De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009

Verwante presentaties


Presentatie over: "Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009"— Transcript van de presentatie:

1 Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009
De gvr

2 De inhoud Waarom dit boek Happy/Open end De Schrijver De Tekenaar
De uitgeverij Inhoud Hoofdpersonen en Bijpersonen Zijn er nog vragen

3 Waarom dit boek omdat ik een keer ging lezen en toen zag ik dit boek staan en ik dacht ik ga hier men boek bespreking houden.

4 Happy/open end Het is een happy end want de slechte reuzen zaten in een hele diepe kuil en ze konden geen mensen meer eten.

5 De schrijver Roald dahl is geboren op 13 september 1916 en overleden op 23 november Toen hij vier was overleed zijn vader.Na de kostschool wou hij niet meer studeren.hij wilde reizen. Hij ging werken bij Shell in Afrika. Na de tweede wereldoorlog ging hij werken bij de Engelse luchtmacht. Hij werd neergeschoten en lag zes maanden in het ziekenhuis, en daarna kon hij niet meer vliegen! Hij ging werken in de V.S. en ging daar boeken schrijven. In 1943 schreef hij zijn eerste kinderboek. Na de oorlog trouwde hij met een actrice,en hij kreeg 5 kinderen. Dankzij zijn kinderen ging hij verder met schrijven, voor kinderen en volwassenen.

6 De tekenaar Quintin Blake is geboren in Hij ging naar de universiteit van Londen en daarna naar de Chelsea kunstacademie. Hij werd het meest bekend door het illustreren van de boeken van Roald Dahl. Hij kan verhalen vertellen zonder woorden en hij heeft heel veel prijzen gewonnen met zijn tekeningen. En alle kinderen houden van zijn tekeningen.

7 de uitgeverij Fontein is een van de deroemste misdaadboekenuitgevers van nederland. Ze hebben ook buitelandse thrillerschrijvers.Ze geven ook romans uit. Voor de allerkleinste kinderen zijn er speelboeken en prentenboeken. En voor de wat ouderen kinderen hebben ze vrolijke,spannende en serieuze boeken.

8 inhoud midden in de nacht ligt een meisje sofie wakker in bed.
iemand vertelden haar wat over het spookuur en ze dacht is dit het dan. toen ze opeens een schaduw zag het was groot het blies iets bij de buren in de kamer.ze werd gezien en werd mee genomen naar een grot.Waar ze ondeket dat de schaduw een reus is en geen slechte ook.DE andere wel die eten kinderen! Sofie die de gvr leerd kennen leerd veel over zijn leven en wat hij doet. en ze gingen op dromen jacht en vingen een nachtmerie.En ze gaven hem aan vleeslapeter waardoor een vechtpartij onstaat daarna bedenken ze een plan om de reusen te stoppen.En ze maken een droom voor de konining.Ze gaan naar het paleis en ze geven de droom aan de konining.En ze ondekt dat het alemaal waar is wat ze heeft gedroomt.De luchtmacht en het leger en ze gaan naar reuzenland. En binden de reuzen vast en legen ze in een hele diepen kuil en als ze op elkaar missen ze nog 15m.De gvr gaat naar beneden en maakt de reuzen los.Daarna gooit hij een snoskommers naar beneden die zijn heel vies en die moeten hun eten.En zo is iedereen veilig.

9 Hoofdpersonen en bijpersonen
hoofdpersonen.Sofie en de GVR. bijpersonen.Konining,leger,luchtmacht, Vleeslapeter en de anderen reuzen.

10 Zijn er nog vragen


Download ppt "Boekbespreking van Levi Steevensz 12 Mei 2009"

Verwante presentaties


Ads door Google