De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het tweede werkstuk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het tweede werkstuk."— Transcript van de presentatie:

1 Het tweede werkstuk

2 Compliment De meesten hebben goede werkstukken gemaakt.

3 Wat is de bedoeling van een werkstuk maken.
Je leert veel over een onderwerp waar je nog niet veel over wist. Je leert informatie te zoeken op internet, in boeken, kranten. Je leert informatie te vragen aan andere mensen (specialisten). Je leert met je computer om gaan. Je leert om informatie samen te vatten. Je leert om informatie in je eigen woorden na te vertellen. Je leert om alles in een goede volgorde aan een lezer uit te leggen.

4 Wat is het belangrijkste.
Dat je veel nieuwe informatie vertelt Dat je het met je eigen woorden opschrijft.

5 En………. Dat hebben te veel kinderen te weinig gedaan.

6 Voorwoord Hierin vertel je wat je graag wilt weten. Bv:
Dit werkstuk gaat over zeehondjes. Ik kies dit onderwerp omdat ik gek ben op zeehondjes. Ik wil graag te weten komen: Waar ze leven Wat ze eten Hoe gaat het op de zeehondenopvang …….

7 Inleiding Hierin vertel je in het kort waar je werkstuk over gaat. Een soort samenvatting. Gebruik 1 of 2 zinnen per hoofdstuk.

8 Slotwoord of nawoord Hier in schrijf je:
- hoe ging het met het maken van je werkstuk. Wat lukte goed en wat viel tegen. Wat heb je allemaal geleerd. Welke antwoorden heb je gevonden- zie voorwoord.

9 Gebruik een specialist
In het tweede werkstuk is het leuk om op zoek te gaan naar iemand die past bij jouw werkstuk. Je kunt die persoon dan interviewen en het verslag in je werkstuk zetten. Je kan ook op zoek gaan naar een beroep dat past bij je onderwerp en daar wat over schrijven.

10

11 Over jezelf Schrijf een hoofdstuk dat gaat over jou en het onderwerp.
Wat is je eigen mening hierover. Welke ideeën en oplossingen heb je. Welke wensen en dromen. Welke ervaringen.

12

13 Tips Als je niet verder kunt met je werkstuk overleg je met meester/juf. Maak je werkstuk op de computer. Als je al iets af hebt ( een hoofdstuk) kan je dat thuis al in het net verwerken. Denk aan opslaan.

14 Morgen ……. Heb je een onderwerp waar je je 2e werkstuk over doet.
Zoek iets waar je nog niet zo veel van weet maar wat wel je belangstelling heeft. Maak een woordweb en stel vragen. Je gaat op zoek naar antwoorden op je vragen. Neem boeken en/of uitdraaien met informatie van internet mee. Met wie ga je een interview houden?

15 Volgende week Heb je extra werkstuk-tijd als de andere kinderen naar techniek zijn. Zorg dat je je spullen bij je hebt.

16 Veel succes met je nieuwe werkstuk.
De laatste inleverdatum is: Vrijdag 30 mei. Schrijf het maar in je agenda.


Download ppt "Het tweede werkstuk."

Verwante presentaties


Ads door Google