De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door: Thomas Mineur Klas: IT15AMO1B

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door: Thomas Mineur Klas: IT15AMO1B"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door: Thomas Mineur Klas: IT15AMO1B
The Notorious B.I.G. Gemaakt door: Thomas Mineur Klas: IT15AMO1B

2 Vragen Wie is Christopher Walles? Hoe was zijn jeugd?
Hoe is Walles beroemd geworden? Wie is 2pac? Wie is Faith Evans? Hoe is Biggie overleden? Wat waren zijn hits?

3 Wie is Christopher Walles
Christopher Walles is een amerikaanse rapper die gaat onder de naam: The Notorious B.I.G Biggie Smalls Frank White Big poppa King of New York Walles is geboren op 21 mei 1972

4 Hoe was zijn jeugd Wallace groeide op in Brookyn. Zijn vader verliet het gezin toen Wallace twee jaar oud was.  Zijn moeder, vaak weg op het werk, wist niet van Christopher’s verkoop van drugs totdat Wall  Op zijn zeventiende ging Wallace van school en belandde verder in de criminaliteit. In 1989 werd hij gearresteerd voor het bezit van wapens in Brooklyn en veroordeeld tot vijf jaar voorwaardelijk een volwassene was.  In 1990 werd hij gearresteerd voor een schending van zijn proeftijd. Een jaar later werd Wallace gearresteerd in North Carolina voor het dealen van crack-cocaïne. Hij bracht negen maanden door in de gevangenis waar hij zijn zijn raps ging schrijven.

5 Hoe is Biggie beroemd geworden?
Wallace begon met rappen toen hij een tiener was. Hij vermaakte mensen op straat en trad op met lokale groepen. Na zijn vrijlating uit de gevangenis, maakte Wallace een demo tape onder de naam Biggie Smalls, een verwijzing naar zijn bijnaam in zijn jeugd en naar zijn gestalte. Hij tekende bij Combs' nieuwe label Bad Boy Records. In1993 kreeg de vriendin van Wallace hun eerste kind. Hij ging verder met het verkopen van drugs na de geboorte om zijn dochter financieel te ondersteunen. Zodra Combs dit ontdekte, dwong hij Wallace om te stoppen met dealen. In 1994 ging hij verder onder de naar The notorious B.i.g omdat Biggie smalls al in gebruik was.

6 Wie is 2pac? Zijn grootste rivaal werd Tupac Shakur, of 2pac, een rapper uit Californië. Tupac was oorspronkelijk een goede vriend van The Notorious B.I.G. De band tussen Notorious B.I.G. en Tupac verslechterde toen er teksten van hem werden gestolen en Tupac The Notorious B.I.G. ervan beschuldigde. Enige tijd later werd Tupac neergeschoten en beroofd. Tupac overleefde deze aanslag. Notorious B.I.G. en Sean Combs waren in hetzelfde gebouw aanwezig. Tupac verweet Notorious B.I.G. ervan dat hij van de voorgenomen overval afwist en dat hij hem niet had verwittigd. Hierop laaide er een conflict tussen East en West Coast.

7 Faith evans In 1994 trouwde hij met R&B zangeres Faith Evans nadat ze elkaar hadden ontmoet op een Bad Boy fotoshoot. 2Pac beweerde te hebben gerotzooid met Faith Evans, de vrouw van Biggie Smalls. De forse verbale oorlog in de rapwereld aan de Eastcoast aan de westcoast, sterk aangedikt door de media, werd hierdoor alleen nog maar erger . Daar bleef het echter niet bij. De rest van het verhaal haalde de wereldpers.

8 Hoe is biggie Overleden?
 In september 1996 werd Tupac vermoord. Men beweerde dat Biggie achter deze aanslag zat. Een half jaar later was christopher zelf het slachtoffer van een moordaanslag. Op 9 maart 1997 werd The Notorious B.I.G. gedood toen hij geraakt werd door vier kogels in zijn borst, na het verlaten van een afterparty gehost door Vibe magazine en Qwest Records voor de Soul Train Music Awards in Los Angeles. Zijn moord is nog steeds niet opgelost.

9 Wat waren zijn hits? Een paar van zijn grootste hits zijn:
‘’’Greatest Hits’’ een compilatie album van The Notorious B.I.G. Het album werd uitgebracht op 6 maart 2007 door Bad Boy Records, drie dagen voor de 10e verjaardag van zijn dood. Een paar van zijn grootste hits zijn: "Juicy“ (van klaar om te sterven, 1994) "Big Poppa" (van klaar om te sterven, 1994) "Hypnotize" (featuring Pam van Total) (van leven na de dood, 1997) "One More Chance (Stay With Me Remix)“ (featuring Faith Evans & Mary J. blige) (van Greatest Hits Bad Boy's, 2005) "Get Money" (met Junior MAFIA) (van Conspiracy,1995)


Download ppt "Gemaakt door: Thomas Mineur Klas: IT15AMO1B"

Verwante presentaties


Ads door Google