Wat is geschiedenis en wat heb je eraan? § 1.3

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De bedenker van het Daltononderwijs
Advertisements

PowerPoint over Anne Frank
De vier knagers in het wilde westen. Gemaakt door Marrit de Haan
Quiz Anne Frank.
Het tweede werkstuk.
Plaatje vrienden op een bank
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Nederland bezet neutraliteitspolitiek.
Anne-Frank.
Anne Frank.
Anne frank Anne Frank die is geboren in 1921
Ab Kan Restaurant beheerder.
Anne frank.
Geschiedenis havo 4 - een introductie
Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009
Les 1 De wereld staat in brand
Wij doen onze geschiedenis studie over Anne Frank.
Wij houden onze presentatie over Anne Frank
Sjakie en de chocoladefabriek
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
En inderdaad haar handen werden weer warm.
¡ HET LIJKT ONMOGELIJK ! IT SEEMS IMPOSIBLE !
Anne Frank.
Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
Anne Frank.
Anne-Frank is in Duitsland geboren in Frankfurt, ze had ook een zusje die heette Margot.
Ik ben Ulrike Seynaeve en ik ben 18 jaar oud. Op 18 november 1991 werd ik geboren te Torhout, maar al men hele leven lang woon ik te Lichtervelde. En.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Dilemmatest vroeger en nu © 2013 Museum Elisabeth Weeshuis
BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
Ik trouwde met vrouw Right. Ik wist niet dat haar voornaam ALWAYS was!!!
Wereldoorlog II
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Een werkstuk maken.
LES 3 LESMODULE LAAGGELETTERDHEID
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
DE WARE GESCHIEDENIS VAN DE TWEE TENOREN
Uitleg persoonsvorm (pv)
Herinneringskamp Westerbork
ZAND EN STEEN.
Wat leer je? Je leert dat heel veel actuele onderwerpen ook iets met wetenschap en techniek te maken hebben. Je denkt na over wat wetenschap en techniek.
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Een prachtige kans voor uw kinderen
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Wat is geschiedenis en wat heb je eraan?
THEATERSHOW VAN VELZEN RUSH OF LIFE. Van Velzen Geboren op 20 maart 1978 in Delft Getrouwd en heeft (bijna) 2 kindjes Singer songwriter van beroep Waarom.
Het leven van Anne Frank.
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Gemaakt door: Thomas Mineur Klas: IT15AMO1B
Eenzame kerst Media begrip week Kerstfeest Vraag 1: met wie en waar ga je dit jaar Kerstmis vieren? Vraag 2: ken je iemand die Kerstmis dit jaar.
SPECIAL EDITION: DE TWEEDE WERELDOORLOG Speciale editie: de Tweede Wereldoorlog.
Tekstbronnen Wat moet je er mee?. Lees de vraag Welke informatie heb je nodig? Weet je al iets over dit onderwerp? Over welke tijd gaat het? Over welk.
Groep 8, Hoofdstuk 6: Samenwerking in de wereld. In welk jaar begon de Tweede Wereldoorlog in Nederland? En in welk jaar eindigde hij ?
Workshop INFORMATIEVAARDIGHEDEN Samen sterk met.
Pater Damiaan. Wie is Pater Damiaan Pater Damiaan is in 1840 geboren in het dorpje Tremelo. Hij is opgegroeid op een boerderij. Arm waren ze niet. Jozef.
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
Gemaakt door Nouk en Lotte
Gemaakt door Nouk en Lotte
Het achterhuis door Vic. Waarover gaat het? ●Anne Frank en haar ouders gingen onderduiken in het achterhuis samen met andere gezinnen ●joden moesten met.
Transcript van de presentatie:

Wat is geschiedenis en wat heb je eraan? § 1.3

Bronnen Geschreven Ongeschreven

Bronnen Primair Secundair Annelies Marie (Anne) Frank (Frankfurt Am Main, 12 juni 1929 – Bergen-Belsen, begin maart[1] 1945) was een uit Duitsland afkomstig Joods meisje dat bekend is geworden door het dagboek dat ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen ze ondergedoken zat in Amsterdam. Zij stierf aan uitputting en/of vlektyfus in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Het dagboek is postuum gepubliceerd en later vertaald in vele talen. Het boek heeft inmiddels een oplage van vele miljoenen. Anne Frank is opgenomen in de Canon van Nederland van de commissievaan Oostrom als een van de vijftig thema's. Van Duitsland naar Amsterdam De familie Frank verhuisde in 1933 van het Duitse Frankfurt am Main, waar Anne was geboren, naar Amsterdam om aan vervolging door de nazi's te ontkomen.

Document met de stadsrechten van Delft vs foto Nieuwe Kerk Delft Bronnen Waardevol Minder interessant Document met de stadsrechten van Delft vs foto Nieuwe Kerk Delft

Bronnen Mening Feit Eminem wordt door velen gezien als de beste rapper in de wereld Eminem wordt door veel ouders in de Verenigde Staten gezien als iemand die een slechte invloed heeft op de jeugd Eminem heeft veel Grammy Awards (belangrijkste muziekprijzen) gewonnen Eminem heeft veel invloed op andere popartiesten

Bronnen Bruikbaarheid/Relevantie Je wilt iets weten over de geschiedenis van de popmuziek. Welke bron is het meest bruikbaar? A of B A Elton John helpt rapper Eminem al een jaar om van zijn drugsverslaving af te komen, volgens hem met succes. De Britse zanger was zelf negentien jaar lang verslaafd en wil nu de hele mensheid van de drugs afhelpen. Of toch zoveel mogelijk. ‘Drugs maken je arrogant en betweterig waardoor je vaak hulp weigert', aldus sir Elton. Onlangs riepen ook de vrienden van George Michael hem te hulp. En natuurlijk wou Elton John zijn vriend wel helpen, maar tot nu toe weigert George Michael zelf alle hulp. http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=D22KCO3T B Zijn eerste debuut, Soul Intent, waar maar 500 kopieën op de wereld van zijn, werd alleen op cassette uitgegeven en werd alleen gratis uitgedeeld op zijn eerste concert. [….] Zijn eerste soloalbum […] Infinite (1996), werd kort daarna uitgebracht. Maar "Infinite" werd een flop en had weinig succes. Hij herschreef enkele songs, waarna zijn succes begon. Met zijn tweede album kreeg hij meer bekendheid. Hij werd mede bekend in het ondergrondse hiphop-milieu om zijn tekenfilmachtige stijl en het feit dat hij blank is (wat niet veel voorkomt in de wereld van de rap, die op dat moment toch gedomineerd werd door de Afro-American hiphoppers). Wikipedia

Opdracht – stap 1 Zoek mensen in de klas die een bron hebben over hetzelfde onderwerp; maximaal 4 personen. Zijn het er meer, vorm dan een tweede groepje Ga bij elkaar zitten!

Opdracht – stap 2 1 - Bepaal wie van jullie het een en ander gaat opschrijven 2 - Schrijf de namen van je groepje op 3 Schrijf de oorsprong van de bron op voorbeeld: welke krant, tijdschrift, enz

Opdracht – stap 3 4 - Hoe oud zijn de bronnen? 5 Kan je de bronnen goed gebruiken om over één te schrijven / om één onderwerp te bestuderen? 6 - Lever je opdracht in

Huiswerk Het begrip standplaatsgebondenheid ken je! Maak nu thuis de volgende opdracht: Je gaat terug de tijd in, naar het jaar 1278. Je loopt door de stad Delft en ontmoet daar een leeftijdsgenoot. Hoe krijg je (zoveel als mogelijk) informatie over zijn/haar leven. En dit alleen maar door vragen te stellen.