De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Boekbespreking van: Mitch Slemmer

Verwante presentaties


Presentatie over: "Boekbespreking van: Mitch Slemmer"— Transcript van de presentatie:

1 Boekbespreking van: Mitch Slemmer

2 Mijn boekbespreking gaat over kruimeltje

3

4 Waarom dit boek, omdat ik de voorkant best wel mooi vond.
En ik had de film al gezien want die heb ik zelf op video. de schrijver is Chris van Abkoude. Hij werd geboren in 1880 in een Rotterdamse volksbuurt. Als zoon van een kapper. Na de middelbare school werd hij onderwijzer en stond al als 20 Jarige van 1901 tot tijdens zijn loopbaan merkte hij dat veel Kinderen te vaak saaie boeken van die tijd lazen. Ze interesseerde zich niet op superbrave jongens en meisjes die erin voorkwamen. Zo kwam hij op het idee deze kinderen toch tot Lezen aan te sporen door een leuk en spannend verhaal voor te schrijven. Zo verscheen na een paar andere titels in 1940 het eerste Deel van pietje Bell, wat een groot succes werd het . Inmiddels was van Abkoude op zoek naar nieuw werk, wat in de jaren niet zo makkelijk ging, zodat hij tenslotte het risico nam om werk te gaan zoeken in Amerika {in 1960} werd hij pianist en werd bekend, zodat zijn vrouw en drie kinderen naar Amerika konden verhuizen. Veel succes had van Abkoude. Als kind entertainer {dat bekent kinderen bezighouden} waarbij hij de kinderen bezig hield met poppenkast voorstellingen en daarbij serie verhalen vertelde over Nederland. CHR. van abkoude is over leden: op 2 januari 1960 in portland .

5 Dit is Chris van Abkoude

6 De illustrator is Pol Dom
Geïllustreerd door pol dom: pol dom is geboren in 1880 in Antwerpen .omdat het Nederlandse cultuurklimaat opener was dan het Belgische vestigde hij zich rond 1909 voor enige jaren in Nederland . vervolgens werkte hij in Brussel, maar in de eerstenwereldoorlog was zijn heil als vluchteling in ons land. Dom vestigde zich definitief in Den Haag waar hij in 1970 overleed. Pol dom was een veelzijdige kunstenaar : schilder, beeldhouwer, graficus en illustrator.

7 * de hoofdpersoon van dit boek is: Kruimeltje.
* de bijpersonen zijn: Wilkes, vader van het gesticht, Vera {Lize van dien} moeder, vrouw Koster, Harry volker vader van kruimeltje,

8 happy end of open end? Het is een happy end omdat kruimeltje zijn vader en moeder terug heeft.

9 ik ga lezen dat Wilkes over Amerika vertelt over kruimeltje zijn vader.
Dit was mijn boekbespreking zijn er nog vragen.


Download ppt "Boekbespreking van: Mitch Slemmer"

Verwante presentaties


Ads door Google