De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vincent van Gogh 30-03-1853 – 27-06-1890.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vincent van Gogh 30-03-1853 – 27-06-1890."— Transcript van de presentatie:

1 Vincent van Gogh

2 inhoudsopgave 1: Jonge jaren 2: Vroegere carrière 3: Bij zijn ouders 4: Academische flop 5: Zijn laatste dagen 6: Zijn schilderijen nu 7: De 10 werken

3 Jonge jaren Moeder Vader
Vincent werd geboren op in het Brabantse Zundert. Zijn vader heette Theo van Gogh en zijn moeder Anna Cornelia Carbentus. Hij heeft op vele scholen gezeten. Toen hij naar de middelbare ging heette zijn school Rijks HBS Koning Willem II in Tilburg. Maar zijn vader kon de school niet meer betalen. In 1873 werd hij weer voor een korte tijd op het hoofdkantoor in Parijs geplaatst. Hij werd erg depressief dus werd hij ontslagen. Zijn oom was erg teleurgesteld, daarom wou hij niks met Vincent te maken hebben. Moeder Vader

4 Vroege carriere In mei 1877 verhuisde hij naar Amsterdam. Maar in 1878 ging hij al weer weg zonder zijn staatsexamen te hebben gedaan. In december 1878 werkte hij bij de mijnwerkers maar daar stopte hij al heel snel mee. Toen volgde hij de kunstenaarsroeping. In 1880 raakte hij bevriend met een jonge schilder Anthon van Rappard. In die tijd kreeg Vincent geld van zijn broer Theo. Toen begon zijn moeizame zwerftocht.

5 Bij zijn ouders De vijf jaar die toen kwamen heeft Vincent bij zijn ouders gewoond. In deze tijd ging hij zich steeds meer bezighouden met de kunst en maakte heel veel tekeningen en schilderijen. Toen vond hij het leuk om tijdschriften te tekenen en daarmee zijn geld te verdienen. Het duurde lang voordat hij besefte dat hij het niet meer leuk vond. Na die tijd ging hij toch zelf in Den Haag wonen. Daar had hij een relatie met veel problemen. Na een ruzie met Vincent en Mauze ging zijn relatie uit. Zijn vader ging toen dood in 1885.

6 Academische flop In november 1885 ging Vincent naar Antwerpen waar hij in een kleine kamer ging wonen. In januari 1886 schreef hij zich in bij de Academische flop hij was toen 33 jaar. Ook al had hij veel bewondering voor Rubens schilderwerk maar dat werk was te zwaar voor Vincent. Door Eugene Siberdt besloot Vincent weg te gaan. Toen werd hij ziek hij had de ziekte syfilis. Toen schilderde hij een schilderij met een skelet.

7 Zijn laatste dagen Op 27 juli 1890 toen Vincent net 37 jaar was. Verwondde hij zichzelf op zijn borst met een pistool. Hij wou zichzelf door zijn hart schieten maar misten omdat hij dacht dat zijn hart te hoogte van zijn linker tepel zat. Op 29 juli overleed die door een inwendige bloeding dat kwam doordat hij op zijn eigen schoot. In 2004 vermoorden ze Theo de broer van Vincent. Ze liggen samen op de begraafplaats Auvers-sur-Oise.

8 Zijn schilderijen nu Vincent heeft veel schetsen, tekeningen en schilderijen gemaakt. Toen waren ze niets waard nu betalen mensen erg veel geld voor iets dat hij heeft gemaakt. Zijn schilderijen hangen in veel museums. Hij heeft ook een eigen museum het Van Gogh museum in Amsterdam

9 De tien werken Vincent van Gogh schilderde beroemde schilderijen
Hieronder volgen 10 werken van Vincent van Gogh. 1. De slaapkamer 2. De Aardappeleters 3 De 15 zonnebloemen 4. Zelfportret met verbonden oor 5. De sterrennacht 6. Kerkje in Auvers 7. Het gele huis 8. Agostina se Gattoni

10 De Aardappeleters De Aardappeleters is gemaakt in 1885 in Nuenen. Van Gogh heeft het gemaakt om het arme leven van de boeren te laten zien.

11 Agostina se gattoni Het schilderij is gemaakt in 1887 in Parijs.

12 De 15 zonnebloemen De 15 zonnebloemen zijn gemaakt in Augustus in Zuid-Frankrijk Arles. Het schilderij laat de periodes van de zonnebloemen zien.

13 De Slaapkamer De Slaapkamer is gemaakt in oktober 1888 in Arles. Dit was de slaapkamer in het Gele huis.

14 Het gele huis Dit schilderij is in 1888 gemaakt. In dit huis huurde Vincent 4 kamers daar kon hij schilderen en vrienden laten logeren.

15 De sterrennacht Het schilderij is gemaakt in Juni Hij lag toen in het ziekenhuis van Saint Rémy de Provence.

16 Zelfportret met oor Het schilderij is gemaakt Januari Hij had zijn oor afgesneden,omdat hij zo depressief was.

17 Kerkje in Auvers Het schilderij is gemaakt in juni 1890 in Parijs. De kerk die hij heeft geschilderd is gebouwd in een bepaalde stijl.

18 Mening van Rowan over de sterrennacht
Het is een donker geschilderd schilderij. Met een mooie maan. Ik vind het een heel mooi schilderij. Ik vind het leuk dat hij een schilderij heeft geschilderd met een maneschijn. Ik geef het schilderij een 9,5.

19 mening van Emma over de 15 zonnebloemen
Ik vind dat de 15 zonnebloemen mooi zijn geschilderd en dat het leuk is dat er verschillende schilderijen zijn gemaakt over de bloei van de zonnebloemen. Ik geef het schilderij een 8.0.

20 over de aardappeleters
De mening van Joyce over de aardappeleters Ik vind de aardappeleters een mooi schilderij,omdat het met mooie donkere kleuren is geschilderd. En het is wel grappig om te zien hoe de boeren eten. Daarom geef ik het schilderij een 9.0.


Download ppt "Vincent van Gogh 30-03-1853 – 27-06-1890."

Verwante presentaties


Ads door Google