De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sjakie en de Chocoladefabriek

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sjakie en de Chocoladefabriek"— Transcript van de presentatie:

1 Sjakie en de Chocoladefabriek
Roald Dahl

2 Sjakie en de Chocoladefabriek
Roald Dahl Roald Dahl is op geboren in Wales. Zijn ouders waren uit Noorwegen. Hij is op gestorven, hij was toen 74. De mensen kennen hem door boeken zoals De Reuzenperzik(1961), Sjakie en de chocoladefabriek (1964), of De GVR (1982). Roald was het de enige jongen uit de familie, hij had 3 zussen. Zijn vader had wel nog een dochter en een zoon uit een eerder huwelijk, dus had hij in feite toch een broertje. Toen zijn vader stierf voedde Roald’s moeder de 6 kinderen alleen op. Roald’s eerste baan was bij het tankstation Shell in Later was hij verantwoordelijk voor het runnen van Shell. De mensen die zich veel met de boeken en Roald Dahl zelf hebben beziggehouden, zijn alllemaal van dezelfde mening; Roald Dahl was een fantastische man!

3 Sjakie en de Chocoladefabriek
De illusttraties zijn gemaakt door Faith Jaques. Ik vind de illustraties goed, daardoor kun je je ook beter in het boek inleven.

4 Belangrijke Thema’s -Vriendschap -fantasie -Blijdschap

5 Hoofdpersonen 1.Meneer Wonka – de eigenaar van de reuzen chocoladenfabriek. 2. Sjakie- Sjakie heet eigenlijk Jacques,maar word altijd Sjakie genoemd.Hij is een heel arm jongetje dat met zijn opa’s en oma’s en zijn ouders in een heel klein huisje woont. 3. Opa Jakob- De opa van Sjakie. Hij is al heel oud,maar gaat toch met Sjakie naar de chocoladefabriek.

6 Bijpersonen 1. Caspar Slok : eet niets anders dan chocoladerepen.
2. Veruca Peper : is een vreselijk verwend meisje. 3. Violet Beauderest : is een meisje dat aleen kauwgom kauwt. 4.Joris teevee : een jongen die niets anders doet dan televisie kijken.

7 Samenvatting Sjakie is een arme jongen, hij woont met zijn ouders en de ouders daarvan, dus zijn opa’s en oma’s samen in een klein hutje. 1 keer in het jaar eet hij chocolade, dat is bij zijn verjaardag. Ook dit jaar krijgt hij een reep voor zijn verjaardag, maar dit jaar is het anders, want dit jaar zijn er gouden tickets die je kunt winnen. Met zo’n gouden ticket mag je in de choladefabriek van de beroemde chocolademaker Willy Wonka! Er zijn maar 5 tickets in de hele wereld. Hij hoopt natuurlijk dat er een ticket in die ene reep zit die hij voor zijn verjaardag heeft gekregen. Maar nee, helaas, hij heeft pech gehad. Eenzaam en verdrietig loopt hij door de straten en vindt daar een tientje. Een echt tientje! Het eerste wat hij doet is naar de winkel lopen waar ze Willy Wonka’s repen verkopen. Hij koopt er een, maar er zit niets in, hij koopt er nog een, ook niets. Maar dan.... Al bij de derde reep ziet hij een gouden schijnsel. Ja, het is een gouden ticket voor de fabriek van meneer Wonka!!!! Als hij dan op die ene dag met zijn oude opa Jakop naar de fabriek gaat gebeuren er veel vreemde dingen; Een van de meisjes wordt kogelrond en krijgt de kleur van een bosbes, een ander jongetje wordt door een buis met chocolade heen gesleurd, en dat allemaal omdat ze niet luisterden naar meneer Wonka. Aan het einde blijft alleen maar Sjakie over. Als Sjakie en zijn opa even alleen zijn met meneer Wonka vertelt meneer Wonka waarom hij die gouden tickets had verdeeld. Hij had dat gedaan, omdat hij een opvolger zocht voor als hij dood ging, dan kon iemand verder gaan met de fabriek. En zo is de familie van Sjakie toch nog rijker geworden, omdat ze in de fabriek mochten wonen en ze alles uit de fabriek mochten eten.

8 Sjakies Familie Opa Jakob en Opoe Jakoba Sjakie
Opa Willem en Oma Willemina Sjakie’s ouders

9 Happy End/Titel Happy End: Titel: Ikvind dat het boek een Happy End heeft omdat de familie van Sjakie aan het eind niet meer arm is. Het boek heet zo omdat het over Sjakie gaat die naar de chocoladefabriek van meneer Wonka gaat.

10 Ik vind het een leuk boek
Ik vind het een leuk boek omdat het grappig en vrolijk is.Bovendien heeft het een Happy End


Download ppt "Sjakie en de Chocoladefabriek"

Verwante presentaties


Ads door Google