles komt door U of niet…?
“De andere kant van de medaille”
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Zondag 1 Wat is jouw zekerheid in dit leven? Dat ik van Jezus ben
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Alles draait om liefde!.
Hartelijk welkom in deze dienst
Leven zoals God het bedoelde?!
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
aangename ont - moeting
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Koen Minderhoud 30 november 2014
Leven zoals past bij God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
“de liefde van God”.
Welkom.
26 april 2015 Zoetermeer. Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het.
Welkom Zondag 30 augustus 2015
VREUGDE.
De geschapen mens.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
Wat is belangrijk? Dat we Gods goedheid beleven Dat we dagelijks veranderen Dat we op weg zijn naar heerlijkheid Dat we leren zien met Gods ogen.
Landschap van barmhartigheid  1. Gered, in plaats van verlorenheid (h.1)  2. Gerechtvaardigd, in plaats van veroordeeld (h.2-4)  3. Verzoent met God,
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen na de preek.
Zondag voor Pasen Psalm 118: Hosanna uitroep van hulp bloed, vuur en rookwalm verachting: wie is die man?
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
“Jouw plek in de wereld”
Transcript van de presentatie:

Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?

Discipelschap is leven tot Gods eer Westminster Catechismus: “Het voornaamste en hoogste doel van het leven van de mens is de verheerlijking van God en het zich in Hem ten volle en eeuwig verheugen.”

Discipelschap is leven tot Gods eer Romeinen 11: 36 NBV: Alles is uit hem ontstaan, alles is door hem geschapen, alles heeft in hem zijn doel. Hem komt de eer toe tot in eeuwigheid. Amen. Vertaling ’51: Want uit Hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen: Hem zij de heerlijkheid tot in eeuwigheid! Amen.

Discipelschap is leven tot Gods eer Wel gehoorde vraag: “Is dat niet egoïstisch van God?” God is ook echt God aardse koning: het gaat altijd ten koste van jou

Discipelschap is leven tot Gods eer Wel gehoorde vraag: “Is dat niet egoïstisch van God?” God is ook echt God aardse koning: het gaat altijd ten koste van jou Bij God gaat het niet ten koste van jou! Rom. 11:36: alles heeft in Hem zijn doel. Het is ‘tot Hem’ (vertaling ‘51)

Discipelschap is leven tot Gods eer Alles heeft in Hem zijn doel Levend dankoffer Je niet aanpassen aan de wereld De gezindheid (‘mindset’) van Christus aannemen Door de Geest vernieuwd Dan ga je ontdekken wat goed, welgevallig en volmaakt is

Discipelschap is leven tot Gods eer Ontdekken wat goed, welgevallig en volmaakt is Scheppingstaal: “Zie, het is zeer goed”  Alles kwam tot zijn doel! NB: volmaakt = tot zijn doel gekomen

Discipelschap is leven tot Gods eer Als dingen tot hun doel komen … … dan is dat tot meerdere eer en glorie van God … dan is dat goed voor de mens. … dan is dat genieten voor de mens Dus: Gods eer valt samen met dat wij als mensen tot onze bestemming komen.

Discipelschap is leven tot Gods eer Westminster Catechismus: “Het voornaamste en hoogste doel van het leven van de mens is de verheerlijking van God en het zich in Hem ten volle en eeuwig verheugen.” Jezus: Ik wil jullie mijn vreugde geven

Discipelschap is leven tot Gods eer Psalm 134: Lof, eerZegen Jesaja 43: -Tot Gods eer geschapen -God heeft alles voor je over

Om te zorgen dat onze levens weer aan het goede, mooie, volmaakte doel zouden gaan beantwoorden. Jezus komt herstel brengen.

Dat is nu de gezindheid (‘mindset’) van Christus!

Discipelschap is leven tot Gods eer (samengevat) Leven tot Gods eer is: -Zijn wil zoeken, samen met anderen -Tot je bestemming komen Wat er dan gebeurt is: -Je gaat het zelf ook willen. -Je ziet er ervaart: zijn wil is alleen goed. Dat kan alleen bij God: -zijn eer en jouw belang gaan samen op. -Het gaat in jouw leven om Hem. En Hem gaat het om jou.