De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog."— Transcript van de presentatie:

1 Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
Wie is Anne frank Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog. In 1933 was hitler aan de macht. Hij wou dat alle joden dood moesten weg en weg uit Duitsland. De familie Frank wou dus meteen uit Duitsland weg, want als ze te laat waren dan waren ze waarschijnlijk gesneuveld.

2 Dit is Anne Frank

3 verhuizing In het begin van de jaren ’30 begint Otto Frank zich zorgen te maken om zijn kinderen. Er komen steeds meer aanhangers van de Nazi’s bij. In het jaar 1933 komt Hitler aan de macht en de familie Frank verhuist naar Amsterdam. In Amsterdam opende Otto weer een bedrijf van de Duitse firme, Opekta. Edith, Margot en Anne kwamen ook naar Amsterdam, zij waren in tussentijd nog bij de moeder van Edith gebleven. Ze vonden een huis is Amsterdam– Zuid en gingen daar wonen. In de jaren ’30 woonden daar veel Joodse mensen die geёmigreerd waren. Aan dit rustige leven kwam met de Duitse aanval al snel een einde.

4 De ingang van het geheime huis waar de familie Frank in leefde

5 Het Achterhuis

6 Hier sliep Anne Frank met nog iemand

7 Dit is het huis van binnen van Anne frank

8 Gewonen leven Dus ze woonden nu in Nederland in Amsterdam.Dat was van Het was een gewoon leven tot hitler kwam. Hij wou heel europa in bezit hebben.Hitler had al wat land in bezit zoals Polen, maar ze wilden ook Nederland hebben. Dus Duitsland viel nederland aan. 5 dagen heeft Nederland gevochten, maar Duitsland was te sterk.

9 De oorlog in Nederland Ze begonnen Nederland te dreigen . Ze zeiden als jullie nu niet over geven dan gaan we heel Rotterdam bombarderen. Nu Nederland zat te beslissen en de koningin van Nederland is naar Engeland gevlucht en wat hogere mensen, want als ze waren gebleven dan waren ze allemaal gesneuveld. Nederland zat nog te beslissen, maar ondertussen hadden ze ze heel Rotterdam al gebombadeerd en Nederland gaf zich over .

10 Joden Dus ze waren naar Nederland gevlucht, maar Duitsland had Nederland ook in bezit. Voor de joden werd het steeds erger. Ze mochten niet meer in het zwembad enz. en toen moesten ze een soort ster dragen, waar op jood stond. Dan konden ze zien als je een jood bent en die moesten ze dragen .

11 Concentratiekamp Er werden concentratiekampen gemaakt. Daar zeiden ze dat ze mochten douchen, maar ze werden vergast en ze moesten daar hard werken. Hard werken voor de dood. Ze werden uit huis gehaald (de joden) en werden in treinen naar de kampen gebracht. Ze kregen daar haast geen eten en gingen daar dood of ze werden dood gemaakt. Maar een paar hebben het overleefd.

12 Ze werden veraden In 1943 werden de familie frank uit hun huis gehaald. Ze waren verraden dus ze moesten in de trein reizen naar kamp Westerbork. Alleen Otto (de vader)overleefde het. Eind 1945 overleden Margot en Anne Frank in het kamp, net voor de bevrijding.

13 De Frank familie


Download ppt "Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog."

Verwante presentaties


Ads door Google