De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door Nouk en Lotte

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door Nouk en Lotte"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door Nouk en Lotte
Anne Frank Gemaakt door Nouk en Lotte

2 Inhoud Waarom dit onderwerp? Anne Frank zelf Ondergedoken Met wie?
Verraad

3 Waarom dit onderwerp? We hebben dit onderwerp gekozen omdat, we het een hele erge gebeurtenis vinden. Ze schreef vroeger veel in haar dagboek, daardoor weten we nu veel over wat er in de tweede wereldoorlog gebeurde.

4 Anne Frank zelf Annelies Marie Frank (ook wel Anne Frank) wordt op 12 juni 1929 geboren in Frankfurt –am-Main. En overlijdt in februari 1945. In 1933 vlucht de familie Frank naar Amsterdam. Op haar 13de verjaardag kreeg ze haar dagboek.

5 Ondergedoken Op maandag 6 juli 1942 zit de familie Frank ondergedoken in het achterhuis. De familie van Pels komt een week later in het achterhuis, Anne vindt dat fijn. In november 1942 komt Fritz Pfeffer er ook nog bij. Ze mogen niet naar buiten, en de gordijnen moeten dicht blijven. Ook is het daar heel klein, vochtig en donker.

6 Met wie? Otto Frank Edith Frank Margot Frank Familie Hermann
Familie Auguste Peter van Pels Fritz Pfeffer

7 Verraad Anne Frank en haar familie werden na twee jaar onderduiken verraden door een onbekend persoon. Op 4 augustus 1944 werden ze gearresteerd door de Nederlandse en Duitse politieagenten. Het dagboek werd later gevonden door twee personeelsleden in het vo0rhuis.

8 Einde


Download ppt "Gemaakt door Nouk en Lotte"

Verwante presentaties


Ads door Google